Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Дали и колку можам да воам мотор (мал мопед трајно регистриран) на туѓо име. Дали ако со себе носам купопродажниот договор на мое име и сообраќајната од газдата е доволно за полицијата или треба да имам овластување да го возам. Причината е што моторчето е од друг град па ќе морам наново да го регистрирам на битолски табли, некаде 50 евра.

Дали и колку можам да воам мотор (мал мопед трајно регистриран) на туѓо име. Дали ако со себе носам купопродажниот договор на мое име и сообраќајната од газдата е доволно за полицијата или треба да имам овластување да го возам. Причината е што моторчето е од друг град па ќе морам наново да го регистрирам на битолски табли, некаде 50 евра.
Доволно е, јас без купопродажен договор го возам и не ми праеле проблеми. Само извади осигурање обавезно а и за тоа нема да имаш проблем идеш ја даваш сообраќајната и одма ти даваат осигурање немора да иде човекот на чие име се води моторот. Ова од искуство ти го кажувам зошто цел живот возам скутери и ниеден не бил на мое име.

Доволно е, јас без купопродажен договор го возам и не ми праеле проблеми. Само извади осигурање обавезно а и за тоа нема да имаш проблем идеш ја даваш сообраќајната и одма ти даваат осигурање немора да иде човекот на чие име се води моторот. Ова од искуство ти го кажувам зошто цел живот возам скутери и ниеден не бил на мое име.
Фала на одговорот, пошто е од друг град (скопски табли) а во битола, мислев да не ми прават проблеми

Фала на одговорот, пошто е од друг град (скопски табли) а во битола, мислев да не ми прават проблеми
Нема да имаш гајле еве еден другар на велешки табли вози во Скопје и нема проблеми.

а да не си играш а...? што викаш? кој со огин си игра, кад-тад ке се изгори...

ако џебот не играше главна улога по сите овие прашање, немаше да иам кинески скутерчиња (лимено пластични канти) по ашиве улици, поише одошто има камчиња во асвалтот турено по сите булевари. и секако немаше да дискутираме за “спортски“ мотори од 50 кубици...

Што мислите за моторов го има ли некој? Вреди ли за парите 250ccm 19,5 hp 1850 euro

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    127,5 KB · Прегледи: 16
Вреди, ако се погоди. Колку и лаички да звучи, така е со кинеските. Ако се погоди ќе го возиш до 25.000 и повеќе, ако не ќе скапиш по сервиси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom