Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво.

прв пат пишувам на овој подфорум.. али коа си има чоек мака. си има мака... :-)

Иам проблем со Југото.. иам Југо Корал55 од `89 година...

Проблемот е што не ми пали.. :-).. при палење само вергла и ништо друго... Најпрво мислев да не е до акумулаторот.. го полнев, па излезе дека е истрошен и купив нов... свекици исчистив.. така да во тој поглед нема никаков проблем... отворив карбуратор и се испостави дека не џитка бензин во карбуратор... ја извадив и отворив пумпата за бензин и внатре се е во ред.. и со механизмот и со мембраната... ај за секој случај купив нова мембрана... меѓутоа проблемот остана ист...
едноставно не вбризгува бензин во карбураторот... бензин имам (нормално) околу 12 литри....

чаре?

Здраво.

прв пат пишувам на овој подфорум.. али коа си има чоек мака. си има мака... :)

Проблемот е што не ми пали.. :).. при палење само вергла и ништо друго... Најпрво мислев да не е до акумулаторот.. го полнев, па излезе дека е истрошен и купив нов... свекици исчистив.. така да во тој поглед нема никаков проблем... отворив карбуратор и се испостави дека не џитка бензин во карбуратор... ја извадив и отворив пумпата за бензин и внатре се е во ред.. и со механизмот и со мембраната... ај за секој случај купив нова мембрана... меѓутоа проблемот остана ист...
едноставно не вбризгува бензин во карбураторот... бензин имам (нормално) околу 12 литри....

чаре?
Пробај да повергла малку без кренат саух, па после крени го саухот и види дали ќе запали.

Дечки, шо проблем мојт да имат една кола за да кажвит за 2-3 кила поќе потрошна од шо требит?

Здраво.

Проблемот е што не ми пали.. :).. при палење само вергла и ништо друго... Најпрво мислев да не е до акумулаторот.. го полнев, па излезе дека е истрошен и купив нов... свекици исчистив.. така да во тој поглед нема никаков проблем... отворив карбуратор и се испостави дека не џитка бензин во карбуратор... ја извадив и отворив пумпата за бензин и внатре се е во ред.. и со механизмот и со мембраната... ај за секој случај купив нова мембрана... меѓутоа проблемот остана ист...

чаре?

стај му бензинче у карбуратор од шише и ќе опали одма

Здраво.

чаре?

Компресија си мерел?[DOUBLEPOST=1434299525][/DOUBLEPOST]
Дечки, шо проблем мојт да имат една кола за да кажвит за 2-3 кила поќе потрошна од шо требит?

Уклучена клима

Климата не ми е нон стоп уклучена али и да е, мојт на 100км да кажит дури 3литри поќе климата?
Носи ја колата кај Емин брачет штом е таква работата, ако си од Струга, селото, од сите села.

Климата не ми е нон стоп уклучена али и да е, мојт на 100км да кажит дури 3литри поќе климата?

Смени бензинска тогаш..Тури од Макпетрол..Или ако си турал од Макпетрол,ставај од Лукоил..Може се погодило фалш гориво..Да не ти капе нафта од некаде?Некое црево,бош-пумпата,друкалицата..Извади ја пластиката на моторот,и види околу пумпата,филтер за нафта,не треба да е влажно од нафта..Под неа има ли вирчиња..

Смени бензинска тогаш..Тури од Макпетрол..Или ако си турал од Макпетрол,ставај од Лукоил..Може се погодило фалш гориво..Да не ти капе нафта од некаде?Некое црево,бош-пумпата,друкалицата..Извади ја пластиката на моторот,и види околу пумпата,филтер за нафта,не треба да е влажно од нафта..Под неа има ли вирчиња..

Тоа ми требаше од прилика да знам кај да се опулам, фала..

Пробај да повергла малку без кренат саух, па после крени го саухот и види дали ќе запали.

Прoбaнo уште oд пoчетoк...
Јoк... Не пaли...[DOUBLEPOST=1434306072][/DOUBLEPOST]
Компресија си мерел?[DOUBLEPOST=1434299525][/DOUBLEPOST]

Јoк... И кaквa врскa имa тoa ?
[DOUBLEPOST=1434306185][/DOUBLEPOST]
стај му бензинче у карбуратор од шише и ќе опали одма

Хaх.. Пa пoмислив нa тoa... Али не знaм кaкo тoaќе гo пoвлече бензинот oд резервoaр?

Искренo... Не се разбирам нешo мнoгу....

Прoбaнo уште oд пoчетoк...
Јoк... Не пaли...[DOUBLEPOST=1434306072][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1434306185][/DOUBLEPOST]

Хaх.. Пa пoмислив нa тoa... Али не знaм кaкo тoaќе гo пoвлече бензинот oд резервoaр?

Искренo... Не се разбирам нешo мнoгу....

ќе повлече, стави му ти малце, сеа има и спрејови за таа намена но незнам дали има во мк.

Вака...конечно се решивме да купиме нова кола.Се мислиме помеѓу Голф 5 ТДИ 2006-07,голф 6 1.4 2010 тси и сеат леон 1.4 тси 2012..

разговарав со еден кој има службено леон,и ми вика дека мала прегледност имал леонот,лошо било за паркирање и слично...

мислења..?

Вака...конечно се решивме да купиме нова кола.Се мислиме помеѓу Голф 5 ТДИ 2006-07,голф 6 1.4 2010 тси и сеат леон 1.4 тси 2012..

разговарав со еден кој има службено леон,и ми вика дека мала прегледност имал леонот,лошо било за паркирање и слично...

мислења..?
А да бараш леон со паркинг сензори?

мислења..?

ќе научиш да паркираш со ретровизори и така...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom