Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
99.9 % od narodot ne se zamara so sijalicki za erbeg i slični sranja. Tie 0.1% sto se zamaraat nikad kola nema da kupat.
Не, туку 99% од продавачите продаваат крнтии по нереални цени, а македончето 3 пати плаќа. Тоа што не се замара никој, користите прилика, луѓето до вчера возеа лади и југовци, мада и тоа ќе се смени за брзо. А после се чудат како тоа возило со 250.000 км е 15 пати посочувано, многу појќе оди (а истиот мотор под хауба) и многу помалку дефеци има од исто такво со “реални“ 160.000 км.

Инаку, дијагностика за било која кола е 500-700 денари, само да ја штекнат на компјутер одма ќе излези дека има некој штеловано во позадина.

btw preporačliv rok na traenje na erbecite i senzorot za udar e max 10 god i potoa treba da se smenat,taka da....
Епа смени ги де... или поефтино е да го џишниш сијаличето, па тој шо ќе ја купи да си ја чади глата.

Совет шо можи да ти го дај само препродавач на коли. А ти треба да си теле да мислиш дека се оправа така. Па и најглуп на светот да си, ко ќе дајш контакт се палат сите сијалички и светат дури не го запалиш моторот.

Епа, клај нов аирбег де...
Епа не е до аирбегот де
--- надополнето: 14 март 2013 во 21:52 ---
Не, туку 99% од продавачите продаваат крнтии по нереални цени, а македончето 3 пати плаќа. Тоа што не се замара никој, користите прилика, луѓето до вчера возеа лади и југовци, мада и тоа ќе се смени за брзо. А после се чудат како тоа возило со 250.000 км е 15 пати посочувано, многу појќе оди (а истиот мотор под хауба) и многу помалку дефеци има од исто такво со “реални“ 160.000 км.

Инаку, дијагностика за било која кола е 500-700 денари, само да ја штекнат на компјутер одма ќе излези дека има некој штеловано во позадина.

Епа смени ги де... или поефтино е да го џишниш сијаличето, па тој шо ќе ја купи да си ја чади глата.

Епа ако ја направиш колата да биде стакло кај ти е ќарот .
Затоа се иде сам по кола пари на рака мара за рака и дома сам ќе си процениш што купуваш.

Imam Fiat Bravo 1.9 TD 1997g, sakam da smenam so Seat Ibiza 1.2 2002g. Poveke od aspekt na ubavinata sto ja ima Ibiza. Kakov sovet bi mi dale
Колку ти троши,односно трошеше ако веќе си ја продал
--- надополнето: 14 март 2013 во 22:18 ---
Ja vadiš sijaličkata za erbeg ili uste poubavo ja povrzues na 24v akumulator da rikne i ja vrakas nazad izgorena i završena rabota. :D
Čim svetka posle resetiranje kolata bila udrena erbecite veke ednas puknale i otiden e glavniot senzor za udar. Koga se menuvaat mislam deka treba site komplet da se smenat,i dvata erbeci i senzorot za udar i toa sve od ista kola ili komplet novi site zaedno inaku nema da rabotat samo za ukras ke stojat,nekako se povrzani megu sebe so seriski broj ili slična dalavera mislam.
Само проблемот е што не можеш да ја извадиш

Епа ако ја направиш колата да биде стакло кај ти е ќарот .
Е тука е моментот. Кај нас се продава по принципот видено купено, (во превод кој те еба, гледај си). Па се чадите со возилцата после. Зато во културните држави се потпишува нормален договор и за секоја неправилност можиш да го тужиш продавачот. Оти не ги враќаат километрите во Германија? Будали се тие, ние сме попаметни така? Оти за таа работа се лежи апсана братче, да купиш возило да го однесиш на сервис и да најдат дека се вратени километрите, ти е кривично дело измама.

Затоа се иде сам по кола пари на рака мара за рака и дома сам ќе си процениш што купуваш.
Да, ама не секој е спремен да отепа 5 дена во шетање по плацој во Германија, башка дали е способен одбраното возило да го извози 2000 км до тука.

Колку ти троши,односно трошеше ако веќе си ја продал
--- надополнето: 14 март 2013 во 22:18 ---

Само проблемот е што не можеш да ја извадиш

Околу 6-6.5 троши кај мене,комбинирано.Или литар нафта на 15 км.
--- надополнето: 14 март 2013 во 22:37 ---
Sea u zima 7.5L na gradska voznja.

100 коња,или 75 е?

Да не знае некој колку пари е затемнување на прозори, и каде воедно вршат такви работи освен Новус?
Се работи за кола со две врати.
Лесно се лепат.
Мериш фолија спрема прозорот,само ќе внимаваш самолепливата страна на фолијата да ти е свртена спрема лице,мериш и сечеш од надвор а лепиш од внатре.
Исто така ти треба сјај и вода измешано во шише со пумпица,помош од уште еден и како ја одлепуваш фолијата,прскаш на неа и на прозорот.Ја ставаш на прозор од внатре и со мека пластика ја вадиш водата помеѓу прозорот и фолијата.Не притискај многу зашто може да се скине фолијата.
Откако ќе ја извадиш водата,заборави отварање прозори 5-6 дена додека убаво не се исуши.
Една фолија е 3 метри,спакувана во кутија.На кола обично одат 6 метри(зависи од големината на прозорите).
За секој случај земиси 2-3 кути,да ти се најде додека им навикнеш.

Врнежливо,ладно или облачно време измислено е за лепење фолии.

Околу 6-6.5 троши кај мене,комбинирано.Или литар нафта на 15 км.
--- надополнето: 14 март 2013 во 22:37 ---

100 коња,или 75 е?
Сега брзо ја земав,100 коња е.
Мене ми троши 8..5-12л/100 ама под 3500-4000 вртежи не ја возам

Сега брзо ја земав,100 коња е.
Мене ми троши 8..5-12л/100 ама под 3500-4000 вртежи не ја возам

И кај мене е 100 коња,не ја мачи ќе го ебеш турбото.Која година е,ABS има ли?

И кај мене е 100 коња,не ја мачи ќе го ебеш турбото.Која година е,ABS има ли?
08/97,има ABS.Друже оди како луда,дури мислам дека оди повеќе и од BMWто(530d).
Какво масло да и турам,уште 1000-2000 треба да го сменам

Јас и ставив Ликви-Моли 10-40,ама некако не сум задоволен.Ме кошташе тубе од 5 литра 1200 денари,башка уште 1200 за филтрите,околу 2500 платив комплет.На следново менување и ставам Селениа,па што сака нека биде.

ЕcoTec возат тие некое Опелско масло од производителот... мада мислам дека е Valvoline ако не се лажам.

А споредбата со 530, ти држи вода, ако споредуваш чадење и бучава. Гарант дека прај појќе врева, па ти изгледа дека оди кузнај колку.

ЕcoTec возат тие некое Опелско масло од производителот... мада мислам дека е Valvoline ако не се лажам.

А споредбата со 530, ти држи вода, ако споредуваш чадење и бучава. Гарант дека прај појќе врева, па ти изгледа дека оди кузнај колку.

Какво опелско лајно,за Фиатите само Селениа,отвори ја хаубата,ти пише Селениа,али 430 денари е литар..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom