Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Клинест каишДругари земав Леон 1.4 86 коња,може некој да сподели искуство со оваа кола и овој тип на мотор освен каиш и ламела што сменив на што друго да обратам пажња или пак да сменам?
Однеси го тоа да го поправат ... ако си од Скопје оди авто стил спроти мтв десно до пералнатаЗдраво, денес ми падна клучот од колата поточно централниот клуч, кога натиснам на било кое копче свете ама не се конектира со колата. Пошто немам резерва клуч отворив го да видам дали се праве и после толку чепкање по него приметив едно мало делче се одлемило шо не се примеќа дека е одлемено. Пробав да го залемам небива, и сеа само работе кога го допрам со жичка тамо дека треба да се леме и натиснам на копчињата.
Муабето ми е дали ако земам ново централно може да се поврзе и вратичката за гориво. Како функционират тие централни, пр. дали ако земете централно за кола со 3 врати може да се монтира на кола со 5 врати.
јас купив лани, крај на мај мислам беше, Поло 2004/5...сами го биравме. Они даваа гоа Гаранција 6 месеци во сервиси кај што ќе праиш прв сервис...Инаку сервисот до кафеаната Мирко работи со нив, јас таму 20-на години носам нашите коли. Но приметив деја задниве години има доста коли со таблици на кој пишува Ауто Милано..значи не само прв сервис, туку му носат и коли пред да се продадат, а има и сервисирање во Гарантен Рок, ама тоа е само за мотор и менувач, покрупни сериозни работи...Јас поминав прв сервис само со масло и филтери, друго не требаше, колата е со ланче. Е после имав проблем со климата. Всушност при пробување видовме дека климата не работи. а немаше и полица за гепек. Ни симна 10%,( од 3300 на 3000) а имаше опција да симне уште 100 евра а јас да си ја средувам климата ама дојде главниот и рече не, тој ќе ја наполни а даска ќе ни донесе за гепек од Италија...Климата ја наполни ама тоа џабе беше, по 30 дена рикна климата, јас си платив, 10,000мкд, (5000мкд беше вентилаторот за ладњак) бидејќи кај коли со клима е со 2 брзини, па кога ќе се расипе првата брзина работи само на втора брзина вентилаторот и страда испарувачот на климата..Здраво , дали од тука има некој земено кола од Авто Милано плацот во Скопје ? Сакам да земам од таму кола па чисто да знам дали некој купил и дали е задоволен од колата од тој плац , планирам да купам цена околу 5.000 - 6.000 евра .
Добро фала на инфо ..
Па затоа и сакам од таму да купам од тој авто плац бидејки даваат гаранција од 6 месеци за колите ..
Се мислам за Сеат Леон 1.9 2008 тди или Сеат Леон 2010 1.6 тди ..
Знам 1.9 се покажаа еден од најдобрите мотори , за 1.6 тди незнам како делуваат ако знае некој нека помогне .
Добро фала на инфо ..
Па затоа и сакам од таму да купам од тој авто плац бидејки даваат гаранција од 6 месеци за колите ..
Знам 1.9 се покажаа еден од најдобрите мотори , за 1.6 тди незнам како делуваат ако знае некој нека помогне .
Другари земав Леон 1.4 86 коња,може некој да сподели искуство со оваа кола и овој тип на мотор освен каиш и ламела што сменив на што друго да обратам пажња или пак да сменам?
1.9 tdi stariot motor bese naj dokazan onaj so bosch pumpa 90 i 110ks i ponoviot pumpa dizna 101-116,131,150ks.. 1.9 105ks od 2004 pa nagore, ne se isti kako postarite modeli.Добро фала на инфо ..
нека ти каже членот @Наќо Скопски колку е најдобар 1.9 тди 105ксСе мислам за Сеат Леон 1.9 2008 тди или Сеат Леон 2010 1.6 тди ..
7500 brojki po tvoj izbor, ili 14000 so se bukvite pozadiMomci zdravo me interesira kolku cini da stavam registracija tablica so 4 isti brojki . Kolku se plaka u MVR ? Sakam da staam 9999 . Se raboti za VW Arteon![]()
Дали знаете некоја страница што испорачува автоделови до МК, или локација од Грција, Бугарија од автомаркети. Гледам секаде се значително поевтини деловите од страна.
Инаку се работи за возило Форд.
Поздрав
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk