Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
IMG_20250702_152514.jpg
Ова е сега во мода. Донг фенг маде ин Кина од фабрика со пластиките тро погоре/подолу. Ај на Фиат браво или ево најди вака од фабрика. После Бмв,Мерцедес,Ауди,Волво и така натаму биле само фрлање на пари не вределе за парите.
Незнам од каде им текна на нашиве дека овие шери имаат мотори од Хонда и Мицубиши кога на проспектот си пишува дека е моторот кинески.

Остави тоа, прават и финти дека сервисите не смееле да мењаат неоригинални фарови пошто на фарот имало име на производителот и со тоа се кршеле авторски права демек.

Тоа ја што пишува марката на автомобилот на фарот не е за да изгледа убаво туку да за да биде основа за бриџење на суво во будуќност.
поентата ми е цената.....ја нудат како поевтина од овластените сервиси, а е 4000 евра

Прегледај го приврзокот 453260
Ова е сега во мода. Донг фенг маде ин Кина од фабрика со пластиките тро погоре/подолу. Ај на Фиат браво или ево најди вака од фабрика. После Бмв,Мерцедес,Ауди,Волво и така натаму биле само фрлање на пари не вределе за парите.
Незнам од каде им текна на нашиве дека овие шери имаат мотори од Хонда и Мицубиши кога на проспектот си пишува дека е моторот кинески.
Донг Фенг е во топ 4 на производство на автомобили во Кина и има склучено договор како лиферант со повеќето производители на автомобили. Многу веројатно е дури и сегашниит автомобил што го имаш да има делови од донг фенг :) :icon_mrgr:

Кога го менував копчето за отварање на багажникот на астрата и морав да ја расклопам цела врата. На механизмот на бравата стоеше гордо Dong Feng :icon_mrgr:

Вака, на VW polo 2019 1.0 TSI со 20k km

Од време на време , скроз рандом дури се вози при допир на Кумплугот станува ептен мек и пропаѓа, при што не возможно или многу тешко е да се смени брзина , некако како да се блокира колата.
Тоа се случува неколку пати во денот , или воопшто не се случува, без разлика колку и како е возена, скроз рандом.

Што можи да е проблемот?
Глицеринот не. Е заменет., тоа ќе биди прва работа.

Од време на време , скроз рандом дури се вози при допир на Кумплугот станува ептен мек и пропаѓа, при што не возможно или многу тешко е да се смени брзина , некако како да се блокира колата.
Тоа се случува неколку пати во денот , или воопшто не се случува, без разлика колку и како е возена, скроз рандом.

Што можи да е проблемот?
Глицерин , воздух во систем , цилиндри ( еден или и двата ) или гумици на истите , друк лагер , искривена потисна ... Многу фактори . Пред да промениш глицерин , провери дали има воздух во системот или дали некаде тече глицерин .

И мене почна да ме дупи треба да ја правам. Нагло кога кочам пред да застане ми го фрла воланот настрана почнува да влече. Исто едно тркало ми пишти нон стоп. По овие дупки се уништуваат коливе.

Што можи да е проблемот?
Горна пумпа за кумплуг. Во неа има цилиндар со гумици. Кога ќе се разјадат гумиците не може да направи притисок и педалата пропаѓа.
Цела пумпа менување или ако се отвара да се сменат само гумици.

Можеби при промена на глицерин не си ставил она што оди по спецификација. Има DOT3 и DOT4 глицерин а можно е во твоето возило пошо е релативно ново да има и нов силиконски DOT5 кој не апсорбира влага.
Не знам зошто си испуштал глицерин на нов автомобил.

Горна пумпа за кумплуг. Во неа има цилиндар со гумици. Кога ќе се разјадат гумиците не може да направи притисок и педалата пропаѓа.

Можеби при промена на глицерин не си ставил она што оди по спецификација. Има DOT3 и DOT4 глицерин а можно е во твоето возило пошо е релативно ново да има и нов силиконски DOT5 кој не апсорбира влага.
Не се разбравте, пишува глицеринот не е заменет, тоа ќе биде прва работа! Човекот се сомнева на глицеринот, не на пумпата.

Здраво,
Дали некој знае како може да се среди навигацијата на Сеат Леон 2018та? Кога одбирам навигација на дисплејот ми кажува database not available.
Читав дека треба да има СД мемориска картичка од која ќе се инсталира навигацијата, ама јас ја немам

Tie inzeneri izmislile i mnogu raboti koi necinat taka da...
Праксата покажала дека тие инженери ако ги конструирале како што треба со текот на експлоатација нема да покажат куп детски болести кои се на штета на крајните корисници поради често одење по сервиси.

Здраво,
Дали некој знае како може да се среди навигацијата на Сеат Леон 2018та? Кога одбирам навигација на дисплејот ми кажува database not available.
Читав дека треба да има СД мемориска картичка од која ќе се инсталира навигацијата, ама јас ја немам
Најди го Monza_Coding на Инстаграм и види со него. Од Куманово е дечкото ама доаѓа и во Скопје на лице место да среди.

Праксата покажала дека тие инженери ако ги конструирале како што треба со текот на експлоатација нема да покажат куп детски болести кои се на штета на крајните корисници поради често одење по сервиси.
Детските болести се најчесто заради неквалитетен дел од некој лиферант. Доколку е конструкторска грешка сигурно нема да биде болест туку смрт на моторот.

Не , немам сменето ништо за сега ,колата ја имам неколку денови и ја заприметив оваа чудна состојба на Кумплугот,
Автоматски споено мислење:

Не , немам сменето ништо за сега ,колата ја имам неколку денови и ја заприметив оваа чудна состојба на Кумплугот,
Но како можи се да е во ред , и само некогаш рандом да се прави "мека" па после тоа пак да биди во ред долго време во денот

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom