Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не е 2000та. Според формата на клучо е или 1998ма или почеток на 99та.
Гола е како пушка.
Топката на меначо е менена.
Донесена е прво од Бугарија, а там шо и е правено не знам.

Може е прва регистрација 2000-та година.И што ако е топкатa менета,и кај вујко ми е сменета,оти беше напукпната и се вадеше,ништо страшно,па се менуваа брзини како што треба,и немаше апсолутно никаков проблем.Ја купи од тогашен автопазар во Скопје за 130 денари.Половна кола е,мора значи мора нешто да фали,е ако не сакаш да фали,ќе си купиш нова од салон и капата настрана.

Може е прва регистрација 2000-та година.И што ако е топкате менета,и кај вујко ми е сменета,оти беше напукпната и се вадеше,ништо страшно,па се менуваа брзини како што треба,и немаше апсолутно никаков проблем.Ја купи од тогашен автопазар во Скопје за 130 денари.Половна кола е,мора значи мора нешто да фали,е ако не сакаш да фали,ќе си купиш нова од салон и капата настрана.

На БМВ топката на менач е кожена од доста цврста кожа. Значи лесно не напукува, лесно не се излижува...
А зашо е напукала и излижана, ако не од ногу користејне... А ногу користејне најверојатно значе ногу километри.... Не 140 000...

Второ, јас не наваѓам маани, јас само кажувам шо гледам, заклучоците секој сам нека си ги праве. :)
--- надополнето: 3 март 2013 во 12:40 ---
А како мислеш оти магленките и џамовето са се затемниле...
И зашо са вадени предните магленки?
И зашо фалат калобраните на предните венци?
;-)

На БМВ топката на менач е кожена од доста цврста кожа. Значи лесно не напукува, лесно не се излижува...
А зашо е напукала и излижана, ако не од ногу користејне... А ногу користејне најверојатно значе ногу километри.... Не 140 000...

Второ, јас не наваѓам маани, јас само кажувам шо гледам, заклучоците секој сам нека си ги праве. :)

А нели и воланот како да е сменет,или грешам?Јас мислам дека треба да е трокрак,или?

А нели и воланот како да е сменет,или грешам?Јас мислам дека треба да е трокрак,или?

Не, овај е основнио волан на сите 3ки од 98ма до 2004та...
Трокрак се воде ако е спортски...
Имаш трокрак шо се влече дуури од 80сетите со малку видоизменен дизајн.
Имаш трокрак со расцепен среден крак.
Имаш трокрак М-волан.

http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=225950818&cd=634926588870000000&asrc=st

Еве едно,чисто за споредба,иста година иста коњажа 136.Оти на овој му е трокрак?
Овај волан се воде спортски...

Кратка историја на Трокраките волани...

Дизајно почнува од 85-86та со излевајнето на М3... После има мтех1 мтех2 нивоа на опрема од М дивизијата...
Изгледа вака.
323390586551.jpg1.jpg

Со самио редизајн на М3ките од тава време и самио волан го редизајнират од М дивизијата и изгледа вака. Овај е дури обложен со Алкантара од М3 ево3 едицијата.
interior_E30_M3_evo_steering_wheel_alcantara_1.jpg

Истите се вградуват и у е34 (5та серија)..

Пренесува се редизајниран и на е36, е39, е46...
Инсталират му аирбег у почетоко на 91ва/92ра, и изгледа вака
w56.jpg

На оваа слика на третио лак му фале М-знакчето (Има го и со М и без М знакче)...
И од него произлегуват 2 верзии на волано... Едната е стриктно М-верзија, другата верзија е само спортски волан.
М верзијата излезена од овај дизајн (става се у М3ките после фејслифт) и е39 М5, и сите други коли со Мпакет
BMW_E36_Dashboard.jpg

Другио волан шо се наименува само спортски, а не М волан е овај.

2ezlpw0.jpg

Овај е директен редизајн од погорните од е30 трокраки волани. Него почнуват да го стават у е36, е36компакт, е34 последните модели (94-95та), е39 до фејслифт и е46 до фејслифт. У е39 и е46 е надграден со команди на волано за темпомат, радио и телефон. Од овај дизајн, после 200та произлегуват 3краки волани со расцепен среден крак.
Како овај на пример
1334655162_355841397_1-Pictures-of--BMW-E46-STEERING-WHEEL-WITH-AIR-BAG.jpg

Или М волано
paddleshifter2.jpg

А со каков волан ќе излезе од салон, зависе од самио купувач... 3кракио е по принцип поскап од 4крак...
Пс... Загоре ми јадејнето заради вај пост..

Овај волан се воде спортски...

Кратка историја на Трокраките волани...

Дизајно почнува од 85-86та со излевајнето на М3... После има мтех1 мтех2 нивоа на опрема од М дивизијата...
Изгледа вака.
323390586551.jpg1.jpg

Со самио редизајн на М3ките од тава време и самио волан го редизајнират од М дивизијата и изгледа вака. Овај е дури обложен со Алкантара од М3 ево3 едицијата.
interior_E30_M3_evo_steering_wheel_alcantara_1.jpg

Истите се вградуват и у е34 (5та серија)..

Пренесува се редизајниран и на е36, е39, е46...
Инсталират му аирбег у почетоко на 91ва/92ра, и изгледа вака
w56.jpg

На оваа слика на третио лак му фале М-знакчето (Има го и со М и без М знакче)...
И од него произлегуват 2 верзии на волано... Едната е стриктно М-верзија, другата верзија е само спортски волан.
М верзијата излезена од овај дизајн (става се у М3ките после фејслифт) и е39 М5, и сите други коли со Мпакет
BMW_E36_Dashboard.jpg

Другио волан шо се наименува само спортски, а не М волан е овај.

2ezlpw0.jpg

Овај е директен редизајн од погорните од е30 трокраки волани. Него почнуват да го стават у е36, е36компакт, е34 последните модели (94-95та), е39 до фејслифт и е46 до фејслифт. У е39 и е46 е надграден со команди на волано за темпомат, радио и телефон. Од овај дизајн, после 200та произлегуват 3краки волани со расцепен среден крак.
Како овај на пример
1334655162_355841397_1-Pictures-of--BMW-E46-STEERING-WHEEL-WITH-AIR-BAG.jpg

Или М волано
paddleshifter2.jpg

А со каков волан ќе излезе од салон, зависе од самио купувач... 3кракио е по принцип поскап од 4крак...
Пс... Загоре ми јадејнето заради вај пост..

Фала на исцрпното објаснување Лукас,а за јадењето,ќе го управиш ти.Тури му повеќе црвен пипер,со браше.

На што да пазам, со тато нешто правиме планови да земеме еден фокус од 2000 година негде, докај 3000 евра. Што да проверам прво, маани нешто, кој дел би можел да бид најистрошен и така ?
Еден другар има таков, ама тапа е за коли, само гориво му тура и го вози.
И да, 1.8 нафташ, таков сакам.
Според она што го читам по форуми, бегај од TDCI моторите (форд дизел комонреил) под 2006-та година...
--- надополнето: 3 март 2013 во 17:42 ---
Како тоа, колата е увезена од Италија, а е на бугарски цол табли?

Според она што го читам по форуми, бегај од TDCI моторите (форд дизел комонреил) под 2006-та година...

99% од колите што пишува дека се увезени од Италија се увезени во Бугарија,па после од Бугарија кај нас. Доколку пишува дека е увоз од Бугарија нема никој да ја гледа колата,знаејќи какви превари прават бугарите :D

99% од колите што пишува дека се увезени од Италија се увезени во Бугарија,па после од Бугарија кај нас. Доколку пишува дека е увоз од Бугарија нема никој да ја гледа колата,знаејќи какви превари прават бугарите :D
А вака демек, нема да видиме од кај се цол таблите...

Епа префрлена е,ако е на италијански ќе треба во Италија да ја носи на регистрација,доколку не ја продаде,вака во Бугарска.

Сигурен сум дека е полно проверив пред пола саат. Најпрвин го исвадив џекот и забележав дека не работи и при дигната рачна.. потоа го вратив и кога дадов контакт тоа нон стоп светеше.. потоа го размрдав малце и престана да свети... а кога го мрдам него и жиците од него тоа понекогаш пали гаси... сеедно може ли да наштети некако??
Кочниците ти се добри? Плочки, дискови, добоши, гуртни, црева? Ако се тоа е ок тогаш тек гледај течност или електрично нешто да не зеза.

Да но оцаринета е и префрлена. Најверојатно е увезена прво во Бг па после кај нас.

А вака демек, нема да видиме од кај се цол таблите...
Оваа има цол и се гледа. Јас пред 1-2 недели гледав Микра на плац во Скопје без таблички и ми кажаа дека е увоз од Италија(имаше на стакло залепено осигурање од Италија и не ни посумљав дека е увоз од Бугарија). Седнавме да се договориме за цена и иако ме убедуваше дека е донесена од Италија со возење, се издаде дека е купена од плац во Софија и нормално договорот пропадна. Место неа земав Тигра за која знам од кај е и што е :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom