Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
јас само носам кацига кога е ладно а летно време не освен коа одам надвор од градот :nesum:

јас само носам кацига кога е ладно а летно време не освен коа одам надвор од градот :nesum:
Возам мотор скоро 30 години...со помали и поретки прекини. И јас размислував како тебе. Од кога имав една мошне сериозна сообраќајка која ќе беше уште посериозна ако ја немав кацигата на глава, си ја нозам редовно, секогаш и секаде без оглед на временските услови, местото каде возам и дали има џандари што казнуваат или не.
-Инаку, ако возиш мотор (не скутер), запомни дека најчести падови при кои можеш да се повредиш на било кој дел од телото, вклучително и на главата, се случуваат токму во град, онаму каде што ти не носиш кацига!:nesum::tapp:

Возам мотор скоро 30 години...со помали и поретки прекини. И јас размислував како тебе. Од кога имав една мошне сериозна сообраќајка која ќе беше уште посериозна ако ја немав кацигата на глава, си ја нозам редовно, секогаш и секаде без оглед на временските услови, местото каде возам и дали има џандари што казнуваат или не.
-Инаку, ако возиш мотор (не скутер), запомни дека најчести падови при кои можеш да се повредиш на било кој дел од телото, вклучително и на главата, се случуваат токму во град, онаму каде што ти не носиш кацига!:nesum::tapp:

Исто и јас во последно време носењево кацига ми прерасна во навика, некако се чувствувам по сигурен и посамоуверен!:toe:

мислат,ај бе до ондека, ке ме гледаат у маало, со кацига за 500метра, али тие 500метра некогаш можат да бидат фатални у пммм, иначе иам другари, и покрај паѓањето без кациги,покрај некои повреди,сеуште не им текнуе да стават кацига каде и да одат,

при секаков пад од мотор или точак со поголема брзина од пример 40кмч паѓаш директно на глава едноставно немаш време да пуштиш рака или нога

ej decki imam cagiva 7p od 50cc registrirana na potvrda trajno mu staviv od tomos 90 masina i sega odi kako lud sekade odi 4-5 ne e bitno uspunot sega sakam da go prodaam mi trebaat pari kako odat tie krosevi so cena moze nekoj da mi kaze?

Зависи што сакаш... Ај прво опни слика од Каџивата да ја видиме како изгледа, и ако ја продаваш кажи колку би и барал, можеби ке се погодиме, сум заинтересиран за моторче :).

Инаку еден крос (оние чист крос кои не се регистираат) е некои 600-700 евра на старо + да не речам дека ке биде убиен од возење. Нов ти е многу скап а и знај дека тие не се регистрираат. При купување добиваш документи дека е твој и толку. Забранети се за возење низ град. Затоа јас би ти препорачал да земеш некое ендуро, ем регистрирано, ем можеш низ град, ем по терен кога ке те фати кеиф.

блазер иам едно прашање до тебе... колку пати си паднат од на мотор???... а инаку имам возено хонда 1100 кубици... не ми држеше да ја стегнам поќе од 2 ра брзина негде со 90 одеше... малку поќе на гаста и гумата задна чадит... типов шо го имат моторов го имат возено со 290 на автопат за скопје.... ама работат со фул опрема (кациги и др.)

pa vaka...od koga pocnav da vozam do sega neznam tocno kolku pati imam padnato,od 20 do 25 pati mislam.neznam tocno.inaku imam dosta iskustvo so paganjeto......

Прво, научи се да пишуваш на кирилица, без замена на букви со бројки.
Второ...такво глупирање, опасно по тебе, а уште поопасно по околината, ич не ти е потребно.
6-годишно искуство на 16-годишник...лоша комбинација, т.е. умот ти лета. Идеално за глупости...Туку ај...Господ нека те чува.

NEMAM PODRSKA NA MAKEDONSKI JAZIK INSTALIRANO I NE PLANIRAM DA INSTALIRAM ZA VO IDNINA.....ako imav ke pisuvav na kirilica...

abe daj kazete kaj ima servis u gradov za vespi mora da ja odnesam da mi ja sredat ama ne onoj pod skopjanka zasto zatvoren

abe daj kazete kaj ima servis u gradov za vespi mora da ja odnesam da mi ja sredat ama ne onoj pod skopjanka zasto zatvoren
кај пролазот кај нова Македонија незнам како се викаше дечкото ке се снајдеш

спроти педагошка кај ѕоне, априлија кај јове после александар палас, преку мостот па десно и по калдрмата лево и
кај пролазот кај нова Македонија незнам како се викаше дечкото ке се снајдеш
џани =)

Сакам да си купам мотор до 250 кубика,почетник сум.Пари некаде до 2.500 евра максимум.Под мотор не подразбирам скутери:wink:,несакам легнати а ни кросеви.Нешто у овој стил да биде
img_24_5107_3

:helou:.Има некој некоја препорака или совет?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom