Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Јас на мојот Passat B5.5 ги менував само задните пред недела дена, т.е. само двете плочки и стругање/рамнење на дискот ми фати 2500 денари.

Последно уредено:
Јас на мојот Passat B5.5 ги менував само задните пред недела дена, т.е. само двете плочки и стругање/рамнење на дискот ми фати 2500 денари.
Јас сакам на ново дискови и плочки на ново не сакам да се зафркавам со рамнење и др чуда .Фала за инфо .Кажи ми игра улога нешто големината на гумата (бандажот ) или не ?
Незнам што цена се за оваа кола, ако сакаш можам да ти дадам бројче да се јавиш утре да си прашаш цени

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk
Не сум моментално во мк за да се јавам иначе фала за инфо и се .

Знае ли некој што пари би коштале дискови и плочки ? (на ново ) ! (дали е битен моделот на колата итн >? )
Meнував јас на Голф дискови и плочки за 150 евра. Ваљда слично е и за Пасат.

Meнував јас на Голф дискови и плочки за 150 евра. Ваљда слично е и за Пасат.
Мислев да не нешто повеќе од 400 евра ама гледам цената не е голема па ќе ми одговара .Ти ги менуваше сите 4 или ?

Мислев да не нешто повеќе од 400 евра ама гледам цената не е голема па ќе ми одговара .Ти ги менуваше сите 4 или ?
За едно ти е ценава 150 евра.

Дискот е проблем, тој кошта бар 120 евра.

За едно ти е ценава 150 евра.

Дискот е проблем, тој кошта бар 120 евра.
А кажи ми што голф е и дали кога ги намести на борд компјутерот ти се појавуваше тоа сијаличето за ABS >? Иначе станува збор за 120 евра диск(еден) и 150 евра за плочка (една) >?

Постар модел е мој, голф 4ка. Иначе ништо не ми се појавуваше, сменив само заради тоа што не ме пуштаа на технички.
150 евра комплет.

А да, заборавив да напоменам дека нон стоп трепкат греачите.

Адитивот го ставив ко бев на пола нафта, но одма ставив плус за 1.500 ко што реков и дојде нафтата скоро до крај.
Па смени ги греачите[DOUBLEPOST=1435176221][/DOUBLEPOST]
Знае ли некој што пари би коштале дискови и плочки ? (на ново ) ! (дали е битен моделот на колата итн >? )
Дискови од 2000 денари нагоре,плочки од 800 денари нагоре.
За каква кола станува збор?

Па смени ги греачите
Не е до греачите, според првичните информации од механичарот се дека поради адитивот се што се наоѓало у цревата т.е. ѓубрето останало. Интересно е тоа што после 24 часа 'седење' на колата, преги кога ја запалив се беше во ред и успеав да стигнам без проблем до него. Ми рече дека џабе, пак ќе ми прави проблем у иднина се додека не се исчисти тоа.

Утре ќе имам конечна одлука што уствари точно се дешава. Рече као демек милион случаеви имал такви.

го избричиле на суво 150 евра за едно.

За Фиатот кај мене 2000 денара пар дискови,Сакс,така некако беа..Плочките 850 денара,Томекс,Топекс,така некако беше,Полски,гуртните позади ЛПР 750 денара...И си правам споредба,зар толку може скапи да се..1997 е кај мене..Едино во Колевски ако ги менувал,е тоа е друга приказна..

Европски цени.

Не е до греачите, според првичните информации од механичарот се дека поради адитивот се што се наоѓало у цревата т.е. ѓубрето останало. Интересно е тоа што после 24 часа 'седење' на колата, преги кога ја запалив се беше во ред и успеав да стигнам без проблем до него. Ми рече дека џабе, пак ќе ми прави проблем у иднина се додека не се исчисти тоа.

Утре ќе имам конечна одлука што уствари точно се дешава. Рече као демек милион случаеви имал такви.
Aj ne brzaj, ako si imal pola rezervar pa si stavil aditiv i si dostavil gorivo NEMOZE da e do aditivot. NIKOGAS ne vlece najdole za da go sobere gjubreto barem ja toa go iskusiv. Ako sakas da proveris dali e do toa prvo smeni go filterot za nafta bidejki on treba da e poln so gjubre. Ispusti go stariot i kje vidis dali e do toa. Najlesno e majstorot da ti zeme pari no tesko e da ti kaze sto e.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom