Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Испозамарав со прашањево периодов.Претходното Пунто дизел што го гледав нечинеше.Ми се јавува дилема во главата, гледам се наогаат и Голф 4 со 1.4 мотор бензинци.Што е подобро да барам Пунто ЈТД околу 2001 година или Голф 4 1998-1999 година (со опрема горе-доле исти се) и ценовниот ранг им е отприлика ист околу 2000-2200 евра.

Испозамарав со прашањево периодов.Претходното Пунто дизел што го гледав нечинеше.Ми се јавува дилема во главата, гледам се наогаат и Голф 4 со 1.4 мотор бензинци.Што е подобро да барам Пунто ЈТД околу 2001 година или Голф 4 1998-1999 година (со опрема горе-доле исти се) и ценовниот ранг им е отприлика ист околу 2000-2200 евра.
ni toa ni toa, 1.9jtd e pregolem i pretezok motor za punto, salata ke ja pravi prednicata, buferite i slicno, a 1.4 16v motorot od golf4 e totalen promasaj najskart motor vo istorijata na VW.

Не ти се баш добар избор, но ако треба да бираш меѓу нив би го избрал пунтото бидејќи има многу ефтини делови и многу полесно за одаржување за разлика од голфот. Потрошувачката на пунтото е помала, а за забрзување и крајна брзина незнам точно да ти кажам

Абе и мене кузнај шо ми е ама ај си викам да ја извам црвената лепенка-или па шо и да--мислам дека е лепенка на регистрацијата од колата,вртам сучам прам и никако да ја тргнам па зато кажвајте чаре некое без да ја оштетам.Бљагодарам
????????

Мислиш на она малото ск-иу пример што е меѓу градот и бројките ?
ако е тоа тогаш 99% сум сигурен дека е штампа и дека не се вади, освен да ја истругаш таму таблицата

како и да е јас не би си играл, џандарине може да ти мрсат

Дали се исти амортизерите на фиат фиорино со фиат уно?
Би требало да е исто само пружината не е,но подобро да провериш според каталогот со сигурност да знаеш бидејќи не ги следам трендот на сите италијански коли така што не сум сигурен за амортизерот.

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

ni toa ni toa, 1.9jtd e pregolem i pretezok motor za punto, salata ke ja pravi prednicata, buferite i slicno, a 1.4 16v motorot od golf4 e totalen promasaj najskart motor vo istorijata na VW.

А што мислиш за vw polo, 2003 година, бензинец? Предности и мани.

Сменив сијалицките на регистрацијата жолто нели светат јас му кладов лед бели е сега на бордот ми се појавува сијалицка failure bulb lamp нешто така беше и се пуштаат кога ја отворам т.е на централното ништо не гибам друго само кога ке притиснам да се отвори колата и тие се палат и ко ке ја затворам после 20 тина секунди се гасат,значи работат нон стоп кога е во движење колата без разлика дали имам пуштено светла или не до лед диодите е или шо ке да е??? ме нервира!

Да прашам нешто. Вчера некоја будала на паркин ми ја избуткал колата едно 3 метра, а ми беше во брзина (2 ра).Сабајлево ја возев во ред беше. Може да се расипе нешто мењач или нешто друго. .
--- надополнето: 25 јануари 2014 во 14:52 ---
Да прашам нешто. Вчера некоја бу..ла на паркинг ми ја избуткал колата едно 3 метра, а ми беше во брзина (2 ра).Сабајлево ја возев во ред беше. Може да се расипе нешто мењач или нешто друго. .
Поздрав и фала

Да прашам нешто. Вчера некоја будала на паркин ми ја избуткал колата едно 3 метра, а ми беше во брзина (2 ра).Сабајлево ја возев во ред беше. Може да се расипе нешто мењач или нешто друго. .
Да прашам нешто. Вчера некоја бу..ла на паркинг ми ја избуткал колата едно 3 метра, а ми беше во брзина (2 ра).Сабајлево ја возев во ред беше. Може да се расипе нешто мењач или нешто друго. .
Поздрав и фала

Ништо не и е, не се секирај.

Поздрав и фала
Ништо не му е штом е само 3 метри ама ако е над 1км си еба мајката :D

Помош..ми замрзна сајлата на рачната ..како да ја отпуштам ???
--- надополнето: 26 јануари 2014 во 12:07 ---

--- надополнето: 26 јануари 2014 во 12:07 ---
А што кола имаш? Штом е замрзнат тоа значи е дотраена сајла треба да се замени ново и нема веќе да замрзнат иако не мора да значи ,а да одмрзнеш чекај до пролетта :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom