Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Гледав денес едно интересно Пежо скутерче, Jet C Tech... или така некако беше...50 кубика, 2500 евра...
Ќе кажете нешто?
Ако ти изгледаат 2.500 евра солинда цифра за скутер... Искрено јас не би дал толку пари. Но, ако тебе ти прави мерак :smir:

Сепак, зависи од намената. Сакаш ти да го возиш или бараш нешто универзално што ке може да го вози и невестата а во иднина и некое дете? Ако е стриктно за тебе... земи нешто со брзини, за гореспоменатата цифра се наоѓаат 125 кубични модели на Kawasaki, Yamaha...

Ако ти изгледаат 2.500 евра солинда цифра за скутер... Искрено јас не би дал толку пари. Но, ако тебе ти прави мерак :smir:

Сепак, зависи од намената. Сакаш ти да го возиш или бараш нешто универзално што ке може да го вози и невестата а во иднина и некое дете? Ако е стриктно за тебе... земи нешто со брзини, за гореспоменатата цифра се наоѓаат 125 кубични модели на Kawasaki, Yamaha...
Скапо а?
Хммм...изгледа попаметно ќе ми биде да најдам некое мало количе место мотор...
Гледав и некои кинески, корејски и незнам какви, ама не ми прават мерак...многу некако...хммм...слабо ми изгледаат...
А да земам нешто шо викаш на брзини...сега да учам мотор да возам, тоа па ич не ми оди.

Скапо а?
Гледав и некои кинески, корејски и незнам какви, ама не ми прават мерак...многу некако...хммм...слабо ми изгледаат...
А да земам нешто шо викаш на брзини...сега да учам мотор да возам, тоа па ич не ми оди.
Aj бе.. ако е за тебе стриктно, не играј со веспа. Не знаеш точак да возиш? Истото е, дури и полесно :helou:

Ако стварно мислиш да оддвоиш 2.500 евра за мотор, дај ги за нешто солидно. Ако не... имаш добри веспи Baotian 50 кубици 4 тактна, околу 1000 евра се, ке те вози секаде низ град, а ке троши 1 литар на 100 км.

Jet Force 50 C-TechCilindrata:49.9
Categoria:

scooter-skuter
Patente:

Patentino-se vozi so potvrda
Catalizzato:

Sì-DA
Incentivi:

No
Colori:

Rosso Torero/Grafite, Grigio, Blu Rosso Torero/Grafite(sul 50 cm3 senza ABS) Blu Pulsar/Grafite(sul 50 cm3 senza ABS) Grigio Technium/Grafite Rosso Torero/Grafite, Blu Pulsar/Grafite, Grigio
Potenza:

-boi mozni: crvena,siva,plava,zolta.... i tn....
Velocità max.:

n.d.
Prova utenti:

Le prove degli utenti di motorino.it di Peugeot Jet Force 50 C-Tech
Mio motorino:

Ci sono 13 Peugeot Jet Force 50 C-Tech nella gallery
ima 13Peugeot Jet Force 50 C-Tech vo caleriata so komentari na korisnicite.....
Accessori:

frenata integrale SBC-integralini kocnici SBC
Prezzo:

1699 EURO.-cenata!!
ova li be Strumiks 2500e.
1699e tuka go kazuva.

Струмикс за 2.500 евра се знае што се зима: Априлиа ср50, Џилера Ранер или Пијаџо НРГ. Тука нема утка 100%

А тоа муабетот на Dzish дека кинеското трошело литро на 100км нема врска дај не заебавај :helou:

Здраво................
Сакам на моторов под седиште да му ставам звучници со радио е сега потребна ми е помош за тоа како да ја изработам плочата од што материјал ? Како да ги приклучам звучниците појачало нешто што ми е потребно ? Сакам посебен акумулатор да му земам од тој да работи , под седиште да стои. Иначе моторот е Кимко супер9 ? Помоооош.
Поздрав.......................................................

Еве друже ко идеја може и да му го купиш ако ти одговара

http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=313148

Струмикс за 2.500 евра се знае што се зима: Априлиа ср50, Џилера Ранер или Пијаџо НРГ. Тука нема утка 100%

А тоа муабетот на Dzish дека кинеското трошело литро на 100км нема врска дај не заебавај :helou:
Колку бе друже... не верувам дека Струмикс има намера да се трка со веспата. Ако го возиш нормално, потрошувачката на четиритактен 50 кубици е 1 до 2 л на 100 км низ град. Бар толку трошеше на еден другар Baotian кое нажалост му го украдиа од пред зграда.

Има утка, верувај... Новите априлии се кварат ко луди, се слуша нешто мејд ин чајна :) т.е се чита на машината :smir:. А ако даваш така повеќе пари, АЕРОХ ти е добар избор, ако можеш да седиш на него :pos2: да сум на твое место сепак би одел со кимкото, никој не ти дава 150.000 км гаранција на скутер кој чини под 2000 еура...

Имам заприметено напред кај цилиндерот кај што се штрафовите и спојките по малце со собира како валкана маснотија (не многу но се валка на 10тина дена возење). Нормално е тоа?
Мојт да е до диктонот,,сигурно не диктува добро пошто се собира маснотија..

Струмикс ако ти се даваaт 2 500 евра не го земај пежото,добри се на изглед ама во машните не биле нешто нај нај за тие пари имаш аерокс,априлиа,џилера.....
мој совет разгледај нешо поефтино освен ако имаш вишок пари за трошење :) па да си земеш од овие што се по 2 500 евра :)

Скапо а?

струмикс, мој другар има Sym Jet Sport X... не се кинески, корејски/тајвански се изглеа...е, моторчево е закон...2 год го има, со 130кг иде 70:D а и на изглед е убаво..види за цена, над 1700еур нема шанси да е...

струмикс, мој другар има Sym Jet Sport X... не се кинески, корејски/тајвански се изглеа...е, моторчево е закон...2 год го има, со 130кг иде 70:D а и на изглед е убаво..види за цена, над 1700еур нема шанси да е...
Јас имам спорт x и го земав точно 1700 евра али ми дадоа и agv кацига, куферче, ланец за заклучување и ракавици.

муабетот држи дека априлиите нови не се квалитетни како старите...од априлија,најквалитетно моторче е SR 50 street...тој со два округли штопа...па уште ако се хромираните:smir:тој за мене е најквалитетен...после него е обичниот со два округли штопа...
-јамаха аерокс единствена маана и е големината...мало моторче е во споредба со априлиа/џилера...јамахата има подобар мотор од пјаџо моторот....сеуште филтер за воздух немаат,а повеќе километража трпат од италијанците:helou:

-ја коа би зимал 50cc,би зел априлија до 2004-та,или првиот модел од втората генерација(2005)...а бидејќи не сум многу висок,аероксот ќе ми биде одличен....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom