Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
многу е и тоа... максимум на 2.000 километри мењај го...

ало бе... филтер за нафта се менува (фабрички декларирано) помеѓу 80 и 90.000 километри. кое сигурно какви бакрачи го барате на 10 да мењате филтер за нафта... само пари фрлате... филтерот за нафта ако е чкарт ке направи проблем на моторот (поточно на дизните за гориво) а не дека почесто треба да го мењаш. тој ако прави проблем прави и да го мењаш истиот на на 50к и на 10к исто ти е, ништо нема да смениш...
Ако е така тоа што викаш тогаш зошто толку се ефтини филтери а? Поради што ретко се менуваат нели рече 50 или 10 к ? Не бе ,многу се трошат филтерот како алва и секакви марки(брендови) дури и оние безимени еве на пример пред 2 год.чичко има голф дизел и решил да менува филтер за нафта новиот филтер понеубаво и чудно работи моторот и пак го враќа стариот филтер подобро работат ај како ќе објасиш мистеријата инаку механичар е .

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

Здраво на сите , јас сум нов член и би сакал да ми помогнете со тоа што ке ми кажете по некој збор за VW Polo 1.4 TDI , 2003-2004 год. Ке се користи најчесто за во град и затоа е земено во предвид. Би ве замолил ако имате позитивно , негативно искуство со овој модел слободно да го споделите, како е за одржување, дали многу троши и слично. Знам дека е со 3 клипа и малце е побучно но тоа не ми смета. Поздрав и благодарност однапред :)

Имам едно прашање се работи за фиат фиорино 1.7 D вакумот за кочници што е на шасија кога ќе кочам се слуша како истишува. е сега најдов една е малку помала ама одговара на лежиштето дали би можело со него да функционира нормално кочницата и дали може да се поправи старата?
http://postimg.org/image/ewz0im2qh/

Имал некој искуство Со Меган 2009 1.9? Само еден е таков на балканот, а 1.5. има на секој чекор. Па затоа и ме зачуди и ве прашувам дали сте имале искуство.

Продава ли некој Mitsubishi Eclipse 95-99 година?

Прашање за Ford Ka и Renault Twingo.
Се нешто различни работи слушам за Ford Ka, едни велат троши многу, други малку. Што е точното и колку? Ми изгледа како ОК за мала градска кола, ама некои многу негативно коментираат и обично тоа се пријател на пријател што имал Ford Ka и ја возел еднаш :tapp:
ford-ka-1313405685.jpg

Истото ме интересира и за Renault Twingo. Потрошувачка, позитивни и негативни страни? Барам пред се мала кола со нормална потрошувачка и изборот ми е помеѓу овие две.
renault-twingo-ren_twi_05_3t_kenzo_1.jpg

Ако земаш Форд Ка,гледај да биде 1.1 мотор,не 1.3..Тетинов сакаше да зема,и знам дека читал на интернет,се интересирал и слично..Вика само 1.1 мотор..

Ако земаш Форд Ка,гледај да биде 1.1 мотор,не 1.3..Тетинов сакаше да зема,и знам дека читал на интернет,се интересирал и слично..Вика само 1.1 мотор..

Мн ретко гледам 1.1 мотор на Ford Ka, скоро се е со 1.3 :unsure:

Прашање за Ford Ka и Renault Twingo.
Се нешто различни работи слушам за Ford Ka, едни велат троши многу, други малку. Што е точното и колку? Ми изгледа како ОК за мала градска кола, ама некои многу негативно коментираат и обично тоа се пријател на пријател што имал Ford Ka и ја возел еднаш :tapp:
Прегледај го приврзокот 93990

Истото ме интересира и за Renault Twingo. Потрошувачка, позитивни и негативни страни? Барам пред се мала кола со нормална потрошувачка и изборот ми е помеѓу овие две.
Прегледај го приврзокот 93991
Ako veke izborot ti e sveden samo na ovie dve togas jas bi ti preporacal Renault-ceto,

дали на цитроен саксо може да пасуваат предни амортизери од цитроен акс

Ако е така тоа што викаш тогаш зошто толку се ефтини филтери а? Поради што ретко се менуваат нели рече 50 или 10 к ? Не бе ,многу се трошат филтерот како алва и секакви марки(брендови) дури и оние безимени еве на пример пред 2 год.чичко има голф дизел и решил да менува филтер за нафта новиот филтер понеубаво и чудно работи моторот и пак го враќа стариот филтер подобро работат ај како ќе објасиш мистеријата инаку механичар е .

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

друже.. јас не зборев за квалитетот на филтерот... јас зборев за интервалот на менување. и оној филтер со кој лошо работи колата, ништо структурално нема да се смени ако го извозиш 50Ккм... и ништо подоборо нема да направиш ако го смениш на 5Ккм...

Едно прашање. Често ми се уклучува вентилаторот за ладење на моторот на 1.6Д машина и тоа претежно на кратки релации и останува вклучен накај 3 мин. На долги релации нема таков проблем. Стрелката на таблата е фиксирана на 90 степени, а компјутерот не покажува никакви знаци на прегревање. Мислење?

дали на цитроен саксо може да пасуваат предни амортизери од цитроен акс

А каде ги најде амортизерите за AX и колку ги плати?Мислам дека треба да пасуваат.Знам дека сигурно со Пежо 106 и Ax се исти,а со саксото делат многу делови,ама за амортизерите не сум сигурен.

Моторот на Форд Ка 1.3 е мотор со конфигурација како старите Фиќа-со брегаста осовина во блок,подизачи и клацкалици.Не е препорачливо да се вози над 4500 обртаи,и уште нов си троши масло,но е долговечен мотор.Ќе со преди колку што треба години,но троши нешто повеќе

Едно прашање. Често ми се уклучува вентилаторот за ладење на моторот на 1.6Д машина и тоа претежно на кратки релации и останува вклучен накај 3 мин. На долги релации нема таков проблем. Стрелката на таблата е фиксирана на 90 степени, а компјутерот не покажува никакви знаци на прегревање. Мислење?

Околу термостатот имаш нешто..Чим на кратки релации уклучува,значи брзо загрева моторот,како што треба,чим на долги не ти уклучува,значи термостатот можеби е во полуотворена состојба,и водата нон стоп си циркулира и нема потреба да уклучи..Нема ништо за секирање,терај така..[DOUBLEPOST=1401917299][/DOUBLEPOST]
А каде ги најде амортизерите за AX и колку ги плати?Мислам дека треба да пасуваат.Знам дека сигурно со Пежо 106 и Ax се исти,а со саксото делат многу делови,ама за амортизерите не сум сигурен.

Моторот на Форд Ка 1.3 е мотор со конфигурација како старите Фиќа-со брегаста осовина во блок,подизачи и клацкалици.Не е препорачливо да се вози над 4500 обртаи,и уште нов си троши масло,но е долговечен мотор.Ќе со преди колку што треба години,но троши нешто повеќе

Заебано е што тие Форд Ка многу ретко имаат обртомер..Незнаеш колку тера..[DOUBLEPOST=1401917358][/DOUBLEPOST]
Мн ретко гледам 1.1 мотор на Ford Ka, скоро се е со 1.3 :unsure:

Овие две коли,дефинитивно никогаш не би ги купил..Поарно земи си некоја Корса,или Пунто

за со 106ката 95% им одговараат деловите што се вика нели али за аксот не сум сигурен иначе ми ги понудија на интернет за евтини пари

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom