Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки како да најдам решение да приклучам USB или да направм некако да ми пушта MP3 во VW Golf 5 ? го имам оној стандарден player што само пушта обично CD,и дали ќе работи некој плеер да купам и да го пуштам кај упаљачот ?

Дечки како да најдам решение да приклучам USB или да направм некако да ми пушта MP3 во VW Golf 5 ? го имам оној стандарден player што само пушта обично CD,и дали ќе работи некој плеер да купам и да го пуштам кај упаљачот ?
Со радио модулатор со усб приклучок преку приклучок-запалка ќе работи јас го користам на ауди ама звукот не е тоа- тоа

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Zdravo eden tocak na yugo mi blokirase i go ocistiv klipceto, ispustiv vozduh na site trkala i sega nemam nikakvi kocnici, odnosno zadnite pri vozna posle nekolku trukanja mi kocat. Koga trukam na kocnica nekoj zvuk se slusa od kaj motorot odnosno od kaj karburatorot. Klipcinja sum cistel i vozduh sum ispustal povece pati no vakov problemn sum nemal. Care?

Со радио модулатор со усб приклучок преку приклучок-запалка ќе работи јас го користам на ауди ама звукот не е тоа- тоа

FM transmitter / modulator како сакаш кажи го, ама од поквалитетните, ке си ги платиш 20-30 евра и шибај... Ако зимаш од пазарските по 200 денари и звукот нема да е тоа тоа и ке губи сигнал и ке се исклучува и тн...[DOUBLEPOST=1449941172][/DOUBLEPOST]
Zdravo eden tocak na yugo mi blokirase i go ocistiv klipceto, ispustiv vozduh na site trkala i sega nemam nikakvi kocnici, odnosno zadnite pri vozna posle nekolku trukanja mi kocat. Koga trukam na kocnica nekoj zvuk se slusa od kaj motorot odnosno od kaj karburatorot. Klipcinja sum cistel i vozduh sum ispustal povece pati no vakov problemn sum nemal. Care?

А главниот кочиони цилиндар добар ли е ? Он се наоѓа напред под хауба... Иако незнам што би се слушало од кај карбураторот, да има врска со кочница...

Da ne proteklo klipceto, proveri da ne tece. Ili ne si go ispustil dobro vazuhot. Probaj ispusti malce direkno kaj pumpata pod hauba. A toa od kaj karburatorot moze da ti e skinato crevoto za vakuum so odi od servo pumpata vo motorot.

Ubavo ti vikaat, samo ne se lazi da kupuvas USB modulator od pazar.Jas dve kupiv i gi poebav i dvete za godina i pol.Otidoa 600-700 denari badijala.

Клипче од кочиона клешта ако зарѓа фрлај го, нема од него ништо. Слушај ме, сум се мачел најмалку 10-15 години со тој проблем на ФИАТ 1300, и после кратко време клипчето повторно зарѓува. проблемот е кога ќе се оштети глазурата на клишчето, ``месото`` од клипот лесно фаќа рѓа.

кај тебе можни се следните проблеми:

-отворајќи ја клештата, си пуштил воздух подлабоко во системот, па мора да го вадиш од сите тркала, а не само на тркалото каде си чепкал(највероватно сценарио),
-оштетена гумица на главниот кочионен цилиндар (тој поврзан со црево на карбураторот),
-пуштање на глицерин на некое од ругите тркала што можи да се провери визуелно каде има излив на глицерин
-скинато црево од карбураторот до главниот кочионен цилиндар, и тогаш за кочење треба да примениш многу сила и папучата е тврда.

Доколку папучата пробаѓа на силен притисок или имаш воздух внатре во системот или течи негде глицерин

Patem kako si go cistel klipceto? Vaka e pravilno: treba da go ispumpas nadvor, da go ismirglas ubavo so vodna smirgla 2000ka, ako moze i vnatre isto so 2000ka kolku moze moze. Posle pazlivo go vrakas vnatre i pritoa pazis da ne ja skines gumickata, taa so drzi da ne vlegue voda vnatre. Ova e najbitniot moment, a najubavo e da se stavi nova gumicka.Ako moze in gumickata vnatre so go dihtuva klipot i taa najdobro da se smeni, eftini se ne se skapi gumickite. Ako ne ja ismirglas-odstranis rgata do nula so fina vodna smirgla niso ne si napravil.

Znaci jas 10 pati najmalu imam cisteno klip na kolce , sum ispustal vazduh na nego samo u teraj, sega isto taka no koga pojdov so kolata kocnicata mnogu meka, ispustiv i na site trkala edno po edno prvin nazad potoa napred i pak nisto koga ke ja palum meka, treba da truknem 3/4 pati i malku faca nazad.
Kako da znam dali e do pumpata? Gricelin ne pusta nikade.!

Ubavo ti vikaat, samo ne se lazi da kupuvas USB modulator od pazar.Jas dve kupiv i gi poebav i dvete za godina i pol.Otidoa 600-700 denari badijala.
Јас купив модулатор и ме чинеше 1100 ден и пак не е тоа иако одлично си работи без проблем ама звучките во колата доста силна кога пуштам радиото,а со модулаторот ограничена јачина на звучки односно не е исто како со радиото.

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Јас купив модулатор и ме чинеше 1100 ден и пак не е тоа иако одлично си работи без проблем ама звучките во колата доста силна кога пуштам радиото,а со модулаторот ограничена јачина на звучки односно не е исто како со радиото.

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Па и на модулаторот ти се подесува тон бе друже... Попушти го тонот на модулаторот до максимум... Ми нема логика да е послаб звукот кога слушаш музика од модулаторот, бидејки и тој работи на FM фрекфенција односно плеерот во колата го препознава како радио станица...

Па и на модулаторот ти се подесува тон бе друже... Попушти го тонот на модулаторот до максимум... Ми нема логика да е послаб звукот кога слушаш музика од модулаторот, бидејки и тој работи на FM фрекфенција односно плеерот во колата го препознава како радио станица...
Го подесив и модулаторот на највисок тон и пак не е тоа-тоа све сум направил затоа ЦД Ауто плеер џарџер му е мајката ама ЦД-њата е демоде (мртов) и барав алтернатива нешто како УСБ хаб со кабел што се приклучува во радиото тоа местото на ЦД џарџер (или како викате) и со тоа и со УСБ се приклучува и слушаш квалитетна музика .

Едно вакво па можеш усб,мемориска или смартфон да приклучиш па да слушаш музика или разговараш додека возиш и да не те казнат.Можеш и двд да гледаш ама ќе ти треба монитор за во кола и сето тоа за 4-5к денари
VCAN0734_DVD_DVCD_CD_MP3_MP4_USB_compatible_player_Car_radio_01.jpg.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom