Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Грешка бе :D 2 мислев :D
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 23:32 ---

2 брат по грешка 5 сум пишал не се прочитав да не проба ти случајно со 5та :D

Цц,да не пробал па да тргне?Не го лажи детето,и проверувај што ќе пишеш.:pos::pos:

Грешка бе :D 2 мислев :D
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 23:32 ---

2 брат по грешка 5 сум пишал не се прочитав да не проба ти случајно со 5та :D
Таман работа да пробав друже ке останев и без мењач мани ламела :ROFLMAO: , инаку сум пробал да појдам во втора т.е многу често поаѓам во второ (лоша навика) нема гајле со поаѓање у втора не се осеќа

Дали знае некој зошто кога ке кренам над 150 почнува да мириса нешто како изгорена пластика што е тоа ? иначе се работи за Пунто 2002 бензинец

Кога последен пат си мењал филтер за воздух?

пред 2 години

Озбилно??
филтер се мења на 6 месеци до максимум 12,во зависност како се вози и каде се вози колата.
Во урбана средина кај што загадувањето е големо се мења на 6 месеци.
Твоот филтер сеа после 2 години ке неможе да се извади од место од што запекол.Биди среќен ако не си напраил некоја поголема штета на моторот.
Филтрите сите ти коштаат 1500 ден.и уље уште толку со се промена ке фати 3000ден. еднаш годишно да ги мењаш колата ке ти биде џам.
И после коа ке кажете абе колата е увезена којзнае како е одржавана..
Јас мењам на 6 месеци филтер,ке го сликам наредно вадење да видиш у каква состојба е,ко на оџак да стоел.
Малце информирајте се,ако филтерот за воздух е прљав,моторот неможе да прима воздух онолку колку што треба,најпрво може да отиде МАФ сензор,па после неќеш да знаеш.

Озбилно??
филтер се мења на 6 месеци до максимум 12,во зависност како се вози и каде се вози колата.
Во урбана средина кај што загадувањето е големо се мења на 6 месеци.
Твоот филтер сеа после 2 години ке неможе да се извади од место од што запекол.Биди среќен ако не си напраил некоја поголема штета на моторот.
Филтрите сите ти коштаат 1500 ден.и уље уште толку со се промена ке фати 3000ден. еднаш годишно да ги мењаш колата ке ти биде џам.
И после коа ке кажете абе колата е увезена којзнае како е одржавана..
Јас мењам на 6 месеци филтер,ке го сликам наредно вадење да видиш у каква состојба е,ко на оџак да стоел.
Малце информирајте се,ако филтерот за воздух е прљав,моторот неможе да прима воздух онолку колку што треба,најпрво може да отиде МАФ сензор,па после неќеш да знаеш.
Ке идам ке ги земам сите филтери деновиве за уље ми е сменет пред 2 месеца , ке земам за воздух,гориво и полен

Што мислите за овие Филтри? http://www.kupifilter.mk/

Имам порачано филтер за гориво и филтер за полен, ме чинија со се карго 470 ден. А во официјален сервис во Опел двата филтри чинеа 1450 ден.

Што мислите за овие Филтри? http://www.kupifilter.mk/

Имам порачано филтер за гориво и филтер за полен, ме чинија со се карго 470 ден. А во официјален сервис во Опел двата филтри чинеа 1450 ден.
Што марка се филтрите?
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 18:48 ---
jas nebev tolku zaintersiran za zimanje na druga kola
ama mislam deka kolata e super zaboraviv da pisam deka ima aluminiumski bandasi so novi letni+4 zimni gumi proizvedena 12mesec 2007
ke mi ja dade za 3500 evra
Види го Авеово, мислам дека е подобар избор од шкодата + поголемо е, имам возено на едно 500 км отприлика низ МК ама со 1.4 мотор и супер е
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1157865-Chevrolet-Aveo-1-2i-sedan--07--Mozna-zamena

UFI,COMLINE,ASSO,HENGST,тоа се марките на пречистачите(филтри) што јас ги користам,и сум задоволен.
UFI-за нафта
ASSO-за масло
НENGST-за воздух
COMLINE-за клима

Сите заедно коштаат околу 1300 денари,за климата мислам дека е најскап.

UFI и Hengst користам и јас,можам да кажам дека заедно со МАНН се најдобри филтри на нашиов пазар.За клима ако е карбонски е мн скап,ама може да се стави и обичниот.Карбонски се користи повеќето кога имаш автоматска клима,климатроник.Ако имате обична клима можете и со обичен филтер,разликата у цена е огромна,ако обичниот е 350-400ден,карбонскиот е 1800-2500ден.
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 20:36 ---
Ке идам ке ги земам сите филтери деновиве за уље ми е сменет пред 2 месеца , ке земам за воздух,гориво и полен

Смени што побрзо и не го забораај пак 2 години.Како ке ја одржаваш колата така ке те служи.

Кој е член на carclub.mk форумот нека им пише на админите ако може дека креирав јузер и 10 активациски мејлови си праќав, не ми стигна ништо.

Јузерот е TylerMkD, нека ми го активираат ако можат...

нешто околу кнок сензор.
видов дека е откацен а така ја купив колата и возам.
Се работи за вектра а 20и 16в
за што слузи точно тој сензор?
благодарам за одговор.

Кој е член на carclub.mk форумот нека им пише на админите ако може дека креирав јузер и 10 активациски мејлови си праќав, не ми стигна ништо.

Јузерот е TylerMkD, нека ми го активираат ако можат..
Јас сум член таму и веке им пишав за твоето барање.

doblo nav sistem.jpg

Да се пофалиме малку....Денес го земаа спремно за печалење пари во МК:):):):):):):):)...Кај сите таму и јас.Здравје само да служи.Јас тука уште малку,а синот нека му ја мисли сега како се печалат пари...Поззз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom