Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ако колата ми е за регистрација на 15 април, а не ми е потребна 15тина дена да ја возам, колку време може да ја оставам нерегистрирана, без да треба да менувам табли или да јадам казна?

Можеш колку сакаш да ја оставиш нерегистрирана..Се додека не те сопре полиција..Можеш да не ја регистрираш и 10 години..

Можеш колку сакаш да ја оставиш нерегистрирана..Се додека не те сопре полиција..Можеш да не ја регистрираш и 10 години..
Зборот ми е колку време може да се влечкам, а да не треба да менувам нови табли...секако ќе ја регистрирам, али сакав место на 15ти кога ми е рокот законски, да ја однесам некаде 3-4 мај, тогаш се враќам во државава.

Зборот ми е колку време може да се влечкам, а да не треба да менувам нови табли...секако ќе ја регистрирам, али сакав место на 15ти кога ми е рокот законски, да ја однесам некаде 3-4 мај, тогаш се враќам во државава.

Можеш колку сакаш.Само гледај кога ќе ја носиш на регистрација баш тогаш да те запрат.Табли секако не менуваш,освен ако самиот не сакаш..Не е задолжително уште..Одиш на технички,знаеш како оди,валјда не ти е првпат..

Можеш колку сакаш да ја оставиш. Ако не ја возиш каде ке ти пишат казна. Таблици нема да мењаш. Таблици се мењаат ако ја продадеш и отиде у друг град... Можеш да ја оставиш да ти лежи у гаража и до догодина и да отидеж и да си ја регистрираш за следни 12 месеци од тој датум... На мене еднаш у таква ситуација ми беше не регистрирана 8 месеци, после тоа си отидов и нормално си ја регистрирав како секој пат...

Дечки да ве прашам, денеска ја регистрирав колава ми дадоа жолта лепенка од 2015. Старава од 2014 (црвената) можам слободно да ја вадам?

Некој да не има претстава дали е многу скапо Renault Clio за одржавање, 2000-2004 , дизел, и искуство со дизели кои се подобри, само D или DCi ?

Некој да не има претстава дали е многу скапо Renault Clio за одржавање, 2000-2004 , дизел, и искуство со дизели кои се подобри, само D или DCi ?

Одржавање на кола понова од 2000 година па и дизел богами и не е евтино. 1.9D на Рено е поиздржлив од ДЦИ и многу поефтин за одржување но и двата мотора на благословено гориво не врват. Пумпите им се Лукас така да само од лабораторија гориво за нив.

Јас имам од 2002 година 1.9дци мотор, не е клио али за одржување се скапички, а и нежни се доста. Си бараат редовен сервис, пазење доста треба, а ова со друга нафта не ни помислувај.

Дечки да ве прашам, денеска ја регистрирав колава ми дадоа жолта лепенка од 2015. Старава од 2014 (црвената) можам слободно да ја вадам?

Јас ја извадив, а појма немам дали треба или не треба... По некоја логика не треба ваљда за 10 год регистрација 10 лепенки да стојат на шофершајбна, пола ке ја зафатат... Нека каже некој што е упатен повеќе...

Па нормално

Ја пробав веќе, ама тешко се вади маму и јебам :D И ја оставив, совет за полесно вадење?

Со една водена крпа ќе ја пребришеш,и со ноктите ќе ја изгребеш..Јас така една вињетка вадев,на парчиња..

Препорачајте сервис за дијагоностика (за километражата ми е највеќе). Сакам да земам ауди а4.

Препорачајте сервис за дијагоностика (за километражата ми е највеќе). Сакам да земам ауди а4.
macedonian-orthodox-church-skopje-archbishopric-ohrid-macedonia-33627570.jpg

Тука можат да ти кажат за километражата колку е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom