Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Кај мене има налепници од шел и селенија,ама ќе ставам селенија,го фалат многу па да видиме.

Епа Шел го користи Ферари,а Ферари е со соработка со Фиат,така да тука некаде се.Поврзани се тие,Шелот мислам е поскап од Селенијата.

Епа Шел го користи Ферари,а Ферари е со соработка со Фиат,така да тука некаде се.Поврзани се тие,Шелот мислам е поскап од Селенијата.
На нет најдов на пунто тд препорачуваат тотал 10/40 ако може и кај мене тотал ќе спасам некој денар,имам пола буре тотал

На нет најдов на пунто тд препорачуваат тотал 10/40 ако може и кај мене тотал ќе спасам некој денар,имам пола буре тотал

Тотал е за Французите,било која Италијанска кола,Алфа,Ланчиа,Фиат,сите за своите препорачуваат Селениа.Цитроен и Пежо,Тотал,Опел=ГМ Оил..Секое си има башка.Неможе кај Фиат да препорачуваат Тотал,а дека можеш да ставиш какво сакаш можеш.Стави и Турско Sea Horse ако сакаш.Може Тотал,не е лошо масло тоа..

ЕcoTec возат тие некое Опелско масло од производителот... мада мислам дека е Valvoline ако не се лажам.

А споредбата со 530, ти држи вода, ако споредуваш чадење и бучава. Гарант дека прај појќе врева, па ти изгледа дека оди кузнај колку.
Вечерва ги возав кај Алексанар Палас и по Пртизанска,дали порадди гломазноста ,тежината и елктрониката ама BMWто некако по тромоми е,ама затоа каде каде по стабилно е.Ова Bravovo лесно пердув скока како баскет.

Какво опелско лајно,за Фиатите само Селениа,отвори ја хаубата,ти пише Селениа,али 430 денари е литар..
Грешка моја, мислев дека за Астра прајте муабет.

Вечерва ги возав кај Алексанар Палас и по Пртизанска,дали порадди гломазноста ,тежината и елктрониката ама BMWто некако по тромоми е,ама затоа каде каде по стабилно е.Ова Bravovo лесно пердув скока како баскет.
Ти изгледа дека е поексплозивно бравото само поради фактот шо е помало. Дај му го на друг бемвето да го вози и пробај да видиш дали ќе го видиш некаде.

Не се разбирам нешто многу во автомобили.

Ме интересира каде можам да најдам моторно масло Селениа во Скопје или кој е главен дистрибутер за истото?

Од муабет разбрав дека цената е одприлика 400-450 по литар. Не знам ни тоа колку е точно.

Грешка моја, мислев дека за Астра прајте муабет.

Ти изгледа дека е поексплозивно бравото само поради фактот шо е помало. Дај му го на друг бемвето да го вози и пробај да видиш дали ќе го видиш некаде.
Денеска на семафори се пробавме со едно BMW излезе по стртно бравото и пократки му се брзините а на кратки релации 1-1,5 километри го јаде BMWто со автоматсли менувач.Со мануелен не знам,ама голема улога игра и возачот..

btv
Не знам кога се менувани а сакам да му сменам ребраст и клинаст каиш комплет со затегнувачи,не знам каде.
Прашав во Фиат Илија кога ми кажаа цена (28.000,00)ми се одмили Бравото

Не се разбирам нешто многу во автомобили.

Ме интересира каде можам да најдам моторно масло Селениа во Скопје или кој е главен дистрибутер за истото?

Од муабет разбрав дека цената е одприлика 400-450 по литар. Не знам ни тоа колку е точно.

У секоја подобро снабдена продавница за автоделови го има тоа масло.Во Велес ти кажав колку е,на едно место 450 денари,на друго 430.Тие се две најдобро снабдени дуќани за делови.Во Скопје најверојатно е поефтино за некој денар.
--- надополнето: 15 март 2013 во 19:18 ---
Денеска на семафори се пробавме со едно BMW излезе по стртно бравото и пократки му се брзините а на кратки релации 1-1,5 километри го јаде BMWто со автоматсли менувач.Со мануелен не знам,ама голема улога игра и возачот..

btv
Не знам кога се менувани а сакам да му сменам ребраст и клинаст каиш комплет со затегнувачи,не знам каде.
Прашав во Фиат Илија кога ми кажаа цена (28.000,00)ми се одмили Бравото

Ела во Велес,кај мојов мајстор,за ребраст и затегачи со се рака мене ми побара 1000 денари за работната рака,плус деловите да си ги купам.Затегачите се поскапи од каишот.Јас со 28.000 ремонт ќе ја направам,така е зборот.Кога ги мењаваш и тие,поарно смени си и водна пумпа,препорачливо е,али и не е морално,околу 2000 денари ми се чини дека кошташе таа.Си прашал во овластен сервис,колку сакаш да те кошта.

У секоја подобро снабдена продавница за автоделови го има тоа масло.Во Велес ти кажав колку е,на едно место 450 денари,на друго 430.Тие се две најдобро снабдени дуќани за делови.Во Скопје најверојатно е поефтино за некој денар.

Сега знаеш што друго ме интересира?

Имам јас Фиат Стило 1.6 Бензинец(плин) 2002.

Ми кажаа дека тоа масло е најпогодено за овој автомобил.

Совет, предлог?

Сега знаеш што друго ме интересира?

Имам јас Фиат Стило 1.6 Бензинец(плин) 2002.

Ми кажаа дека тоа масло е најпогодено за овој автомобил.

Совет, предлог?

Арно ти рекле,Селениа 5-40,во црвена кутија мислам дека одеше тоа.Имаш повеќе видови,Racing или Gold,зависи какво сакаш и какво ќе ти препорача мајсторот што ќе го смени.Збира унутра нешто помалце од 3 литри.Интересно е што Италијаниве и за масло во менувач си имаат свое,Тутела и што имаат антифриз специјален за Италијански коли-Парафлу.Точи Селенија,ама оригинална Селенија и немаш апсолутно никаков проблем.Чим од фабрика ја препорачуваат,немаш гајле.

За VW кое уље е препорацливо да се става за дизел збориме???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom