Ми треба совет/искуство околу Ford Mondeo 2.0 tdci 2009+ нагорe, викаат дека дизните му се слаба страна и на 150.000 км замаецот откажувал и нов бил околу 700Е.. На прв поглед колава ми се бендиса.
На компјутер приклучи ја и нека ја види искусен механичар.
Ако слушаш овде што треба да возиш, ќе си возиш Голф 2 само, друго ништо. Не сфаќаме дека колите се модернизираат, се тураат скапи и непотребни делови, дека автомобилизмот оди напред. Тие дизни откажуваат од лоша нафта, замаецот ќе ти откаже ако колата има 300.000+ км.
Ако имаш солидна плата, земај што ти лежи.
Секој мерак се плаќа да знаеш, утре да не ти биде криво, ах бе ме пишманија овие иначе ќе купев.[DOUBLEPOST=1520788083][/DOUBLEPOST]
Форд е најлош избор што може човек да го направи, боље нешто француско да купиш него форд, не за џабе се толку ефтини.
Сум возел многу Фордови, од Галакси до Фокуси, зошто мислиш дека се најлош избор?
Ја не се согласувам, со Галакси имам сликано 190 го кренав,колата ЛЕБДЕШЕ на автопатот, ни да тропне ни да крцне. Тие што ги возев побледеја, ама летот навреме го стасавме. Сакам да ти кажам дека ако е одржувана како што треба, нема маки.
Сите коли се се СУПЕР ако ги одржуваш како што треба, е ние што сакаме со мали плати да возиме Мерцедеси, кога за едно обично масло менување се позјамуваме, е тука е нашиот проблем, не во колите.[DOUBLEPOST=1520788157][/DOUBLEPOST]
А и што си се фатил дизел па дизел? Да не вртиш 30 илјади километри годишно па ти треба дизел? Дизелот е сосема сувишна работа и ретко да најдеш погодена кола што ќе немаш проблеми за средување зошто сите се утепани од возење, на друга страна имаш бензинци кои се каде каде у подобра состојба и со помалце километри, можеш и да инвестираш у плински уред и да ја возиш за ефтино колата.
Може татко му камион вози па вади нафта

Мада се согласувам со твоево, мојата следна кола строго БЕНЗИН, моторот како тавче 38-ца е, нема ШТО да се расипе во него, мењачето како вреќинче прашок, едноставно за одржување. Еден грејач 400-500 денара, а со 1000 денара сите 4 свеќици ќе ги смениш, и ќе тераш 30-40.000 без гајле.
Ете ја сликата, горе е на почетокот.