Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не мислам дека Порше се „под“ Фолксваген; мислам дека му доаѓаат повеќе како рамноправни партнери...
Под групација е,но независно водство бидејќи не можеш да споредиш порше и гољф оти порше е друга класа и бара строга и квалитетен стандард исто и за Ауди поточно А8 и RS и понекои премиум класа А6 и А4 нешто како Brabus кај мерцедес.[DOUBLEPOST=1409689980][/DOUBLEPOST]
Oдлични се сaмaд, пред ~1 неделa ми местеa нaвлaки вo кoлa, јaс презaдoвoлен.
Edit: И имa 2 гoдини гaрaнцијa aкo знaчи..
Кај се наоѓа САМАД ??? Јас мислев кај Еуро-стил да одам да ми наместат навлаки ?!

Дечки најефтини делови за Рено во Скопје каде може да најдам бидејќи ми требаат повеќе.
Филтри (полен, нафта)
Каиши + држачи
гуртни
Види ПРОЦИТ, порано купував таму за Пежо, имаа за сите француски возила, спроти Веро-Џамбо и Олимписки.

Кај се наоѓа САМАД ??? Јас мислев кај Еуро-стил да одам да ми наместат навлаки ?!
Момин поток, по коцката на од прилика 400-500 метра од десна страна.

На опел вектра 1997 бензин тече по малку антифриз од ладњакот изгледа е некаде на тоа спојот помеѓу пластиката и алуминиумот или од што и да е, дали можи некако да се реши со нешто како челична прашина или нешто друго и дали некој знае во БТ дали има некој мајстор што се занимава со тоа?

На опел вектра 1997 бензин тече по малку антифриз од ладњакот изгледа е некаде на тоа спојот помеѓу пластиката и алуминиумот или од што и да е, дали можи некако да се реши со нешто како челична прашина или нешто друго и дали некој знае во БТ дали има некој мајстор што се занимава со тоа?
Немој со челични прашина оти ќе стане полошо не е ова партизанска кола па да туриш челична прашина каде што има меѓу пластика и алуминиум поарно однеси на мајстор со искуство кај кисела вода специјално за опел .

Во Кичево има еден човек(мој другар) и се занимава со лепење на ладњаци,како алуминиумски така и бакарните.отприлика зема околу 1000 денари за лепење,а ако сакаш да го лепиш кај него пиши ми ПП

Колку тече?Ако тече по некоја капка,не вреди да го вадиш да го правиш за толку малку..Ако е многу прво со мајстор да видиш дали се исплаќа да го лепиш,или да бараш нов..

Знае некој колку пари е проверка на километража и борд компјутер (за дефекти) во Ми Да Форд?

Колку би коштало да се стави ваква фарба на кола:

10557265_632622970184844_1675432921520715111_n.jpg

А има ли нешто необично во фарбата?
Ако не, есапот би ти излегол вака:
Јас фарбав Рено 5 лани со база и лак. Базата не беше металик, и беа потребни 2,5 литри база и 3 литри лак.
Зедов на ППГ и тоа ме фати околу 12000 ден. колку што се сеќавам.
Други заебанции како китови, шприц китови, заштити вакви, заштити онакви гланс папир и сл. околу 5000 ден.
И, зависи каков мајстор ќе најдеш и како ќе се договориш.

Рено скеник 1,5 дци или 1,9 дци од 2005-та нагоре има некој, како е задоволен, дефекти, сервиси колку чинат бла бла...Се мислам да купам ама од рено сум тапа а никогаш не сум седнал освен во рено 4 и тоа назад
Доколку има некој што разбира би ценел мислење и совет.

Ne znam, ne se razbiram vo farbi, zatoa prašuvam. Pretpostavuvam deka e metalik (sina)?
Металик е колку што гледам, тоа колку се сеќавам, беше 600 ден. поскапо по литар база.

Ај ако може да ми кажете каде во Македонија вршат откуп на поволни автомобили ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom