Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имам 125цм скутер, чајниз4 тактен. Не сум го запалил 2 месеци, освен тоа што ке мењам акумулатор, што друго треба да пазам пред го запалам, треба ли уље да сменам или нешто сл? Тоа прашање ми е под а , а под б дали може да пробам да го пунам акумулаторот (12v 9A) со пуњач за акумулатор за кола? нема ли да го изчурам? Ја мислам дека ќе може да го стаам едно 1 саат да се пуни и нема да биде проблем, ама не сум сигурен па затоа ве прашувам вас :smir:
па да го средиш скутерот за сезона нема да е лошо да смениш уље во машината и уље во преносот и филтри ( уље бензин воздух ) и можеш да смениш ролни каиш свекица од зависност колку КМ имас поминато
Немора да значи... Провери го дали има киселина во келиите, и приклучи го на 5 А (амперски) 12 волтен полнач без проблем. Сум имал 4-5 акумулатори и стално ги полнев со ваков полнач без проблем. А ако го уклучиш на појак, ке внимаваш на топлината на келиите, ако се вжештат многу, треба да внимаваш може да пукни. Инаку ако е се ок, некаде околу 2 часа најмногу треба да го полниш.Имам 125цм скутер, чајниз4 тактен. Не сум го запалил 2 месеци, освен тоа што ке мењам акумулатор, што друго треба да пазам пред го запалам, треба ли уље да сменам или нешто сл? Тоа прашање ми е под а , а под б дали може да пробам да го пунам акумулаторот (12v 9A) со пуњач за акумулатор за кола? нема ли да го изчурам? Ја мислам дека ќе може да го стаам едно 1 саат да се пуни и нема да биде проблем, ама не сум сигурен па затоа ве прашувам вас :smir:
Иам поминато штознам, хмм, мислам 9000 негде, ама ништо од болдираното неам сменетода мењам подхитно а
![]()
dobro edno prasanje od mene.. Ima li nekoj na forumov sto dobro se razbira od skuteri imam golem problem..na pvt
Имам априлиа ср 50 што треба да му сменам за да не загрева толку брзо? Иначе имам поминато 9500 километри.
Добродојдени се секакви совети![]()