Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе, мора колата да има катализатор за да може да се регистрира кај нас? Знам дека донесуваа некој таков закон, па го менуваа и не можам да најдам точно како гласи сега.

Знае некој ова или да им ѕвонам во технички? :)

D
Али најглупав закон е тој кој го имам слушнато до сега и кој е измислен. На тој што му текнало валјда е само за да се пишуват казни не дека нешто допринесува добро реално гледано.
ruz ene zezaj glup zakon so takvo mislenje se gazat pesaci od maloletnici pretpostauvam deka si maloletnik ili teen , kako i da e bez navreda , sekoj pocetnik ne smee so kola od 100 k , poso ne znae da ja kontrolira, prosta formula konjaza + hormoni na tnijdzer .... rezultat mislam deka ti e sumaher vo denesna sostojba

D

ruz ene zezaj glup zakon so takvo mislenje se gazat pesaci od maloletnici pretpostauvam deka si maloletnik ili teen , kako i da e bez navreda , sekoj pocetnik ne smee so kola od 100 k , poso ne znae da ja kontrolira, prosta formula konjaza + hormoni na tnijdzer .... rezultat mislam deka ti e sumaher vo denesna sostojba
Грешка си голема мислиш дека најмногу се прават сообраќајќи од 18-20 години? Ако си ги прател статистиките најмногу кои имаат направено сообраќајќи границата е од 25 до 34 години. Така да тоа е само еден глупав закон за да се собираат пари во буџетот ништо повеќе. Дека возат лудо возат и од 40 години и од 25 и од 19 така да нема врска дека ако си почетник дека ќе возиш ко мрднат на улици.

Инаку далеку дека сум teen (y)

Грешка си голема мислиш дека најмногу се прават сообраќајќи од 18-20 години? Ако си ги прател статистиките најмногу кои имаат направено сообраќајќи границата е од 25 до 34 години. Така да тоа е само еден глупав закон за да се собираат пари во буџетот ништо повеќе. Дека возат лудо возат и од 40 години и од 25 и од 19 така да нема врска дека ако си почетник дека ќе возиш ко мрднат на улици.

Mozebi statistikata veli edno no razumot veli drugo. Osoba koja samo sto polozila so 20h voznja i test polozen ne e isto kako i 2 godini iskustvo. Tocno e deka ima isklucoci megjutoa neiskustvoto kombinirano so hormonite e smrtna kombinacija. A toa sto mnogu lugje sto nemaat poima od vozenje a zemale vozacka nebitno od godinite rezultira so site tie smrtni slucaevi. Kaj iskusnite vozaci procentot na greska e enormno pomal za razlika od neiskusnite. Jas samo bi go smenil zakonot i toa vremenskiot limit da vazi za SITE NOVI VOZACI bez razlika na vozrasta.

Mozebi statistikata veli edno no razumot veli drugo. Osoba koja samo sto polozila so 20h voznja i test polozen ne e isto kako i 2 godini iskustvo. Tocno e deka ima isklucoci megjutoa neiskustvoto kombinirano so hormonite e smrtna kombinacija. A toa sto mnogu lugje sto nemaat poima od vozenje a zemale vozacka nebitno od godinite rezultira so site tie smrtni slucaevi. Kaj iskusnite vozaci procentot na greska e enormno pomal za razlika od neiskusnite. Jas samo bi go smenil zakonot i toa vremenskiot limit da vazi za SITE NOVI VOZACI bez razlika na vozrasta.

па за сите е, ти имај и 25 ако си положил вчера не можеш да возиш кола појака од 100 коња наредните 2 години

Знае некој ова или да им ѕвонам во технички? :)

Па ти мерат издувни гасови и ако нивото на јаглерод моноксид е поголем од дозволеното нема да ти ја регистрираат... Што од една страна значи дека мора да има катализатор:D Но од друга страна колку е дозволената количина на јаглероден моноксид во издувните гасови и кој еуро стандард го зимаат како минимум незнам... Но гледам дека има коли стари по 35 години а ги регистрираат, така да идам до прашање кој стандард го исполнува таа кола, па мене ми мерат издувни гасови... Глупости, закониве за регистрација се кој од кој поглуп...

Aj mislenje za Mitsubishi lancer sportback 2011 godina? Motor ima 1.5 benzinec so 110ks, ako go kupam mislam odma plin da mu stavam... Me interesira dali se dobro pokazani ovie koli i ovoj motor. Fala, pozdrav!

zosto site mi vikat da begam od ford koli a raazgleduvav nekolku ford focusi po net ?

Може некој да ми каже со сигурност,дали ако ме фатат после 11(возач почетник сум) и со појака машина од 100 коња,ќе ми пишат казни за двете работи ?

еден другар ми кажа дека не можело за двете пошто се воделе како исто,туку ќе пише за една само...?
Мене ме сопреа после 11, али погодив млад и добар полицаец. Кога ми ја зеде возачката, одма ми вели за пари муабет... дечко знаеш дека не можеш да возиш после 11 и дека казната е 300 евра.

Му се извинив, и ми прости. Ми рече, тоа да ти е последен пат. И ме пушти.

Инаку за законов... шо да речам, јас имам 24 години и доволно сум свесен што правам во сообраќајот. А на колегава на 31 година го казнија, тој полицаецот му рече викни си го татко ти да ти вози :facepalm:

zosto site mi vikat da begam od ford koli a raazgleduvav nekolku ford focusi po net ?
И јас сега пред скоро кога купував кола истото многу ми го кажаа, но не прашав зошто. Сигурно има нешто :D

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

Aj mislenje za Mitsubishi lancer sportback 2011 godina? Motor ima 1.5 benzinec so 110ks, ako go kupam mislam odma plin da mu stavam... Me interesira dali se dobro pokazani ovie koli i ovoj motor. Fala, pozdrav!
Nema losi motori kaj Micibusi. Mozat da te predomisluvaat samo za skap servis posto mnogu tesko za polovni delovi. No ako si zemes nekoe socuvano ne mu ja misli bidejki kaj niv e, stom se rasipe stignalo remont i toa na 600-700 ilj. min. ako ja cuvas

Ти си голема грешка..Младата Фросина кој ја згази?Дете од 18 години,што веројатно немаше ни положено..Децата во Тетовско со БМВ-то кога паднале од мостот,исто немаа повеќе од 19 години,после тоа со џипот што не му го откриваа идентитетот,со Волксваген Туарег мислам беше..И уште еден куп примери со млади жртви,или со млади шофери.Не е глупав закон,според мене е ТОП.[DOUBLEPOST=1438295132][/DOUBLEPOST]

Претпоставувам дека тие "сите" е само @Keljav[DOUBLEPOST=1438295202][/DOUBLEPOST]
И јас сега пред скоро кога купував кола истото многу ми го кажаа, но не прашав зошто. Сигурно има нешто :D

Кажи бе,што е тоа?Ги јаде ли луѓето што возат Форд,умираат ли,им се слошува ли?Што е работата?Дајте конкретен пример,не само да јадете лајна без веза..Колите за наш стандард се во ред..

i sto kola kupi ako ne e tajna :)
Kia Rio 2012

Кажи бе,што е тоа?Ги јаде ли луѓето што возат Форд,умираат ли,им се слошува ли?Што е работата?Дајте конкретен пример,не само да јадете лајна без веза..Колите за наш стандард се во ред..
Незнам што се фати да ме цитираш мене кога само напишав дека и мене така ми збореле кога барав кола. Да знаев зошто тоа го зборат или јас лично да го зборев ќе дадев образложение зошто е тоа така. Тоа ми го кажаа механичари пријатели и неколку пријатели кои држат продавници за авто делови.

Kia Rio 2012

Незнам што се фати да ме цитираш мене кога само напишав дека и мене така ми збореле кога барав кола. Да знаев зошто тоа го зборат или јас лично да го зборев ќе дадев образложение зошто е тоа така. Тоа ми го кажаа механичари пријатели и неколку пријатели кои држат продавници за авто делови.

Па ти беше последен,не дека се фатив стриктно за тебе..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom