Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не верувам дека може да го чипува,бидејќи е 1.9 ТД,не е 1.9 ТДИ..Тој неговиот мотор е посиромашен,може да го смени моторот ако толку запнал,да си стави од Голф 4 1.6 или 1.9 ТДИ 110 коња,али никако не е изводливо.
Мислам дека секој турбо мотор би требало да може да се чипува, но неговиот е веројатно премногу стар за некој воопшто да прави чипови за него.

Мислам дека секој турбо мотор би требало да може да се чипува, но неговиот е веројатно премногу стар за некој воопшто да прави чипови за него.

Се влегува во компјутерот на колата и се менуваат параметрите ЕСU,усис на воздух,се штелува бош пумпата да влече повеќе нафта и остали работи..

Стави го, ништо не добиваш и ништо не губиш. Битно ти ќе си мислиш дека колата оди побрзо (иако нема да оди) и ќе си бидеш задоволен, а тоа е најважно.

Инаку, можеш да го чипуваш моторот - тоа навистина би направило разлика.
А ќе вади ли малку подобар звук со него? не дека е лош нешто.. :D

На Шкода Фабиа имам проблем со светлата, треба неколку пати да направам уклучи-исклучи за да се упалат и плус при возење понекогаш се гасат...
ЧАРЕ ?!?

Оди кај автоелектричар ,јас мислам дека е до реглерот што се наоѓа во (разводна кутија)

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Последно колку коња е дозволено да биди автомобилот за возач почетник 100 или 110?

Последно колку коња е дозволено да биди автомобилот за возач почетник 100 или 110?

100 коња т.е 74 kw...Кубните сантиметри не се битни..[DOUBLEPOST=1443733340][/DOUBLEPOST]
А ќе вади ли малку подобар звук со него? не дека е лош нешто.. :D

Каков звук сакаш да вади стар дизелаш?Како Ферари Енцо?

Некој да не има порачувано или купувано од ситком тетово зошто прашував за ладњак и ми кажаа цена за нов пониска од половен па ме интересира какви делови нудат што квалитет имаат?

Брат ми има 18 години и полага за кола, бидејки ќе биде почетник, сакаме колата што ќе ја зедеме да не биде постара од 2004 година, цена од 4000-4500 евра, по можност кабрио или купе.. Секако сите совети се добредојдени. И не мора да биде точно во јачината на моторот според законот, може да биде и појака.

И да, мислења за Пежо 307 цц кабрио?

Брат ми има 18 години и полага за кола, бидејки ќе биде почетник, сакаме колата што ќе ја зедеме да не биде постара од 2004 година, цена од 4000-4500 евра, по можност кабрио или купе.. Секако сите совети се добредојдени. И не мора да биде точно во јачината на моторот според законот, може да биде и појака.

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2170561-OPEL-TIGRA-CABRIO-1-4--05-FULL-EKSTRA

Дали ке најдете до 4500 евра 307-ца цц... 206-ка да, ама 207-ца или 307-ца тешко... Ја кога би зимал нешто такво би барал исто 307-ца или Меган , ништо помало, ама како што кажав тешко за тие пари... Симпатична е и 207-ца и 206-ка , ама многу се малецки и тесни позади заради просторот за покривот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom