Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво. Во план сум да земам 125cc Sym моторче, па ме интересира како иде регистрацијата, секоја година или? И која цена е регистрација отприлика за 125ка.
Исто така ме интересира која цена е да полагам за а1 и дали е голема разликата во цената и полагањето со А категорија?

Registracijata treba da e sekoja godina (ne veruvam deka nesto se smenilo na taa tema), kolku e od prilika pojma nemam
Porano bese ista cena da polagas za a1, a2 ili A
edinstvena razlika bese vo godinite potrebni za da imas pravo da polagas (ako si nad 24 godini i imas veke vozacka za B kategorija imas pravo da polagas i za A)

koga sme veke na temava, da preporacate nekoi pristojni skutercinja 50cc za da se trkala niz grad i do prodavnica
bi pretpoocital da e na novo i da ne kosta bubreg ipol :D

Ај некој поискусен да ми каже дали е 125цц за на автопат? Дали можам без проблем со двајца да стигнам до Охрид, Дојран и сл…
Тоа ми е најголемата дилема дали да земам Sym JetX 125 или ако е само за низ град да одам со Fiddle/Symphony 50цц…

Ај некој поискусен да ми каже дали е 125цц за на автопат? Дали можам без проблем со двајца да стигнам до Охрид, Дојран и сл…
Тоа ми е најголемата дилема дали да земам Sym JetX 125 или ако е само за низ град да одам со Fiddle/Symphony 50цц…
Според регулатива 125сс е дозволен да го возиш на автопат. Дали може двајца да стигнат до Охрид/Дојран и слично, и тоа може другар не е дека не може. Ама каква мака ќе ти биде тоа патување е друга прича, Автобусите на галеб има како спејсшатл да ги гледаш.

Неее … мака ее … 110-120 му е макс брзина , значи патничка едвај 100 … да ја качиш Стража или Плетвар , уште пак со двајцаа е мака голема … Ако сакаш скутер за сите намени , па и такви патувања , гледај нешто во рангот на 300-400 цц … Скапички се , ама низ град е супер , за државава наша колку е голема до секоја точка можеш да отидеш без никаков проблем … Сенаменски мотор …

Не, нема никакво задоволство ни удобност за на отворен пат се шо е под некои 600цц. Самиот звук нема да можиш да го поднесиш. А и од безбедност не препорачувам, цел сообраќај ќе проба да те престигнува се е тоа заморно.

Претпоставувам прашањево за 125сс ти е или поради нивната цена или “полесно” да земеш возачка. Доколку немаш возачка и не сакаш да полагаш за А категорија наместо А1 би ти ја препорачал А2 имаш мал милион мотори кои се околу 500-750сс кои спаѓаат во А2 категорија до 35кв (околу 50 коња)

@pirateMan а што е проблемот со тие што се под 600сс и зашто е толку лош звукот што не се поднесува? Или пред Броз на партизанска ќе му се смеат коа ќе помине у трета со 50 место у 1ва со 80.
Еве да ја земеме хонда цб500 - 500сс и 35кв што не е во ред со тој мотор и зашто не би бил добар да се оди до Охрид или некоја друга дестинација во МКД па и надвор?

Не, нема никакво задоволство ни удобност за на отворен пат се шо е под некои 600цц. Самиот звук нема да можиш да го поднесиш. А и од безбедност не препорачувам, цел сообраќај ќе проба да те престигнува се е тоа заморно.
300cc и околи 20hp моторче се сосема доволни за почетник и за развозувањ низ државичево па и околу пократки релации. На кој црни автопати урлате со 600+ cc еден е ск гевгелија.
Сепак до стил на вожња е и лични преференци.
Со кинеско мптпрче 300cc 29hp имам околу 9000км од кои дали 2000 се градска вожња, поштено на птворено до мах 130, има уживање без вибрации и замарање.
И јас сум за помоќно нешто, али мора да се почни од негде

Прашање ....

Моторов ми губи снага ,идам 90/100 на полн гас и опп одма губи снага иако држам полн гас и одма на 50 и пониско паѓа ,кажано се гуши и губи снага што ми прави проблем на отворен пат и кога сум во гужва ,не дај боже, страв ми е да не ме удрат оти одма се гуши во возење . Му сменив филтер на уље ,сменив ново уље,нова свеќица море два пати мењав за сигурност и пак исто гомно . Однесов кај двајца мајстори, вика ништо не му е , беше штелуван за секој случај,компресија се е ок ....

Каиш и ролни имав сомнеж но супер си се .

Не разбирам оти чекирав се што може да предизвика проблем со гушењето . Не е струја,не е гориво,не е механички .... Да дадете некој совет ?

125цц е .... Имам приметено понов проблем е со при палењето мотор и кога е ладен/загреан , како држи снага се гуши и наеднаш подрипнува забегува како да држи држи и наеднаш пушта моќ и ме плашело така оти ми бега вон контрола . Знам и имам осет оти при старт не забегува наеднаш гаста порано кога беше ,сега рипа ..... Дали е можеби каиш или трето нешто .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom