Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Декарбонизација на мотор да или не?

И јас си мислам да му направам колата ама ми се чини дека нема баш добар ефект и се е исто ќе биде и џабе фрлање пари околу 2000/2500 денари

Sent from my iPad using Tapatalk

Пежо 407 2.0 100 kW кога оди од 130 до кај 135-140 се чувствува како да прекинува со достава на нафта, односно затресува. Некој да не знае што би можело да биде?

И на мене ми случува на Ауди А4 шибам накај 140 (од стрелката) и ми лимитира до 140 и не може повеќе ,потоа застанав настрана почекав малку да смири моторот на лер и угасам па вадам клучот околу минутка па го враќам клучот и запалам и пак шибам над 140 дури и 190 без проблем чудно ми е,ретко ми се случува посебно на ладно време,а на лето без проблем

Колку пари?
Јас имав ваква пред година дена ја дадов 1500е со све сменето и 85.000км
Мн пари одат за сензори, со расипан некој сензор ќе имаш потрошња зголемена и лоша работа, види ланче да не треба да се менува тропа штрака лошо
Моторчето е со три клипа ама е агилно не е тромо 12 вентила, друго нз што те интересира прашај
Моја препорака или постариот мотор 1.4 или 1.2 ваква иста[DOUBLEPOST=1520876544][/DOUBLEPOST]
Имав, сега возам бмв 3ка :)

И како се покажа БМВ и колку ти чинеше? Дали си задоволен ? Дизл или бензин? И јас мислев БМВ 3ка да земам ама одбрав Ауди А4 и не се покаев одлично ми се покажа ,инаку со здравје да си возиш!

И на мене ми случува на Ауди А4 шибам накај 140 (од стрелката) и ми лимитира до 140 и не може повеќе ,потоа застанав настрана почекав малку да смири моторот на лер и угасам па вадам клучот околу минутка па го враќам клучот и запалам и пак шибам над 140 дури и 190 без проблем чудно ми е,ретко ми се случува посебно на ладно време,а на лето без проблем

Ти јa исклучувa турбинaтa сo цел дa гo зaштити мoтoрoт oд пoгoлемa штетa.Сo претхoднoтo вoзилo,oзoглaсениoт oпелoв 2.2 дти сум вoзел oд Гдaњск Пoлскa дo Скoпје 2200 км у лимп хoум мoуд сo зaпaленa сијaличкa без турбинa сo 100км нa сaaт.Ќути штo ме дoнесе дo дoмa.Oпел Сигнум 2.2 дти пa уште и aутoмaтик.Нoќнa мoрa ми беше вoзењетo

Ќ е ти брка работа и ништо повеќе. Ефтино е за одржување...сум возел ваква кола. Сервото знае да прави проблем, како и рѓата на каросеријата(сите фордови од овој период)

Се смета за кола за смирен тип на луѓе...да не речам пензионери
Пензионерска кола ова поарно ФВ Поло или Корса или Рено Клио таквите коли гледај

И јас сум смирен човек, не сум некој петрол хед или како и да се викаат, ми треба за до теретана, низ град и за до плажа летово.

Малце е оскуден пазарот за стари коли во Охрид во други градови не ми се оди, а и буџетот е тој, оваа од прилика колку би била?
Има и некое рено ама и тие француските ги мислев за лоши коли.

Иначе никогаш не сум имал кола, и не сум се интересирал за возење, сеа тргнав да земам возачка ради годините и ради тоа што ќе ми треба во иднина, и секој збор и мислење што ќе ми пишете ми е од големо значење затоа што стварно немам појма што е 1.0, 1.2 или тди и такви работи и кои чинат кои не.
Иаку несакам да сум досаден со огласи овде.

Фала.

Кој тоа не поштова Фордови?

Нердови и нубови ,право да кажам ми се допаѓа дизајни кај фордови ама пак не ги сакам единствено почитувам Форд мустанг шелби од оние класичните како на филмот со Николас Кејџ ако ти текнува е таков сакам

Нердови и нубови ,право да кажам ми се допаѓа дизајни кај фордови ама пак не ги сакам единствено почитувам Форд мустанг шелби од оние класичните како на филмот со Николас Кејџ ако ти текнува е таков сакам

03-hennessey-2017-velociraptor-600-crop.jpg

На овој Форд да му врзеш синџир куќа ќе повлече..
Ама да не се лажеме, овие Американскиве Фордови, со Европските ВРСКА НЕМААТ.

И како се покажа БМВ и колку ти чинеше? Дали си задоволен ? Дизл или бензин? И јас мислев БМВ 3ка да земам ама одбрав Ауди А4 и не се покаев одлично ми се покажа ,инаку со здравје да си возиш!

јас сум задоволен, инаку е Е46 редизајн 2003 со 320д 150 коња

03-hennessey-2017-velociraptor-600-crop.jpg

На овој Форд да му врзеш синџир куќа ќе повлече..
Ама да не се лажеме, овие Американскиве Фордови, со Европските ВРСКА НЕМААТ.

Точно така Форд е американска кола ,а европската е со лиценцаод американската по втората светска војна кога Германија е во банкрот затоа американците му помогна со Форд и шевролет (европската е опел) значи европската врска си нема затоа не држи цена и голема разлика со квалитетот инаку јас мислев маслкар Мустанг шелби како на сликава
eeabe1f2c78d049f2c689b6a414d332f.jpg

Точно така Форд е американска кола ,а европската е со лиценцаод американската по втората светска војна кога Германија е во банкрот затоа американците му помогна со Форд и шевролет (европската е опел) значи европската врска си нема затоа не држи цена и голема разлика со квалитетот инаку јас мислев маслкар Мустанг шелби како на сликава
eeabe1f2c78d049f2c689b6a414d332f.jpg

ТОП
Ова е со над 600-700 КС, специјални фризирани мотори и потрошња од 30 литри на 100 км бензин.. Ама за Американски стандард не е ништо..Во МК мислам дека нема вакви.[DOUBLEPOST=1521155405][/DOUBLEPOST]
јас сум задоволен, инаку е Е46 редизајн 2003 со 320д 150 коња

360-ки прави ли? :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom