Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Епа стави нафта за 2000 денара и вози..Што си се исплашил.
Има и нафта во колата, пола резервоар.[DOUBLEPOST=1435527141][/DOUBLEPOST]
Смени мајстор за почеток
деновиве секако ја носам кај друг мајстор. Сепак мислев ќе се продискутира за некои потенцијални проблеми :)

Има и нафта во колата, пола резервоар.[DOUBLEPOST=1435527141][/DOUBLEPOST]
деновиве секако ја носам кај друг мајстор. Сепак мислев ќе се продискутира за некои потенцијални проблеми :)

Првиот дел од постот ми личи на проблем со менувачот..Ламела,друк лагер..Обично кога даваш гас,а возилото слабо забрзува,тоа значи дека ламелата проклизува,и треба да ја смениш..Од кога тоа ти се десило,пак си пробал да ја запалиш,да ја извозиш,како се понаша?

Првиот дел од постот ми личи на проблем со менувачот..Ламела,друк лагер..Обично кога даваш гас,а возилото слабо забрзува,тоа значи дека ламелата проклизува,и треба да ја смениш..Од кога тоа ти се десило,пак си пробал да ја запалиш,да ја извозиш,како се понаша?
После 4-тото палење нормално се понашаше колава, влечеше и примаше нормално. После ова ја немам возено, само ја запалив неколку пати и нормално си работеше.

После 4-тото палење нормално се понашаше колава, влечеше и примаше нормално. После ова ја немам возено, само ја запалив неколку пати и нормално си работеше.

Епа што тогаш..Седи и вози.

Го најдов фала ти,ама сакав од прва рука некој да ми каже,и споредба помеѓу голф 6ка и а3...

прееска возев голф 6ка 1.4тси 122 коња,и иако има потрвда вожња,се заљубив во него...утре можно е да идам да ја пробам и а3-ката,па ако даваат да се вози,ќе си напраам споредба.Мада во цена е поефтин голфот,но а3ката е ТДИ...ама па другата кола не се вози многу,а е на плин,така да...

Го најдов фала ти,ама сакав од прва рука некој да ми каже,и споредба помеѓу голф 6ка и а3...

прееска возев голф 6ка 1.4тси 122 коња,и иако има потрвда вожња,се заљубив во него...утре можно е да идам да ја пробам и а3-ката,па ако даваат да се вози,ќе си напраам споредба.Мада во цена е поефтин голфот,но а3ката е ТДИ...ама па другата кола не се вози многу,а е на плин,така да...
Незнам дали знаеш ама тси не е за плин ... Се монтира и поскап е да ама троши и бензин и плин и не е нешто препорачливо
Мој совет А3 тди барем ќе се разликуваш од класиката гоЉф

Vlegol vozduh vo cefkite za nafta poso si go vozel bez nafta, zatoa gasel palel i tresel motorot. Koga lupalo ko so vikas toa maval dvomasniot zamaec zaradi vibraciite isto poso motorot tresel pali gasi oti ne rabotel dobro. Imas srekja so ne e comonrail, ako ostane toa bez nafta znae da zariba cr pumpata.[DOUBLEPOST=1435560372][/DOUBLEPOST]
Moze imaat isto podvozje ama nemaat ista amortizacija. Kaj golfot e mnogu pomeka se osekjas kako vo brod po krivini, dodeka kaj audito e pokruta no zatoa e i podobra za mene.
Koj ti gi kazuval ovie gluposti. Moze da ima potvrda amortizacija samo ako ima staveno sportski federi. *Meka* amortizacija ke bide ako se popusteni amortizerite, ama zatoa ke skoka.

Vlegol vozduh vo cefkite za nafta poso si go vozel bez nafta, zatoa gasel palel i tresel motorot. Koga lupalo ko so vikas toa maval dvomasniot zamaec zaradi vibraciite isto poso motorot tresel pali gasi oti ne rabotel dobro. Imas srekja so ne e comonrail, ako ostane toa bez nafta znae da zariba cr pumpata.

Ne e cudno sto ova se sluci posle 80km izvozeni od koga ja vozev skoro bez nafta, logicno mi e posle stavanjeto nafta da imam problemi ama ne i po 80km izvozeni?

Ne se razbiram od mehanika, zatoa prasuvam vakvi glupi prasanja :)

Ne e cudno sto ova se sluci posle 80km izvozeni od koga ja vozev skoro bez nafta, logicno mi e posle stavanjeto nafta da imam problemi ama ne i po 80km izvozeni?

Ne se razbiram od mehanika, zatoa prasuvam vakvi glupi prasanja :)

Однеси ја во Порше. Тие веднаш ќе ти направат дијаностика. Е да чини пари ама нели знаеш дека сиромавиот и скржавиот плаќаат петпати

RENAULT MEGANE 1.9 DCI 6 brzini 120ks - kolku trosat ovie motori odprilika?
otvoreno 5.5-6.5 , gradska max do 8, so normalna voznja , zavisi kolku ti teska nogata , jas go imam istiot motor samo e grand scenic, i taa mi e potrosnjata , so toa sto karoseriski mojava e pogolema i poteska od meganot :) . , sto znaci deka ti mozes i pomalku da ides

otvoreno 5.5-6.5 , gradska max do 8, so normalna voznja , zavisi kolku ti teska nogata , jas go imam istiot motor samo e grand scenic, i taa mi e potrosnjata , so toa sto karoseriski mojava e pogolema i poteska od meganot :) . , sto znaci deka ti mozes i pomalku da ides

5.5 литра на отворено не ми троши Голф 1 дизел од 1981. 4 литра Голф 1 троши а колку стара технологија има. А за Меган од 20Хх година тоа е голема потрошња.

3 caddy sdi, 2 polo variant Sdi, 1 kombe VW Transporter TDI 1.9, 2 lupo 1.7SDI што те занима повеќе. Фирмата е на братучедот и еден Швајцарец стои како поддршка. Колите се купени со помалце од 15-20000км. Одржавани сите Прво во СаСа а после во Порше. Многу топ и професионално работат. Некои од колите пред продажба имаа по 400000км. Тие што ги купија беа блиски луѓе на нашите роднини. Денес има едно Кеди со 700000км и се вози нон стоп. 1.9 СДИ. Нема отворено мотор. Едно Лупо има околу 380000км 1.7СДИ мотор.
Само редовни сервиси на моторите и се што е потребно е менувано веднаш.
Drugar , kako uspea na lupo da mu uckas 380 000 km vo makedonija e misterija , cetiri godini vozam smart sluzben sekoj den skopje aerdrom skopje , edvaj imame 140 000 , na trupcinja go krevase vo mesto da vrti :lolzz:[DOUBLEPOST=1435576830][/DOUBLEPOST]
5.5 литра на отворено не ми троши Голф 1 дизел од 1981. 4 литра Голф 1 троши а колку стара технологија има. А за Меган од 20Хх година тоа е голема потрошња.
ne znam eve veke 5 meseci go imam i go vozam pretezno na otvoreno , na kompjutero toa mi javuva , kocani skopje-kocani mi trosi 12.l nafta, ( ama pak ti velam na bord komjuter mi javuva ) vaka profi testovi kako so pisuva po forumov ne sum pravel, ama i se mislam deka imam grand scenic mojava mislam deka e poteska od meganot pa zatoa da e povisoka potrosuvacka ? a istiot motor e 1.9 dci so 120ks / 88 kw

Последно уредено:
Незнам дали знаеш ама тси не е за плин ... Се монтира и поскап е да ама троши и бензин и плин и не е нешто препорачливо
Мој совет А3 тди барем ќе се разликуваш од класиката гоЉф
не би му ставале плин,муабетот ми беше дека за другата не трошиме многу пари,татко ми става 500 денари плин и вози месец-два :D пошто само до работа и назад ја користи,78 илјади километри има тојотата а стара е 13 години.

голфот искрено ми остана у срце,бидејќи има САМО 46 илјади километри...фактички,нова кола.Од тука,не увезувана..

Drugar , kako uspea na lupo da mu uckas 380 000 km vo makedonija e misterija , cetiri godini vozam smart sluzben sekoj den skopje aerdrom skopje , edvaj imame 140 000 , na trupcinja go krevase vo mesto da vrti :lolzz:[DOUBLEPOST=1435576830][/DOUBLEPOST]
ne znam eve veke 5 meseci go imam i go vozam pretezno na otvoreno , na kompjutero toa mi javuva , kocani skopje-kocani mi trosi 12.l nafta, ( ama pak ti velam na bord komjuter mi javuva ) vaka profi testovi kako so pisuva po forumov ne sum pravel, ama i se mislam deka imam grand scenic mojava mislam deka e poteska od meganot pa zatoa da e povisoka potrosuvacka ? a istiot motor e 1.9 dci so 120ks / 88 kw

Лупото помина километри со многу често патување до Белград, Софија, Љубљана и доста пати до Италија. Не запре таа кола е да и СДИ моторот се покажа топ.

не би му ставале плин,муабетот ми беше дека за другата не трошиме многу пари,татко ми става 500 денари плин и вози месец-два :D пошто само до работа и назад ја користи,78 илјади километри има тојотата а стара е 13 години.

голфот искрено ми остана у срце,бидејќи има САМО 46 илјади километри...фактички,нова кола.Од тука,не увезувана..
Пак ќе си трошка тси моторот ... За мене подобар избор е А3 па како сакаш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom