Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Olabavi gi srafovite na cefkite za nafta tamu kaj diznite i vidi dali mu dovaga nafta. Prvo toa proveri. Ako ima nafta togas ne bi trebalo da e pumpata rasipana. Ako nema nafta ondak moze da e pumpata ili da prima vazduh. Proveri i sitoto (filterot) za nafta pozadi vo rezervarot. Obicno sitoto e zaedno so plovakot.

Проверив,суво е нема никаква нафта.Јас мислев треба да тече нафта од таму,и дував во тоа цревото до резервоарот,имаше некаков звук значи има нафта внатре во резервоарот.Бошот изгледа е,не влече нафта од резервоарот,или пак има некое црево што прима воздух.Трето нема.

Na ovoj nacin gi eliminiras mogucite problemi od rezervarot do pumpata. Ako vaka nema da zapali onda e pumpata ili kompjuterot rasipan.

Znaci zemi crevo i posuda so nafta i zakaci go crevoto direkno na glavniot dovod za nafta na pumpata i probaj. Pa so sreka.

Znaci zemi crevo i posuda so nafta i zakaci go crevoto direkno na glavniot dovod za nafta na pumpata i probaj. Pa so sreka.

Ќе пробам утре,немам светло у гаражата,и капни-замрзни е.Ќе ми треба среќа да ја запалиме прво.:pos:

Проверив,суво е нема никаква нафта.Јас мислев треба да тече нафта од таму,и дував во тоа цревото до резервоарот,имаше некаков звук значи има нафта внатре во резервоарот.Бошот изгледа е,не влече нафта од резервоарот,или пак има некое црево што прима воздух.Трето нема.
Gi odsrafi li zeleznite cefki ili ne? Znaci gi odrsrafues kaj diznite site 4, i posle ja verglas kolata so odsrafeni cefki. I gledaj dali tece nafta ili ne.
--- надополнето: 7 декември 2013 во 22:45 ---
A zirna li da ne go skinalo rebrastiot? Ne daj boze ama sve e moguce.

Gi odsrafi li zeleznite cefki ili ne? Znaci gi odrsrafues kaj diznite site 4, i posle ja verglas kolata so odsrafeni cefki. I gledaj dali tece nafta ili ne.
--- надополнето: 7 декември 2013 во 22:45 ---
A zirna li da ne go skinalo rebrastiot? Ne daj boze ama sve e moguce.

Тука е ребрастиот,ако е скинат нема да вергла ич.Го сменив него пред 2500 км.Ваљда не сум толку малер да се скине после таа километража.Дајко ставивме.

A be ne ni raskazuvaj prikaski. Bev u Gernanija pred 2 meseca i mi davaa Golf 3 TDI so klima za
100 eur. So ti e be tebe nieden germanec ne kupuva takva kanta. Otpadite baraat da im platis za da go ostavis.
Sedi be ti i tie ko tebe. Mislis narodov e glup i ke go lazete. Ima ludi be. Golf 3 za 1500 EUR tuka e ludost.
Za 1500 eur se kupuva kola 2009/10 so 10000km (maltene nova kola). Bas zavcera prodadoa u komsii Spark so full oprema i lieni bandazi 12/2008 za 1400 eur registriran 1 godina.
Podobro spark od 2009 od skapanica Golf 3 od 1997 so 400000km.
Mislis ti veruvaat tuka ?
Не треси бисери ако бил добар и во возна состојба немало некој за да се ослободи од него да ти го дава за 100 евра.
--- надополнето: 8 декември 2013 во 02:32 ---
Да не знае некој што пари одат бош пумпите,т.е Лукасовите пумпи за 1.9 TD100 моторче.И дали може да се репарираат?Неможеме да ја запалиме,убаво вергла,струја и иде,али не пали.Сумњам на бошот.
Електронската дизна ја провери ли?
Кога ќе дадеш контакт или кога верглаш бензинската зуи ли?

Obicnoto TD nema elektricna pumpa vo rezervar samo plovak.
--- надополнето: 8 декември 2013 во 09:25 ---
Тука е ребрастиот,ако е скинат нема да вергла ич.Го сменив него пред 2500 км.Ваљда не сум толку малер да се скине после таа километража.Дајко ставивме.
Dali vergla ili ne nema vrska so rebrastiot. I ako e skinat pak ke si vergla. Ne bi trebalo da e rebrastiot poso ako nego go skine ke slusnes neso da pukne naednas kako top.
:)

Кој ти кажа дека нема електронска бензинска пумпа.
Има и компјутер и е над патосот под маската кај совозачот.
Ако не си видел немој да пишуваш без врска

Не треси бисери ако бил добар и во возна состојба немало некој за да се ослободи од него да ти го дава за 100 евра.
--- надополнето: 8 декември 2013 во 02:32 ---

Електронската дизна ја провери ли?
Кога ќе дадеш контакт или кога верглаш бензинската зуи ли?

Абе не е бензинска,дизел е ова.Нели бошот влече нафта од резервоарот до дизните,внатре во резервоарот треба да има само пловак.Електронската дизна светеше едно 4-5 месеци пред ова да дојде.Прво светеше кога ќе паднеше под 1500 обртаи,па после,светеше само кога е во лер колата,и без гас,на пример по долниште се спуштам со 4-та,без дотур на гас,ја допрам гаста одма се исклучува,и досвете некна на пат.
--- надополнето: 8 декември 2013 во 12:46 ---
--- надополнето: 8 декември 2013 во 09:25 ---

Dali vergla ili ne nema vrska so rebrastiot. I ako e skinat pak ke si vergla. Ne bi trebalo da e rebrastiot poso ako nego go skine ke slusnes neso da pukne naednas kako top.

Музика слушав внатре,и плус 4-ица имав со мене,па може ли да пукнало нешто а да не сум слушнал,мада не ми се верува.Наеднаш изгаси.

Луѓе кажете шо да се праи за да не замрзнуваат бравите?

Абе не е бензинска,дизел е ова.Нели бошот влече нафта од резервоарот до дизните,внатре во резервоарот треба да има само пловак.Електронската дизна светеше едно 4-5 месеци пред ова да дојде.Прво светеше кога ќе паднеше под 1500 обртаи,па после,светеше само кога е во лер колат,и без гас,на пример по долниште се спуштам со 4-та,без дотур на гас,ја допрам гаста одма се исклучува,и досвете некна на пат.
Наздравје 400-500к километри.
Црвената сијаличка ти светеше
Ел.дизна и пред да почне да повремено да светка за да трајно светне давала знаци така што колата димела црн дим.
Ти како што кажуваш отидена ти е ел.дизна и нормално е да не може да запали колата.
Ке ја почастиш на колата со 50-60 евра со нова дизна.
Без разлика дали е дизел има бензинска.
На турбото има електроника која е синхронизирана со електронската дизна и ел.пумпа.
Пред да купиш ел.дизна авто електричар обавезно да ги провери сите греачи и релето.

Наздравје 400-500к километри.
Црвената сијаличка ти светеше
Ел.дизна и пред да почне да повремено да светка за да трајно светне давала знаци така што колата димела црн дим.
Ти како што кажуваш отидена ти е ел.дизна и нормално е да не може да запали колата.
Ке ја почастиш на колата со 50-60 евра со нова дизна.
Без разлика дали е дизел има бензинска.
На турбото има електроника која е синхронизирана со електронската дизна и ел.пумпа.
Пред да купиш ел.дизна авто електричар обавезно да ги провери сите греачи и релето.

Ако е 50-60 евра не е многу скапо,да не е отидена цела пумпа.Ова не ти го разбирам.задебеленото не ти го разбирам,или имаш грешено.А чадеше црн дим и кога не светеше,интересно е што не чади постојано,некогаш со прва брзина ја пробувам до кај 4000 обртаи,исто и со втора,до кај 4500 обртаи,на ретровизор не гледам црн чад,а ако возам на пример до трета брзина 30,чади.

Ако е 50-60 евра не е многу скапо,да не е отидена цела пумпа.Ова не ти го разбирам.задебеленото не ти го разбирам,или имаш грешено.А чадеше црн дим и кога не светеше,интересно е што не чади постојано,некогаш со прва брзина ја пробувам до кај 4000 обртаи,исто и со втора,до кај 4500 обртаи,на ретровизор не гледам црн чад,а ако возам на пример до трета брзина 30,чади.
За бензинска пумпа мислев на ел пумпа која е во резерврот.
Повремено ти димела бидејќи ел.пумпа не можела да контролира ниво на нафта кое влегува во бошпумпата и оди во дизните.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom