Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека не се разбираме веќе премногу.
Мислам дека ти не ме разбираш шо сакам да ти кажам...

Немој да ме јебеш дека ваков го има за 8.000 евра, донесен до овде и увезен, само да го регистрираш.
Mercedes_Benz-E_Class_W211_mp35_pic_17107.jpg

Претходниот пат ви прифатив што зборевте за опремата, иако воопшто не ме сфативте. Јас едноставно зборев, бидејќи има премногу избор, јас прво им давам предност на тие со поголема опрема. Но, тоа не значи дека јас ќе го купам тој со најголема опрема на слепо. Овој вчера беше горе-доле перфектен по мој вкус, па по моја инспекција не се ни одлучив до сервис да го носам.
Е така. А јас ти кажав дека и класик и елеганс ја имаат горе долу истата опрема, се разликуваат во ситници. Муабетот ми е дека твоето расудување се води според кожа, бандаши, и сл. А то е најмалце битно во случајот. Разбираш? Бандашите се клават и се вадат, то шо го виде кај прилепската Ц класа (од типот на оштетен ентериер, нефункционални работи) тешко се оправа.

Реков, од мој аспект, а веќе се сметам за доволно компетентен да оценувам Мерцедеси - доволно е добар и според цената, вреди да се размисли.
твои пари, твоја одлука.
Abe sum videl mečki od 2000-2002 celi skapani ko vo zastava da gi sklopuvale,sramota,samo značkata ja plakaš.
Сум видел и Ауди и БМВ, не скапани, туку со дупки здраво да напрајш. Особено австриските коли.... рѓосани се 90% од возилата од стаклата надолу (читај само кровот е здрав).

Kola kaj so ne može nivoto na ulje vo motorot da go proveriš turi i kurot. Koja glupost da ne može da poveruva čovek.
Аман со ова. Ако ти е толку важно, еве ќе ти кажам: има и реален мерач а.к.а. шипка, ама е напикана под пластиките. И треба да се извади горната пластика ако сакаш да мериш така. Значи ги има двете: и електронски мерач да мериш ко господин без да се валкаш и шипка. Шо мислиш како тураат масло во моторот на сервис? Без да го измерат? И сега посреќен си?

Audi e audi. Ne deka jas imam audi,i ne deka najveke gi cenam TDI ama ednostavno taka e. Sve pocinkovano,napraveno 100 godini da se trkala. A a8 duri i cela karoserija od aluminium imaat.
Lično mene ako me prašaš mercedesite se 3 klasi podole od audievcite,posebno karoseriite. Baska se 5x poskapi za održuvanje.
Да, а шеикот од катар за само 1 и пол миљон има хромирано BMW кое нема никогаш да корозира. Ебате муабетот, споредуваш А8 со возила кои се 1/3 од цената на 8-ката.

Абе јас да си начекам кола за дупло поефтино со десен волан, па ќе се навикнам што е проблем. :D
Да бе, ќе се навукнуваш во гаража. Возила со десен волан не врват хомологација веќе 5 години уназад. Можиш да ја увезиш, цариниш и да ја чуваш в гаража. Или да ја растуриш за делови, или да бараш донор, да прередиш се и да ја напрајш со лев волан.

Види Dzish, може иде спрема побарувачката, а може и до мајка ми е да ти кажам. Кога идам со татко ми по автоплацеви, повисоки цени кажуваат. На пример, за истата Е Класа пред 10 дена ми рекоа 9.000, вчера идам со мајка ми (која ги убива во поим како што треба) ми викаат 8.500, па ќе ми напраел цена за 8 да го зимам.

Не викам не, предобро е за да е вистинито. Ама еве ако си во Скопје некој ден, ќе идеме да го видиме, може и побарувачката и понудата си го прави своето. Освен овој, имаат уште 5 Е-класи што се златни и сребрени, нацртани напред на плацот. Овој може им дреме 10 месеци овде, прво барале 12.000 ради опремата, па спуштале полека...сакам да кажам, мала веројатност е, ама зашто да не.

И сега да речеме ти вика 9, скапо ти е. Сака да го продаде, ти вика 8 крајна, ти си викаш "има нешто". И така да речеме 40 купувачи по ред, на крај ќе го даде за 6, може не му е ништо, само да се отараси од него зашто му дреме толку време и можда и лош имиџ создава, дека никој не му го купува.
Еееептен е мала веројатноста за ова, ама ако не провериш како ќе знаеш...
--- надополнето: 22 февруари 2013 во 09:51 ---
Да бе, ќе се навукнуваш во гаража. Возила со десен волан не врват хомологација веќе 5 години уназад. Можиш да ја увезиш, цариниш и да ја чуваш в гаража. Или да ја растуриш за делови, или да бараш донор, да прередиш се и да ја напрајш со лев волан.

Се заебавав бе, неам друга работа со десен да возам. :)

Овој може им дреме 10 месеци овде, прво барале 12.000 ради опремата, па спуштале полека...сакам да кажам, мала веројатност е, ама зашто да не. И сега да речеме ти вика 9, скапо ти е. Сака да го продаде, ти вика 8 крајна, ти си викаш "има нешто". И така да речеме 40 купувачи по ред, на крај ќе го даде за 6, може не му е ништо, само да се отараси од него зашто му дреме толку време и можда и лош имиџ создава, дека никој не му го купува.
Да, размислувањето ти е на место... мада ти да си продавач, дали би дал возило со загуба? Ако колата кошта 10.000 евра до Мкд, дека за 6 ќе ти ја продај некој, ептен тешко.

Во најмала рака ќе го тргнам од плацот 4-5 месеци, па ќе го вратам пак...

Да, размислувањето ти е на место... мада ти да си продавач, дали би дал возило со загуба? Ако колата кошта 10.000 евра до Мкд, дека за 6 ќе ти ја продај некој, ептен тешко.

Во најмала рака ќе го тргнам од плацот 4-5 месеци, па ќе го вратам пак...
Ke go dade i za 5000 ako mu zgusti. Vo Makedonija edvaj 5% od narodot dali kupuva ovakvi vozila. 80% od narodot tražat kola do 2000 evra,20% pa tdi do 4000 evra. Drugo ništo ne se prodava.

Ke go dade i za 5000 ako mu zgusti. Vo Makedonija edvaj 5% od narodot dali kupuva ovakvi vozila. 80% od narodot tražat kola do 2000 evra,20% pa tdi do 4000 evra. Drugo ništo ne se prodava.
Кај има Е класа (како таа што ја кладов на сликата) до регистрација за 5000 евра, утре ја купувам ич не ја гледам.

Ако не прочита:
Кај има Е класа (како таа што ја кладов на сликата) до регистрација за 5000 евра, утре ја купувам ич не ја гледам.
под до регистрација подразбирам
- донесена во Мк
- платени сите давачки

Патем, Mac)) најди му маана на возилово. Има само 450.000 км, а е стакло.

Здраво на сите :)
Имам едно прашање во врска со резервоарот на Голф МК3, дали знае некој колку литри собира се еден резервоар на Голф 3 ??
Ви благодарам
Позз :)

Здраво на сите :)
Имам едно прашање во врска со резервоарот на Голф МК3, дали знае некој колку литри собира се еден резервоар на Голф 3 ??
Ви благодарам
Позз :)
Spored Golf 55 litra zbira rezervoarot. Spored nekoi forumdzii u Golf Magazin, do 50 litri e maksimum. ;)

Види Dzish, може иде спрема побарувачката, а може и до мајка ми е да ти кажам. Кога идам со татко ми по автоплацеви, повисоки цени кажуваат. На пример, за истата Е Класа пред 10 дена ми рекоа 9.000, вчера идам со мајка ми (која ги убива во поим како што треба) ми викаат 8.500, па ќе ми напраел цена за 8 да го зимам.

Не викам не, предобро е за да е вистинито. Ама еве ако си во Скопје некој ден, ќе идеме да го видиме, може и побарувачката и понудата си го прави своето. Освен овој, имаат уште 5 Е-класи што се златни и сребрени, нацртани напред на плацот. Овој може им дреме 10 месеци овде, прво барале 12.000 ради опремата, па спуштале полека...сакам да кажам, мала веројатност е, ама зашто да не.

И сега да речеме ти вика 9, скапо ти е. Сака да го продаде, ти вика 8 крајна, ти си викаш "има нешто". И така да речеме 40 купувачи по ред, на крај ќе го даде за 6, може не му е ништо, само да се отараси од него зашто му дреме толку време и можда и лош имиџ создава, дека никој не му го купува.
--- надополнето: 22 февруари 2013 во 09:51 ---

Се заебавав бе, неам друга работа со десен да возам. :)

Ти другар уште долго време ќе си идеш пешки (без кола) ако не сватиш дека убаво и ефтино никогаш не иде заедно. Квалитента Е класа испод 10,000 евра НЕМА.
Јас барам веќе подолго време ако најдеш некоја што не сум видел просветли ме те молам.
МОЈ СОВЕТ Земи си нова кола (да видиш како и новото може да троши уље да се расипува и тн. )

Ти другар уште долго време ќе си идеш пешки (без кола) ако не сватиш дека убаво и ефтино никогаш не иде заедно. Квалитента Е класа испод 10,000 евра НЕМА.
Јас барам веќе подолго време ако најдеш некоја што не сум видел просветли ме те молам.
МОЈ СОВЕТ Земи си нова кола (да видиш како и новото може да троши уље да се расипува и тн. )

А да не си грешка со текстот нешто?Мислиш квалитетна Е класа испод 20,000евра НЕМА
--- надополнето: 22 февруари 2013 во 15:00 ---
Што го мафтосувате чоекот бе?Па кој нормален ке ти продаде Мерцедес ако е добар за 10 000евра.Јас не познавам таков,а вие?Па она што вреди има цена.За 10 000евра ке добиеш остаток од Мерцедес и ништо повеке.Само знакот напред ке те потсетува дека возиш Мерцедес.

Го довлечкаа најголемото губре од ЕУ.Оди да видиш добар Мерцедес колку чини во Германија.90% се се од такси довлечкани со 1.000.000км поминато.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom