Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Башка човекот, да не зборам сега лошо за други, ама беше дигнат некако, он ќе купувал нов мерцедес и ништо не сакаше да кажува. За сите прашања "јас го купив пред 2 години, таков го купив". Ни да ја пофали колата за нешто, ни да те убеди - незаинтересиран демек. Вртеше филмови дека на други места му ја менувале за мерцедес понов, во ред, нека си ја земе.
Која стандард прича :D

Да ви се пофалам - не го купив мерцедесот. :)

Океј, за вкусови со кожа не праиме збор - ама овој беше крш во секој можен аспект. Значи внатрешните елементи, кај можеше да крцка, крцкаше, електроника на ретровизори не работи, сервис exceeded by 2200 km, елементите за електроника на прозори менувани, преден прозор ко трактор работи итн...

Ај тоа, ама и надвор слично. Лајсните од елеганс вадени и исто, безвезе ставени. Моторот на многу делови зарѓан, кога ќе го изгасиш прави некој "бззззз" звук подолго време...не се одлучив ни во сервис да го носам.

Башка човекот, да не зборам сега лошо за други, ама беше дигнат некако, он ќе купувал нов мерцедес и ништо не сакаше да кажува. За сите прашања "јас го купив пред 2 години, таков го купив". Ни да ја пофали колата за нешто, ни да те убеди - незаинтересиран демек. Вртеше филмови дека на други места му ја менувале за мерцедес понов, во ред, нека си ја земе.

Јас ве напињам со потрагата, ама продолжувам понатаму. :D
A sto ima eden c180 so 70.000 otprilika pominato od tuka kupen
Bas vidi go ili nesakas benzinec?

A sto ima eden c180 so 70.000 otprilika pominato od tuka kupen
Bas vidi go ili nesakas benzinec?

Сум го видел, на Интегра плацот е.

Само ќе ти кажам дека има причина зашто не им се продава подолго време. :)

Иначе на Интегра денес ми даваа E220 2003-та со ФУЛ опрема + Elegance (значи меморија на седишта, бела кожа, греачи) за 8000 рамно. Другите коли не ми вредеа, овој добар беше - па ако сака некој бујрум. Целта е со дечките да се правиш ЕЕЕЕПТЕН слабо заинтересиран, на првичните цени по 500 евра кратат ко од шала.
Плус нели кога те гледаат со сериозна намера...

Мислам дека ова досега е најефтина E класа, идат над 9500 и тоа основни верзии. Вака на изглед ми беше топ, веројатно долго време не може да го продадат (дали дека опремата ги плаши луѓето за цена да прашаат) или пак зашто таму сум бил 7-8 пати и гледаат дека сакам и ќе купам нешто во брзо време. :)

Сум го видел, на Интегра плацот е.

Само ќе ти кажам дека има причина зашто не им се продава подолго време. :)

Иначе на Интегра денес ми даваа E220 2003-та со ФУЛ опрема + Elegance (значи меморија на седишта, бела кожа, греачи) за 8000 рамно. Другите коли не ми вредеа, овој добар беше - па ако сака некој бујрум. Целта е со дечките да се правиш ЕЕЕЕПТЕН слабо заинтересиран, на првичните цени по 500 евра кратат ко од шала.
Плус нели кога те гледаат со сериозна намера...

Мислам дека ова досега е најефтина E класа, идат над 9500 и тоа основни верзии. Вака на изглед ми беше топ, веројатно долго време не може да го продадат (дали дека опремата ги плаши луѓето за цена да прашаат) или пак зашто таму сум бил 7-8 пати и гледаат дека сакам и ќе купам нешто во брзо време. :)
Од човек некој ми изгледа, можеби не е истиот со интегра ... еве го
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1191850-MERCEDES-C-180-NE-UVEZUVAN--01

исто и овој ми е фаца с-sport ама толку пари за кола со 2 врати не би дал
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1229729-Mercedes-C-180--02

Од човек некој ми изгледа, можеби не е истиот со интегра ... еве го
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1191850-MERCEDES-C-180-NE-UVEZUVAN--01

исто и овој ми е фаца с-sport ама толку пари за кола со 2 врати не би дал
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1229729-Mercedes-C-180--02

Во Интегра е C180ката.

Него за купе верзијата, не ми се свиѓаат на изглед ич, има поефтини за по 5500/6, ама што знам...не ми праат мерак. Го делам твоето мислење за двете врати. :)

Mac))

Абе иди си на Запад бе човек, у Македонија нема да најдеш таков как шо те ареса. :-)

Полномошно за регистрирање,возење и препродасвање автомобил,заверено од нотар колку време важи?
Ако напишеш на него потточка оти е без рок, важе без рок.
Јас така имам на мојте напишано... :-)

Код:
Полномошно за регистрирање,возење и препродасвање автомобил,заверено од нотар колку време важи?
Ако испарен антифриз мириса така, како на битомен (изгорена гума), тогаш тоа е тоа. Стаклата не се маглат воопшто, про-лизгувањето (загубата) на антифриз е многу мало, и линеарно се намалува со зголемување на надворешната температура. Ако температурата надвор е повисока, т.е. не пуштам парно, нема ни мирис под хауба. Оваа зима помина, така да ако се средат работите ќе го поправам во Ноември. Мислам дека не смее ова да влијае на климата :unsure:
Какво испарување бре.Затворен систем е тоа.Испарување загуба или како сакаш кажи го може да се случи ако има нешто не исправно.
Провери си го хладњачето за парно или некое црево.
Можеби си ја прегреал колата па дихтонот е малце подгорен и троши малку вода,со тек на време потрошувачката ќе се зголемува и на крај ќе мора да менуваш дихтон на глава
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 20:49 ---
Ако напишеш на него потточка оти е без рок, важе без рок.
Јас така имам на мојте напишано... :)

Полномошното важи ли од регистрација до регистрација,односно кога истекува регистрацијата (2014) тогаш планирам да менувами регистарски таблици и да си ја префрлам на мое име

Полномошното важи ли од регистрација до регистрација,односно кога истекува регистрацијата (2014) тогаш планирам да менувами регистарски таблици и да си ја префрлам на мое име
Полномошно за Управување од АМСМ, и Полномошно од нотар са 2 различни работи.. Првото важе од регистрација до регистрација.

Второто важе колко шо пише у самио документ. Чекај да видам дали имам примерок, да ги го испратам... Нема врска дали колата е регистрирана или не.

Полномошно за Управување од АМСМ, и Полномошно од нотар са 2 различни работи.. Првото важе од регистрација до регистрација.

Второто важе колко шо пише у самио документ. Чекај да видам дали имам примерок, да ги го испратам... Нема врска дали колата е регистрирана или не.

Зборувам за полномошно од претходниот газда на колата

Зборувам за полномошно од претходниот газда на колата

Се додека името у сообраќајната, името на полномошното на газдата, бројо на шасија и број на мотор са там, важе.
Додека у полномошното експлицитно е спомнано оти е без рок на траејне.
Без разлика дали е регистрирана или не е регистрирана...

Иначе, полесно е да се скине едно полномошно, отколко да се прогласе неважечко..

Да ви се пофалам - не го купив мерцедесот. :)

Океј, за вкусови со кожа не праиме збор - ама овој беше крш во секој можен аспект. Значи внатрешните елементи, кај можеше да крцка, крцкаше, електроника на ретровизори не работи, сервис exceeded by 2200 km, елементите за електроника на прозори менувани, преден прозор ко трактор работи итн...

Ај тоа, ама и надвор слично. Лајсните од елеганс вадени и исто, безвезе ставени. Моторот на многу делови зарѓан, кога ќе го изгасиш прави некој "бззззз" звук подолго време...не се одлучив ни во сервис да го носам.

Јас ве напињам со потрагата, ама продолжувам понатаму. :D
Mene mi se čini deka ti tražiš preku leb pogača. Ako sakaš nova kola kupi si nova,ič ne gledaj polovni. Mnogupati sum rekol do sega,koj mnogu bira i gleda na sekoja točka na kraj najgolemiot krš ke go zeme,ova e čista vistina neznam kolku pati potvrdena vo praksa.

Mene mi se čini deka ti tražiš preku leb pogača. Ako sakaš nova kola kupi si nova,ič ne gledaj polovni. Mnogupati sum rekol do sega,koj mnogu bira i gleda na sekoja točka na kraj najgolemiot krš ke go zeme,ova e čista vistina neznam kolku pati potvrdena vo praksa.

Не знам што ти е поентата...дека требаше да го земам мерцедесов?

Не знам што ти е поентата...дека требаше да го земам мерцедесов?
Не, ама сигурно треба да го земиш тој Е класата за 8000 евра... да претпоставам дека е бел, евентуално кремов, со кожа внатре. Ако е бел, 90% е возен такси. Ако е кремов, 100%, а и во двата случаи има најмалку 700.000 км. Јасно, сега е штелнат на 180-200.000.

Човече, ти како што бараш во јајцето влакно, да биди вака, да биди така, или ќе извадиш задоволителна сума на пари, или ќе земиш крш. А ако неможиш солидна Ц класа да најдиш за буџетот, Е ќе најдиш сигурно - разликите во цена од салон се некои 25-30.000 евра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom