Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Моторно уље за опел астра ф 1.7 турбо дизел над 160 000 км има поминено какво уље да му сменим. Препоручујат ми го Репсол 20-50w 4l. Дали некој од вас има искуство со овој уље дали е добро или препоручите кое друго да му се стави Прегледај го приврзокот 122502

Јас ставам Пенасол 10-40, мојата има над 200.000, задоволен сум..

Вискозитет 20-50 е летно масло

20-50 е масло што се тура кога веќе почнува моторот да го троши..Кај мене има Селениа 10-40,еве веќе 3000 км не сум дотурил ни капка,а ако дотурам тоа ќе биде само поради тоа што ми капе од доле некаде..20-50 е густо,поарно 15-40 или 10-40..По квалитет е најнеквалитетно..15-40 е минерално,исто мислам и 20-50...10-40 е синтетичко.

Некој да каже мислење за 1.4 HDi на пежо од 2003-2004 година?

Издржливи мотори ли се? Кои им се чести кварови итн?

фала на мислењата земено е уље 10-40 репсол 5л 1500 денари утре ке се мења па ке ви кажем што како послем одредена поминена километража

Имам прашање, еве пред 1 недела положив и сега гледам што количе да си купам. Немам многу познавања ама со читање се трудам да поднаучам по нешто. Критериумите сопред кои барам возило се:
1. Dizel
2. Мала потрошња и да е евтина за регистрирање, нели помалку kw е поевтина регистрацијата
3. 5 Врати
4. Произведена од 2002 година па навака
5. Расположлив буџет околу 3000евра
6. Евтина за одршување.
Е сега јас прво бев за Фиеста 1.4 TDCI ама исто така сакам ваши сугестии за модел на возило, или доколку ми е добар изборот да ми препорачате некој оглас за добро сочуван Фиеста, и да ме посоветувате на што да внимавам при купување на овој модел на автомобил.

20-50 е масло што се тура кога веќе почнува моторот да го троши..Кај мене има Селениа 10-40,еве веќе 3000 км не сум дотурил ни капка,а ако дотурам тоа ќе биде само поради тоа што ми капе од доле некаде..20-50 е густо,поарно 15-40 или 10-40..По квалитет е најнеквалитетно..15-40 е минерално,исто мислам и 20-50...10-40 е синтетичко.
Мотор кога ќе почне да троши масло и 65,75 или 90ка да му ставиш ќе го троши
Поради густината и вискозитетот летно време се препортачува моторно масло 20-50
За зимно време се препорачува масло со помал вискозитет и густина

Имам прашање, еве пред 1 недела положив и сега гледам што количе да си купам. Немам многу познавања ама со читање се трудам да поднаучам по нешто. Критериумите сопред кои барам возило се:
1. Dizel
2. Мала потрошња и да е евтина за регистрирање, нели помалку kw е поевтина регистрацијата
3. 5 Врати
6. Евтина за одршување.
Е сега јас прво бев за Фиеста 1.4 TDCI ама исто така сакам ваши сугестии за модел на возило, или доколку ми е добар изборот да ми препорачате некој оглас за добро сочуван Фиеста, и да ме посоветувате на што да внимавам при купување на овој модел на автомобил.

би ти рекол да ѕирнеш и некое пежо 307, добри се хди моторите, имаше валвовлине едно мислење пред 2-3 страни кои од моторите се погодени

1. Dizel
3. 5 Врати
6. Евтина за одршување.

Фиат Пунто 1.9 ЈТД многу издржлив мотор,80 коња,ефтина регистрација..

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdD...Punto-1-9JTD-KLIMA-SERVISNA-KNI-94000kmORG-02

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdD...PUNTO-1-9-JTD-85-KS-EU3-PERFEKTNO-03-VIP-AUTO

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdD...PUNTO-1-3-MULTIZET-DIZEL-KLIMA-100-UNIKAT--06

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2076447-FIAT-GRANDE-PUNTO-1-3-DIESEL--06

Кога би купувал последното со струмички таблици би го купил ако го даде за 2400-2500 еура

1. Dizel
3. 5 Врати
6. Евтина за одршување.

Чисто како предлог од мене Пежо 206 2.0 ХДИ 90 кс ...

Кога би купувал последното со струмички таблици би го купил ако го даде за 2400-2500 еура
Ти кога ќе продаваш кола за 3500е и ти доаѓа некој ти дава 1000е помалку т.е. 2500е
Ти како ќе изреагираш?

би ти рекол да ѕирнеш и некое пежо 307, добри се хди моторите, имаше валвовлине едно мислење пред 2-3 страни кои од моторите се погодени
Ај прашај го валволин дали се погодени 1.6 HDi (n)[DOUBLEPOST=1433954703][/DOUBLEPOST]
Ти кога ќе продаваш кола за 3500е и ти доаѓа некој ти дава 1000е помалку т.е. 2500е
Ти како ќе изреагираш?
Ќе му ја дадам за 2400 :icon_mrgr:

Последно уредено:

Се познава дека е слупано напред..Дали е многу или малку треба да се отиде на лице место и да се види..

Се познава дека е слупано напред..Дали е многу или малку треба да се отиде на лице место и да се види..
Мене ми изгледа дека само маската е слупана, додека другиот дел од каросеријата не изгледа дека е допрен. Али друго е ко ќе се види на лице место.

Ти како ќе изреагираш?
Не ја преценувам толку многу за да мора некој толку многу да ми ја намали
цената
Патем нови 9990 или 10990 еура беа ако не се лажам.
[DOUBLEPOST=1433964164][/DOUBLEPOST]
Со оглед на висината на предницата и изместувањата на браникот убаво е удрена изгледа

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom