Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
lani letoto terav eden nissan terano 2.7 interkuler zivotno od masina ama si lapa :D a nemam tolku snaga jas :D zato sakam terios mal motor plin mirna gla :D
2.7 и не е баш некое животно де....Јас би одил на 3.0 Терано.... или 3.2 Пајеро со Супер Селект... Или некој Хилукс, Навара, или Л200... Супер џипченца... Малко са соленки, ама јас сам офроад ентузијаст (додуша засега само со трактор...:D:D )

ahhahh e traktor nemam vozeno ama za dzip dusha davam au i ke bide mislev kako zivotno postoj pojak motor mi e sto imam vozeno imam ednas i grand cheroke terano i toj e mnogu dobar ama banknoti od 500 denari frla zad nego haha

јас возев махиндра, 2.5 дизел, јако машинче е . .. како шо ми кажаа носел мотор од мерцедес, инаку е индиско производство.... секако, службена беше и можеш да правеш шо сакас :DD

vidi batka sto pomala steta da imas pozz
--- надополнето: 15 декември 2012 во 20:39 ---
inaku sakam da prasam dali nekoj ima iskustvo so nekoj terenec zainteresiran sum za dzipce landrover daihatsu terios benzin plin ili nesto drugo predlozete sakam da gi prodadam dvete i da si kupam dzip nekoj predlog?
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=641822
види и овој која цена го нуди, исто така имаш што кажаа фронтера ефтини се

јас имам голф 2 , и парното е многу слабо, т.е. ништо не топли, сакам да направам да си работи добро, татко ми вика дека ладникот нешто бил запушен и јас прашав за нов ладник ми рекоа 900 денари бил, ама тешко било за ставање, требало цела шал табла да се вади... може ли некако да се смени без да се вади цела шалтабла ?? и ми викааат 3 илјади за работна рака и 2-3 дена работа. .. .

јас имам голф 2 , и парното е многу слабо, т.е. ништо не топли, сакам да направам да си работи добро, татко ми вика дека ладникот нешто бил запушен и јас прашав за нов ладник ми рекоа 900 денари бил, ама тешко било за ставање, требало цела шал табла да се вади... може ли некако да се смени без да се вади цела шалтабла ?? и ми викааат 3 илјади за работна рака и 2-3 дена работа. .. .
e taka e batka nemoj da ja vadis tablata da kupuvas hladnjace zaebancija golema pobrzo prodaj ja kolata haha (mala sala) tuku vidi klapnata da ne e zaglavena na ladno klapnata se mrda koga ke smenis toplo ladno a dali kolata kreva rabotna temperatura?

e taka e batka nemoj da ja vadis tablata da kupuvas hladnjace zaebancija golema pobrzo prodaj ja kolata haha (mala sala) tuku vidi klapnata da ne e zaglavena na ladno klapnata se mrda koga ke smenis toplo ladno a dali kolata kreva rabotna temperatura?
колата си крева температура, амма многу слабо дува, ни ладно ни топло.... еббати колата, летото е
жешко, зимата е ладно :D:D:D ... ладникот е запушен 1000% не ми е скап ладникот, криво ми е за работната рака, и толку работа, цела ли шал табла ќе се вади ? 2-3 дена работа ? . . ..

криво ми е за работната рака, и толку работа, цела ли шал табла ќе се вади ?
Да. Притоа таблата можи да повлечи вадење на централната конзола (то со мењачо), а то можи да повлечи вадење на седишта.

Да ти доловам моментот како изгледаше моето возилце ко го отварав казанчето:
576488_525400247486803_1045717879_n.jpg

2-3 дена работа ? . . ..
Абе шо, 2 недели...

Целата постапка (под услов да имаш ново казанче) се прај во 1 ден, ако почниш од 7 сабајле до 3 сато е готово. Растурање, замена, собирање. Ти кажувам од искуство, 2 пати го извадив...

колата си крева температура, амма многу слабо дува, ни ладно ни топло.... еббати колата, летото е
жешко, зимата е ладно :D:D:D ... ладникот е запушен 1000% не ми е скап ладникот, криво ми е за работната рака, и толку работа, цела ли шал табла ќе се вади ? 2-3 дена работа ? . . ..
so e mnogu e mnogu eve dzish kako so ti veli taka...
--- надополнето: 16 декември 2012 во 16:21 ---
Да. Притоа таблата можи да повлечи вадење на централната конзола (то со мењачо), а то можи да повлечи вадење на седишта.

Да ти доловам моментот како изгледаше моето возилце ко го отварав казанчето:
576488_525400247486803_1045717879_n.jpg

Абе шо, 2 недели...

Целата постапка (под услов да имаш ново казанче) се прај во 1 ден, ако почниш од 7 сабајле до 3 сато е готово. Растурање, замена, собирање. Ти кажувам од искуство, 2 пати го извадив...
alal da ti e brat jas nemam zivci ce iskrsam se vnatre pobrzo bi ja prodal otkolku vakvi maki da trgam :D

alal da ti e brat jas nemam zivci ce iskrsam se vnatre pobrzo bi ja prodal otkolku vakvi maki da trgam :D
Бујрум ликче... да видиш со шо си го пополнувам времето ко ќе ми е досадно :)

Инаку, не го гледам како мака јас тоа... едноставно нешто шо треба да се смени. И да ја продам колата, таја шо ќе ја земам не ќе биди поарна... нити ќе ми прај појќе кеф.

ахам, фала за инфото, ама јас во никој случај нема да вадам такви работи.... ќе ја оставам кај мајстор и нека ми каже за колку време да ја земам , ќе си платам и тако :D

ахам, фала за инфото, ама јас во никој случај нема да вадам такви работи.... ќе ја оставам кај мајстор и нека ми каже за колку време да ја земам , ќе си платам и тако :D
Да де, битно да не те прај мајмун. Дека има работа, има, не велам не. Дека претерал тро со 3 дена, претерал. И 3000 денари, е многу пари за таа работа... можиш слободно да прашаш некој друг, не е само еден мајстор. 1 ден за работа и 2000 денари за работна рака мене ми изгледаат ок.

me interesira dali nekoj menuval drzac na motor na golf 3 i koja e cenata na 1 drzac od prilika ? fala pppoz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom