Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Од Струга си?Сива металик е?[DOUBLEPOST=1415909380][/DOUBLEPOST]
Што ти треба?

охрид . темна сива накај црно со мн јеб*** таблици холандски :) цајкани 3 пати ме застанаја до сеа во 3 дена :D за плин шо викаш вредит да се стават или на бензин да се терат?

Значи, пак дојдовме до моето прво прашање:

- Дали ова важи само за надвор од населено место?

Ако некој живее во Скопје, можно е цела зима да не излезе од градот.

(1) Моторните возила и работните машини кога учествуваат во сообраќај на пат НАДВОР ОД НАСЕЛЕНО МЕСТО, во периодот од 15 ноември до 15 март задолжително треба да поседуваат пропишана зимска опрема.
(2) Униформираниот полициски службеник ќе нареди на возач да го прекине натамошното движење на возилото, ако не постапи според сообраќајниот знак за задолжително носење и употреба на зимска опрема, согласно со ставот (1) на овој член.
(3) Униформиран полициски службеник може да нареди возачот да го прекине натамошното движење и кога не постои сообраќаен знак за задолжително носење на зимска опрема, ако зимските услови на патот не овозможуваат непречено и безбедно одвивање на сообраќајот, односно задолжително да ја постави на возилото зимската опрема.
(4) Глоба во износ од 15 ЕВРА во денарска противвредност, во мандатна постапка, согласно со одредбите на овој закон, ќе му се изрече на возачот кој постапува спротивно на одредбата од ставот (1) на овој член.

Ова е чл. 404 од важечкиот ЗБСП.
Во превод, ако не мрднеш од град надвор нема потреба од зимска опрема, т.е. зимски гуми или ланци во багажникот. Толку... совршено јасно.

Е, ова е според ПРЕДЛОГОТ ЗА ЗБСП, поточно чл. 364:

(1) Моторните возила и мобилните машини кога учествуваат во сообраќај на пат, во периодот од 15 ноември до 15 март задолжително треба да поседуваат пропишана зимска опрема.
(2) Полицискиот службеник ќе нареди на возач да го прекине натамошното движење на возилото, ако не постапи според сообраќајниот знак за задолжително носење и употреба на зимска опрема, согласно ставот (1) на овој член.
(3) Полицискиот службеник може да нареди возачот да го прекине натамошното движење и кога не постои сообраќаен знак за задолжително носење на зимска опрема, ако зимските услови на патот не овозможуваат непречено и безбедно одвивање на сообраќајот, односно задолжително да ја постави на возилото зимската опрема.
(4) Мандатен платен налог со глоба во износ од 45 евра во денарска противвредност во мандатна постапка, ќе му се издаде односно ќе му се регистрираат 25 негативни бодови согласно одредбите на овој закон, на возачот кој постапува спротивно на одредбата од ставот (1) на овој член.

Ставот (1) ги „загубил“ зборовите НАДВОР ОД НАСЕЛЕНО МЕСТО.
Значи, кога ќе почне да важи новиот ЗБСП, тогаш и ќе МОРА зимска опрема во град.
А, кога ќе почне да важи, тоа сеуште никој не го знае.

не пишува баш така, во известувањето
еве уште еднаш специјално за тебе:
"Од 15 ноември 2013 годинa стапува во сила законската обврска за задолжително поседување на пропишаната зимска опрема на моторните возилата, кога учествуваат во сообраќајот на пат надвор од населено место. "

Сеедно што пишува таму, ништо нема да ти биде да си ги ставиш ланците у гепек и нека си стојат... Тоа сака да ти каже човекот... Едно е напишан закон, друго е негово правилно спроведување ( за тоа нема да дискутираме ) ... Не се чешај кај што не те чеша за џабе, кога ке те сопрат од сабота натаму и ке те пишат, иди ти расправај се со нив и удирај со глава у ѕид да им докажеш населено и ненаселено место ...

охрид . темна сива накај црно со мн јеб*** таблици холандски :) цајкани 3 пати ме застанаја до сеа во 3 дена :D за плин шо викаш вредит да се стават или на бензин да се терат?
Зависи колку километри поминуваш годишно.Колку повеќе поминуваш толку побрзо ќе ти се врати инвестицијата.

Дали ова значи дека пеглицата нема НИКАКВА безбедност?
PL_Fiat_126p_cut.JPG

Ме интересира од вас поискусните во колите од Форд, Шкода и Хјундаи што е подобро по квалитет и кој имаат најевтини делови ? :)
Gledav emisija,Wheeler dealer,so Majk Bruer,na Diskaveri,kupuvase Subaru impreza,otide kaj nekoj diler na koli,dilerov mu pokazuva Impreza,i mu vika ja ostavil nekoj musterija vo zamena za Ford Mondeo dizel.Majk,vo shega,vika,"sigurno placel doma".(za musterijata).Sakam da ti kazam,ako na bilo koj od ovie nasive,sto malku poveke se razbiraat od koli,im spomnes Ford...ponastrana od Ford!Pa ete i Britancive(pogore spomenatiot,Majk)se sheguvaat na taa smetka.

Gledav emisija,Wheeler dealer,so Majk Bruer,na Diskaveri,kupuvase Subaru impreza,otide kaj nekoj diler na koli,dilerov mu pokazuva Impreza,i mu vika ja ostavil nekoj musterija vo zamena za Ford Mondeo dizel.Majk,vo shega,vika,"sigurno placel doma".(za musterijata).Sakam da ti kazam,ako na bilo koj od ovie nasive,sto malku poveke se razbiraat od koli,im spomnes Ford...ponastrana od Ford!Pa ete i Britancive(pogore spomenatiot,Majk)se sheguvaat na taa smetka.
А знаеш ли дека само циган и форд во зимо не работат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom