Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Oпшто правило е дека ако е чадот бел, меша... ( не се брои она зимно време кога се гледа бел чад од ладното, зборуваме за густ бел чад), ако чадот е црн, не согорува убаво, треба убаво да се наштелува, и ако е плавкаст, тогаш троши масло...

Не бе како зимо,прееска ја истерав..Чисто информативно,да видам каква е колата..Ама тој бел чад,тоа незнам што е..Облаци,не се гледа ништо кога давав на гаста..

Не бе како зимо,прееска ја истерав..Чисто информативно,да видам каква е колата..Ама тој бел чад,тоа незнам што е..Облаци,не се гледа ништо кога давав на гаста..
Toa e nesogorena nafta, donekade normalno za dizelite. Koga ke zagree motorot prestanuva Kaj kapaceto za ulje ne teba da dimi,ova so toa dimenje nema nisto zaednicko, e sega staro e so kojznae kolku km pa i malce da duva ne e strasno. Mozebi naftata slabo sogoruva poso e padnata kompresijata, moze diznite se slabi, moze bos pumpata da ne dava dobar pritisok.

Незнаев кај да го поставам прашањево, па некако најадекватно ми беше овде. Сакам да фарбам точак со Црн Мaт спреј од Renco, прашувам другари шо чепкаат коли, фарбање китирање ми велат да го поминам прво со крупна 500 ка сува шмиргла, па после да го поминам со водена 1000ка. Е сеа од ко ќе направам то (и дали треба вака) што да користам за заштита, читав имало и акрилни мат лакови за заштита па ако знае некој да ме поучи.
Фала

Здраво на сите,

Сакам да купам добро сочувани половни бандажи за Пасат 2010 година. Не знам многу за тоа, не сум купувал до сега. 5 Х 112 се бандажите 16 инчи, се овие кои ги имам сега. 16 милслам и дека би земал пак, не поголеми. Да не имате идеја од каде да почнам да барам? Линкови се добредојдени. Благодарам однапред.

Поздрав

Ме интересира од каде во Скопје може да се нарачаат делови за BMW? МакКар веќе не нарачуваат, изгледа ќе затвараат..

Ај едно прашање, ако може :)
Мицубиши Лансер 2010, стоеше на паркинг, запали, и бидејќи беше жешко, ги отварам сите 4 прозорци наеднаш, инстант тоа, и не ни го осетив, изгасил. И после тоа пробувам да го запалам, давам контакт (се во ред), вртам (да завергла) и не реагира моторот. т.е. не вергла. И пробав така 4-5 пати во рок од 5 мин. Истото. И решив да се јавам во сервисот, правев муабет можеби 10-тина минути (ме пренасочија), за тоа време стоеше колата така, без активност, со клучот изваден. И од сервисот дечкото после тие 10тина минути ми вика, "Ај пробај пак да го запалиш", пробувам и запали, и светлото check engine светеше,и ме викнаа во сервис.Отидов до сервиот ја гасам колата. Иде дечкото од таму, ми вика веројтно ништо не е, за на компјутер долго ќе траело, и зема тој ја запали може 10 пати по ред. Се беше во ред + светлото од check engine се изгаси. И ми вика, ако се случи нешто јавуј се. И сега еве се е во ред, нема проблем.

Ај сеа некој што ја разбира работава, имал некое вакво чудно искуство да каже теорија.
И за сите други кој се заинтересирани на ова, и теории сакам, што може да биде, немора тоа да е :) Само мислење ми треба, а ако некој точно знае што е, уште поубаво. Бидејќи првпат се случува вакво нешто, и незнам како да го објаснам.
Секој предлог е добредојден.

ps. Се мислам да не е акомулаторот, бидејќи стоеше на паркинг, и после тоа многу струја да не дојде наеднаш за сите прозори, светлата, и радиото. Како шок, па после тоа чекав некое време за да профункционира. Бидејќи не ни верглаше .

Дечки мечки сакам да ставам спортски филтер за вкола ..од ефтините 800 ден шо се.Е сега имам и ремус ауспух од од грана и јачи грофти премногу добар звук вади ..муабетот ми е дали ке ја зголеми бучавоста покрај ауспухот т.е дали ке има некое зголемување на звукот од тоа што го има...изваени се катализаторите така да претпоставувате колку силен звук вади...и совет дали да му ставам такво ,,срање,, или да си ја терам со оригиналниот филтер! и дали би влиаело на потрошња ---нормална вожња??!! кој има нешто да каже нека чкртни два три збора.Тенкју!

Дечки мечки сакам да ставам спортски филтер за вкола ..од ефтините 800 ден шо се.Е сега имам и ремус ауспух од од грана и јачи грофти премногу добар звук вади ..муабетот ми е дали ке ја зголеми бучавоста покрај ауспухот т.е дали ке има некое зголемување на звукот од тоа што го има...изваени се катализаторите така да претпоставувате колку силен звук вади...и совет дали да му ставам такво ,,срање,, или да си ја терам со оригиналниот филтер! и дали би влиаело на потрошња ---нормална вожња??!! кој има нешто да каже нека чкртни два три збора.Тенкју!
Која тие логиката да стаиш ефтин спортски филтер?o_O

Прво ако веке имаш ремус не му ставај ефтин филтер дај уште нешто и купи квалитетен, а дали да ставиш се зависи до тебе до желбата. Дека ке брчи повеќе ке брчи а и сигурно потрошувачката ке се накачи па твој избор... За шо кола се работи иначе :)

Има некој искуство со ова? Имам радио Sony DSX-A40UI со USB влез. Според ова што го најдов (компатибилност на УСБ стикови со радиото), моето USB (Sony USM8GR) е компатибилно, ама кога ќе ставам музика на усб-то, ми дава No Support. Пробав и со Verbatim USB што го нема мислам на листава, исто.

Да прашам дали се исплати да ставам клима во мерцедес 190.?Знам дека имало во Тетово по 300-400 евра ама читав имало многу работа и дали добро ќе ти ја наместеле,па можеле шал таблата да ти ја заебат и такви работи.

Ај едно прашање, ако може :)
Мицубиши Лансер 2010, стоеше на паркинг, запали, и бидејќи беше жешко, ги отварам сите 4 прозорци наеднаш, инстант тоа, и не ни го осетив, изгасил. И после тоа пробувам да го запалам, давам контакт (се во ред), вртам (да завергла) и не реагира моторот. т.е. не вергла. И пробав така 4-5 пати во рок од 5 мин. Истото. И решив да се јавам во сервисот, правев муабет можеби 10-тина минути (ме пренасочија), за тоа време стоеше колата така, без активност, со клучот изваден. И од сервисот дечкото после тие 10тина минути ми вика, "Ај пробај пак да го запалиш", пробувам и запали, и светлото check engine светеше,и ме викнаа во сервис.Отидов до сервиот ја гасам колата. Иде дечкото од таму, ми вика веројтно ништо не е, за на компјутер долго ќе траело, и зема тој ја запали може 10 пати по ред. Се беше во ред + светлото од check engine се изгаси. И ми вика, ако се случи нешто јавуј се. И сега еве се е во ред, нема проблем.

Ај сеа некој што ја разбира работава, имал некое вакво чудно искуство да каже теорија.
И за сите други кој се заинтересирани на ова, и теории сакам, што може да биде, немора тоа да е :) Само мислење ми треба, а ако некој точно знае што е, уште поубаво. Бидејќи првпат се случува вакво нешто, и незнам како да го објаснам.
Секој предлог е добредојден.

ps. Се мислам да не е акомулаторот, бидејќи стоеше на паркинг, и после тоа многу струја да не дојде наеднаш за сите прозори, светлата, и радиото. Како шок, па после тоа чекав некое време за да профункционира. Бидејќи не ни верглаше .

незнам колку време ти стоело на пракинг претходно, и дали акумулаторот е фабричкиот (можно е нели) но ова што го кажуваш е карактеристично за пад на напон. на компјутерот да се само изресетира без контакт, толку му треба, одприлика 5-10 минути... ако ти се деси следен пат пак ова пробај откачи ги клемите од акумулаторот (една само, може плусот) значи откачи ја клемата од плус, пипни ја на шасија (контактот да ти биде даден) пипната на шасија чекаш 3 секунди и тргаш. гаси контакт, спои клема и пали. почекај малку да загрее и поднаполни акмулаторот. откако компјутерот на колата ке биде изресетиран, ке му треба 1-2 до 3 пали-гаси од по неколку секунди да работи, за да увуди истиот (да научи) дека чекенџинот нема потреба да свети т.е. проблемот се решил и сам ке ја изгаси сијалицата..

значи, ова како дешавка не е прв пат да се деси на некоја кола, при пад на напон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom