Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Пред да одиш да правиш било што, оди до технички преглед да провериш дали се наштелувани. Ако не се - нека ги наштелуваат. Потоа, оди на електричар нека провери алтернатор...
Сочивата во каква состојба се? Изгорени или само нечисти?
Ако се изгорени, барај нови. Ако се нечисти, вади сијалиците и низ дупката со влажна крпа без многу стискање по фарот избриши ги... Ќе се изненадиш од ефектот.

fala ke odam utre do tehnicki ke vidime sto ke napravam :D a do alternatorot ne e i ne se zamagleni samo izgleda ne se stelovani ... fala poz

aj nekoj ako ima upatstvo za rabotenje so programot vag 409.1 s neka kazi link od koj mozam da go prezemam blagodaram od napred
--- надополнето: 9 јануари 2014 во 14:06 ---
aj nekoj ako ima upatstvo za rabotenje so programot vag 409.1 s neka kazi link od koj mozam da go prezemam blagodaram od napred

--- надополнето: 9 јануари 2014 во 14:06 ---
И мене ми треба и буричкам низ интернет и за жал се плаќа за таков програм :(

Sent from my iPad 3 using Tapatalk - now Free

И зашто се користи програмот ? Си има сервиси професионалци кои знаат да дијагностицираат.

И зашто се користи програмот ? Си има сервиси професионалци кои знаат да дијагностицираат.

corsa 1.4 16v tesko pali na prvoto palenje na sabajle vergla podolgo i ko ce zapali dim jak niz auspuh? pomos

corsa 1.4 16v tesko pali na prvoto palenje na sabajle vergla podolgo i ko ce zapali dim jak niz auspuh? pomos

Акумулаторот добар ли е?После првото палење како пали понатаму?Каков дим?Бел ли?Ако е бел димот не е страшно,кондензација е тоа.И јас го имам во првите 10 минути додека да загрее и после нема никаковПосебно тој дим се јавува во гаража ако ја чуваш.Ама апла бел дим.И после се губи кога ќе ја повозиш 2-3 километра.

Акумулаторот добар ли е?После првото палење како пали понатаму?Каков дим?Бел ли?Ако е бел димот не е страшно,кондензација е тоа.И јас го имам во првите 10 минути додека да загрее и после нема никаковПосебно тој дим се јавува во гаража ако ја чуваш.Ама апла бел дим.И после се губи кога ќе ја повозиш 2-3 километра.
Bel dim izduvnuva, ja cuvam vo garaza ama vezi akumulator vergla jako, a posle nema gajle pali, mi se desi minatata nedela ja parkirav na rabota na otvoreno vo 14.30 i koga izlegov vo 22 i da ja zapalem op verglanje povece pati pa posle zapali.

Bel dim izduvnuva, ja cuvam vo garaza ama vezi akumulator vergla jako, a posle nema gajle pali, mi se desi minatata nedela ja parkirav na rabota na otvoreno vo 14.30 i koga izlegov vo 22 i da ja zapalem op verglanje povece pati pa posle zapali.

Ништо страшно со белиот дим и кај мене има бел дим,кај сите.А ако вергла 2-3 пати,може е од ладново е,може акумулаторот ти е издишан.Ради превентива можеш да го освежиш акумулаторот,стави го да се поднаполни 5-6 саати и види како ќе се понаша тие денови,а ако може и дотури дестилирана вода,едноставно може светла,радио нешто си заборавил и ти се подиспразнил.

Motorceto za sauk(stepnoto motorce) e verojatno rasipano. Izvadi go i probaj da go iscistis so gazje ili nafta moze ke se opravi. Kaj ovie motori se rasipuva i senzorot za pozicija, ama ako e toj otiden ke te zaebava i gasi i megu voznja.
Najubavo stavi ja kolata na tester i ke ti kazat kade e makata.

Абе и мене кузнај шо ми е ама ај си викам да ја извам црвената лепенка-или па шо и да--мислам дека е лепенка на регистрацијата од колата,вртам сучам прам и никако да ја тргнам па зато кажвајте чаре некое без да ја оштетам.Бљагодарам

Упаљачон го користам за слушање музика со она пемперено шо се купвит, ама малце го чепнам и ми губит контакт, чаре? Се работит за пасат 98 година.. Со истото пемпере на друга кола си е ок шо значит дека на пасатот нешто не чинит, ви се дешавало имат некој лек или да не се трудам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom