Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Да се влечат??? Не е казна за шлепање 300 или 500 евра?

Нели тоа само на автопат е казната,на магистрален нели не важи?А што да прави на пример во 23:00 ноќеска ако му се расипе?Да дреме на патот до сабајле додека да почнат со работа?

Нели тоа само на автопат е казната,на магистрален нели не важи?А што да прави на пример во 23:00 ноќеска ако му се расипе?Да дреме на патот до сабајле додека да почнат со работа?

Мислам дека важи за секаков пат. Патем, работат влечните служби 24/7. (барем Бадник и Амсм)

Мислам дека важи за секаков пат. Патем, работат влечните служби 24/7. (барем Бадник и Амсм)
Дозволено е влечење на автопат но само до првиот исклучок, со одалеченост од 3 до 5метри помеѓу влечното и влеченото возило.
Ама ако те види некој сообраќаец одма ќе проба да ти пише прекршочна казна...(ако му дадете 1000денари никому ништо)

Ова тема нека биде како место каде ке може да си прашате нешто што ве интересира за автомобилот, совет за нешто, па и ако ви е потребен некој дел, ако знае некој кај го има. Со еден збор - ум да побарате.

Кој знае нека одговара, кој сака нека си праша.
Ова тема нека биде како место каде ке може да си прашате нешто што ве интересира за автомобилот, совет за нешто, па и ако ви е потребен некој дел, ако знае некој кај го има. Со еден збор - ум да побарате.

Кој знае нека одговара, кој сака нека си праша.
SOVET BARAM ZA MOTOR OD MERCEDES SLON 350TURBODIZEL? DALI E IZDRZLIV, TROSI ULJE,TROSI MN NAFTA ITN ITN ..... POZZZ

Момци од прилеп некој да ми пиши кај има на вулканизериве и пегла да ја поминат гумата од надвор. Денес скинав гума али од надвор е доста распарчена, гумата ми беше земена нова пред 4 месеци (6400км имам поминато со неа Michelin Energy Saver), па сакам да ја однесам ако може да ја залепат но и однадвор да се помине ќе треба

Момци од прилеп некој да ми пиши кај има на вулканизериве и пегла да ја поминат гумата од надвор. Денес скинав гума али од надвор е доста распарчена, гумата ми беше земена нова пред 4 месеци (6400км имам поминато со неа Michelin Energy Saver), па сакам да ја однесам ако може да ја залепат но и однадвор да се помине ќе треба

Во тротоар ли ја шибна?

Во тротоар ли ја шибна?

Не, рано утрово уште темно беше, некој идиот имаше искршени тегли и пиварски шишиња истурено на пат и со 70 се закачив преку нив и не 2 места парче е сторена (на едното долниот дел шише имаше во неа влезено некадесо 2цм пречник)

Дечки мечки ај совет кај да ја носам колата на механичар електричар појма неам не ми работи километражот иначе на дисплејот на бордот си покажува колку имам поминато т.е си вртат километрите ама километражот стои на 0 обртометарот си функционира..???? се работи за фиат стило 1,2 2004-----и дали е со сајла или некакви други џекчиња е поврзано??

Не, рано утрово уште темно беше, некој идиот имаше искршени тегли и пиварски шишиња истурено на пат и со 70 се закачив преку нив и не 2 места парче е сторена (на едното долниот дел шише имаше во неа влезено некадесо 2цм пречник)
Веројатно знаеш дека е ризик после лепење да ја возиш таа гума
најдобро ти е да ја смениш со нова, таа залепи ја па стај ја за резервна во краен случај
знам дека ќе те опече по џеб ама тоа е :P

Веројатно знаеш дека е ризик после лепење да ја возиш таа гума
најдобро ти е да ја смениш со нова, таа залепи ја па стај ја за резервна во краен случај
знам дека ќе те опече по џеб ама тоа е :P

знам дека е ризик, срце ме боли оти гланц нова е (6400км за мишелинка се ништо) а изгор беше ко ја зедов :(
Ќе видам некако да оди таа за резервна, но резервата ми е исто мишелин енерги савер ама макава е што е купена пред 6 години, а досега не е возена воопшто. Дали би била добра или може да се има зезнато од стоење?

знам дека е ризик, срце ме боли оти гланц нова е (6400км за мишелинка се ништо) а изгор беше ко ја зедов :(
Ќе видам некако да оди таа за резервна, но резервата ми е исто мишелин енерги савер ама макава е што е купена пред 6 години, а досега не е возена воопшто. Дали би била добра или може да се има зезнато од стоење?
Добра е и стопати подобра од оштетената

kupiv ford focus na staro 2000 godina centralnoto na klucot raboti ali dalinskoto ne ne e do baterijata probav i da go reprogramiram.Kolku bi kostalo toa se da se sredi?

Дечки абе моите ги оставиле магленките уклучени и за 2-3 часа ми се испразнил акомулаторот па морав да ја палам со кабли, но тоа беше пред скоро месец кога беше потопло па не ми правеше проблем за палење...сега кога е поладно малку ми пали со потешкотија па со оглед на тоа дека акомулаторот е скоро нов и има гаранција знам дека нема да ми ја признаат поради моја грешка, ме интересира дали може само да му додадам малку дестилирана вода или ке треба и да го полнам ???

Здраво едно прашање до ценетиов форум.Имам пежо 306 1.4 бензин-плин...Минатата недела и сега почнав да пуштам малку вентилатор за да ми стопли ( немам клима),и никогаш не сум имал никакви мириси од надвор ептен ако пред мене има некоја кола која што нема добро согорување.Пред два три дена ставав плин и ставав 1000 ден бензин ( за да не работи пумпата на суво ставам така на 5-6 месеци,секогаш се трудам во колата да има најмалку 10 литри бензин).Денеска бидејки времето сабајле ептен залади кога го пуштив вентилаторот после 2-3 мин почна да замирисува нешто на бензин а колата ја возам на плин.Филтер за бензин имам сменето пред 3 год, а филтер за воздух пред 1,5 год и тој кога го сменив беше како нов.ДАЈТЕ СОВЕТ
П.С. Ова се случува само кога го пуштам вентилаторот( или незнам како се вика постручно)

Gledaj da e 1.9tdi so obična vp boš pumpa,toa se modeli so 66kw in 81kw. Neuništivo. I ponovite pumpe duse 1.9tdi so 74,85 i 96kw se dobri ali ne se tolku izdržlivi kako starite mašini.Na ovie im stradat bregastite i pukaat ventilite i federite.Prednicata im strada na site modeli od 96-2001,ama sega ima majstori što gi repariraat raminjata podobri gi pravat nego novi,provereno.Vo lisiče ima eden majstor doktor e za prednici na pasati i audi mnogu eftino gi pravi. Za stotina evra komplet prednica ke ti ja sredi znaci repariranje i rabotna raka se komplet.Gabe. I posle nemas gajle barem 3 godini.

koje toj majstor te molam ako znaesh broj kazimi.
pozz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom