обичниот нашминкан аутоматик се наоѓа...а speedfight копијата мислам дека ја нема во МК....Исто важи и за апла копираната веспаhttp://www.tomosusa.com/pages/modellen
Може да се најдат овие модели во МК? И која им е цената?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
обичниот нашминкан аутоматик се наоѓа...а speedfight копијата мислам дека ја нема во МК....Исто важи и за апла копираната веспаhttp://www.tomosusa.com/pages/modellen
Може да се најдат овие модели во МК? И која им е цената?
Е сега јас мојот супер 9 највеќе го имам кренато 75 повеќе не иде и не иде не знам што му е и сам 75 и со двајца 75 на рамно не знам што е работава а по едно долниште стрелката залепи до пластиката ама по долниште а на рамното доле пак 75 што е работава не знам моторов ми е нов 1ма 1025 поминато ?Па кога го купив, по вадењето на блокадите, 80, па некогаш и над, сеа имам 3100 пројдено, немам направено сервис уште, и иде 77 па и 80 ( зависи до условите).
Е сега јас мојот супер 9 највеќе го имам кренато 75 повеќе не иде и не иде не знам што му е и сам 75 и со двајца 75 на рамно не знам што е работава а по едно долниште стрелката залепи до пластиката ама по долниште а на рамното доле пак 75 што е работава не знам моторов ми е нов 1ма 1025 поминато ?
А шо вие мерите според километражата колку возите? Па таа стандард лаже. Земи со некој со дигитална километража пушти се еден до друг и нека ти каже после 10 минути вожња еден до друг колку си возел. После тоа качи уште еден на мотор и така измери. Тоа километражите увек додаваат +10 +15
Да да, 25 додаваат, како можеш така да кажеш, кога сите мотори се според стандарди правени, и од 5 повеќе не краде сигурно, знам со коли имаме мерено мотори, со цитроен ц4 например, априлиа имаме мерено 2-3 краде, а јас со априлија па мојов го мерев не краде ни 2, можеби до 45, 50 краде, али се изедначува на крајот.
Да да, сегде е различно ко за промена :wink:
Мојот скутер одзима на пример, кога го мерев со z1000 по автопат испадна 119 дека иде, а на километражата покажува едвај 110. И сеа шо праиме?
Кинез возиш?
Ахам 150 кубика
Е за тоа прашувам и јас можно ли е да ми краде километражникот да покажува помалку а да оди повеќе ? Зошто обично знам дека краде ама покажува на пример 80 а оди 75 за тоа сум чул ама да покажува помалце а да оди повеќе не ?Да да, сегде е различно ко за промена :wink:
Мојот скутер одзима на пример, кога го мерев со z1000 по автопат испадна 119 дека иде, а на километражата покажува едвај 110. И сеа шо праиме?
Е за тоа прашувам и јас можно ли е да ми краде километражникот да покажува помалку а да оди повеќе ? Зошто обично знам дека краде ама покажува на пример 80 а оди 75 за тоа сум чул ама да покажува помалце а да оди повеќе не ?
Може свашта да прави тоа стрелката, рачунај го оставаш на сонце го врне го переш и све си влијае на таа стрелка. Башка не им се обраќа многу пажња посебно на скутерите во врска со километражите.
П.С. На крај краева шо е толку битно колку вози? И шо па толку да се фаќате за ситно, најважно е да не ти трокира и да си шиба, а колку и како имаш дино тестер на машински однеси го таму плати некој денар и целосна статистика ќе имаш за моторот шо како и зашто![]()
Тебе на ветер арно ама мене стално кога ке дојде над 65 се тресе стрелката што е работата не знам ќе го однесам на сервис да прашам нов е моторот ? А и у возењето нешто ми свири напред кај тркалото доле кај сајлата нешто да не е можно е и од тоа ?Тоа е тоа... мене на ветар ми се тресе стрелката :pos2::pos2: кога дува у мене а возам 70+ ... али добри се, чим ми дадоа 150к гаранција ( по кој пат ли кажав...) се е топ.