Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Прв пат турив масло од Лукоил и сум доста задоволен.Досега ставав Елф 5-40,5-50 а порано и 5-30,но со ова русково уље моторот потивко ми работи.

рано е да зборувам за потрошувачка на маслото,засега имам поминато неколку стотини км.

Јас го користев во Нексија скоро 7 години со такво масло и досега не сум има проблем и нормално го менувам секој 6000 км ,а не 10-15 000 км како што пишува, така како што пишува ИЧ не верувам, бидејќи во МК сите масла не се исти како онаа во ЕУ слично како нашите бензински станици се срање така и сите масла во МК се срање затоа го менувам секој околу 6000км.
А вектрата што спомнуваш моторот не ви се погоди или не чинат штом така ви прави проблем.

Едно од искуството се водам,ама и најефтино е тоа масло..5 литра 1100 денари мислам беше..И на Лукоил е дури поскапо..

Убаво ви вика Cruise тоа ГМ што го продаваат кај нас е тежок фалсификат. Еднаш ставив и никогаш повеќе. Моментално на Опелот ставам Тотал Quartz 7000, се покажа фино до сега.

Колкава е казната да те фатат со нерегистрирана кола?

Дали би било штетно за бојата и лакот доколку некои дамки на каросеријата пробам да ги исчистам со чист алкохол?

Дали би било штетно за бојата и лакот доколку некои дамки на каросеријата пробам да ги исчистам со чист алкохол?
Да...
Пробај со полир паста.

Незнам кај да го поставам прашањево па овде ми се чини како најреална опција.
Дали некој знае колку ќе ме чини полагање на возачка? Значи све од часови, лекарско буквално све?
Може и во пп одговор. Ве молам итно е.

Незнам кај да го поставам прашањево па овде ми се чини како најреална опција.
Дали некој знае колку ќе ме чини полагање на возачка? Значи све од часови, лекарско буквално све?
Може и во пп одговор. Ве молам итно е.

26.000-27.000 денари

Здраво. Сакам да си купам Нисан Микра. Ме интересира за мислење дали е подобро да е бензинец или дизел, во однос на потрошувачката и годишното одржување?
Фала ви

Здраво. Сакам да си купам Нисан Микра. Ме интересира за мислење дали е подобро да е бензинец или дизел, во однос на потрошувачката и годишното одржување?
Фала ви

Супер количе,баш ми е интересно..Бензин пошто си женско..Дизел моторот мислам дека е на Рено DCI..Бензинче,1.0 или 1.2 мотор.Одржувањето сум го пишувал во некоја друга тема,поефтино ти е на бензин,поефтино осигурување,поефтина регистрација,поефтини резервни делови..

Тојота. Истечена гаранција.
Ја продужив кај нив еднаш годишно на сервис, али се прашувам, не е ли боље на друг сервисер да си идам, за поефтино? Мислам, која е разликата, некој да ми каже, пошто со друг сервис освен официјалниот не сум имал работа?

Друго прашање,
Малку налегнато (улубено) од страна и изгребано (некои 2-3 cm квадратни, излупена боја). Сеа прашањето ми е, дали за такво нешто ако идам негде на автолимар (или у Тојота) да ми го средат, ќе треба да ја оставам колата таму или на лице место може да се среди тоа, за некое нормално време (штотијазнам саат/два)?
Дали е паметно, у ствари, да се остава кола по сервиси?

(неам некое којзнае какво искуство со мајстори за коли, па не ги знам овие работи)

Одјавување на таблици кој плаќа? купувачот или продавачот?

Ме интересира дали досега некој имал искуство со форд мондео 2006 2.о тди 130кс, дали е добра за вожњљ, како е потрошувачката и одржувањето на истата.

Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom