Hellz Guardian
We do what we want
- Член од
- 2 февруари 2008
- Мислења
- 7.181
- Поени од реакции
- 1.795
Има некој да препорача сервис за Цитроен во Скопје? Сакам да купам Saxo 98год и незнам кај да го носам на проверка
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали некој е имал peugeot 206 SW 1.1 или возел, да ми каже неколку зборови за неа добри и лоши страни .поздрав!
Proveri da ne slabo pricvrsteno,skinato ili napuknato crevoto za servo kočnica-vakuum. Ako go gubi vakuumot znae ovakvi raboti da pravi.Имам проблем со мојот Форд Ескорт 94' ... во врска со МАФ сензорот. некогаш работи супер сензорот колата не прави проблеми но некогаш ( на следно палење ) се гуши и несака да тргне, обратаи паѓаат, па морам да го гасам сензорот.. Ставив плин и се беше ок немаше проблеми а после месец два се јави овој проблем. Ми кажаа дека е расипан маф сензорот па купив друг а и со него истото го прави.. плинарот ми ја наштелува колата да работи без маф сензор, но и на плин и на бензин некогаш се случува под кумплуг во кривина или на рамно да изгазне.имам забележано и кога го вртам воланот а колта е избацена обратаи паѓаат....... има ли некој совет што би можел да биде проблемот?
Си имал форд дизел? Или само си мислиш и претпоставуваш од рекла казала муабети? Форд 1.8 TD со интеркулер, развива 90 кс. Исто колку и 1.9 TDI на гољф. Секој дооден дизел, не пали. Тоа е факт. Дали е Мерцедес, или Тико, исто е, ако доодил, доодил. Тури му пепел...
Ете тука те чекав, сеа малце вулгарно че се изразам, не секој на 40 години има проблеми со потенција, ама фордовите рано се импотентни..![]()
да не е нешто поврзано со маф сензор или плин ? како тоа некогаш работи некогаш не.. ???Proveri da ne slabo pricvrsteno,skinato ili napuknato crevoto za servo kočnica-vakuum. Ako go gubi vakuumot znae ovakvi raboti da pravi.
TDI-SDI potrosuvacka i snaga koj so znaj kazuvajte![]()
za golf 4 na primer
Јас имам добро искуство со фајрстоун и со мишелинАЈДЕ УШТЕ ЕДНАШ
Поради тоа што ја спремам колава за извозување на посериозна дестинација решив да ги заменам гумите, денес рашетав низ некоку продавници за гуми ама не можам да се решам какви гуми да земам(барам солидна марка за прифатлива цена).
Има и на старо доста поефтини ама можно е да ставам полоши од тие моментално што ги возам така да за нови решив.
Се двоумам за пирели(ПРВ ИЗБОР) или ханкок(втор избор зошто возев едно време нови ханкок ама многу чкрипеа) ИЛИ FIRESTONE па пишете некое искуство.
Инаку димензијата е 205/55-16
хахахаха си ме насмеал со муабетов... И пак не кажа дали си имал форд
инаку да, точно е дека умираат рано (не ја знам причината), мада не сите. Чисто да ти доловам, мојот имаше 300.000 + и беше умрен, го правев ремонт. Комшијата има мондео, такси го вози, ближи милионче. Освен дизни и ремонт на бошот еднаш... нема ништо чепнато, 600.000 сам има поминато, иако предосеќам дека зимава ќе си има мака со палењето
Од друга страна мојот форд го возев можда 2-3 месеци без перка. Релето ми цркна, неможев да најдам друго, и ептен убо се сеќавам дека температурата одеше до црвено во жешкото. А ете го и ден денес го гледам низ град, го возат, без ич мака. Пробај истото да го напрајш со Голф... замина 95 степени температурата, деклата е првиот настрадан дел.