Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
I uste nesto moze li ako zemam na primer Mito od 1994 godina da mu smenam plastikite da stavam od ponov Mito ili Aprilija?

за почеток ми треба палењето некој да го провери (се работи за Ардиа Б 252) а од делови ми треба најпрво акумулатор 6V 12Ah, за тој знам дека нечини :) ем и понатаму ќе може да се испитува се на раат.

Која марка на акумулатори се така по квалитетни?

Електрика само кај Сале, зад Алумина на улицата кај колеџот „Нова“
--- надополнето: Jul 25, 2011 9:44 AM ---
Kazete mi nekoj moto salon vo skopje kade mozam da najdam sportski 125 cc motori za Honda salonot znam nekoj drugi ?
Fala odnapred (y) .
Yamaha, "ALMEX" зад зградата на АМСМ
-Hyosung, „ДИРО“ на Качанички Пат
--- надополнето: Jul 25, 2011 9:46 AM ---
Некој совет или предлог за КРОС,со некоја понормална цена?
-А каква цена за тебе би била „понормална“? Од-? до-?. Напиши па да ти одговорам.

Ново а сепак добро за тие пари нема да купиш. Ти останува да побараш по огласите за половни возила.

има бе кој ти рече дека нема ој во Гланз кај аеродром имаш раптор за 1450 сега е 1600 ама накај есен ќе го симнат моторот е со водено ладење и е 250 топ мотор сум возел исти таков струга а и во охрид ги има доста

Ново а сепак добро за тие пари нема да купиш. Ти останува да побараш по огласите за половни возила.

Нека е и старо,само не ептен стари некој. Гледам на пазар 3 има некои по 1000 евра. ОВА и ОВА

Некој совет? :)

Нека е и старо,само не ептен стари некој. Гледам на пазар 3 има некои по 1000 евра. ОВА и ОВА

Некој совет? :)
Кога веќе си подготвен да поарчиш 1500 евра за мотор на старо, има избор огромен. Ако си насочен кон крос моделите, се наоѓаат мотори во доста солидна состојба по огласите за таа цена.
--- надополнето: Jul 27, 2011 10:56 AM ---
има бе кој ти рече дека нема ој во Гланз кај аеродром имаш раптор за 1450 сега е 1600 ама накај есен ќе го симнат моторот е со водено ладење и е 250 топ мотор сум возел исти таков струга а и во охрид ги има доста
Колку што знам, Regal Raptor нема извадено крос модел. Тоа што си видел е naked street bike или cruiser!

Кога веќе си подготвен да поарчиш 1500 евра за мотор на старо, има избор огромен. Ако си насочен кон крос моделите, се наоѓаат мотори во доста солидна состојба по огласите за таа цена.
--- надополнето: Jul 27, 2011 10:56 AM ---

Колку што знам, Regal Raptor нема извадено крос модел. Тоа што си видел е naked street bike или cruiser!

да во скопје не ти даваат да го пробаш моторот бев во Гланз овде во охрид и струга даваат на проба моторот е закон ептен е стартен и има водено ладење не ми се свиѓа шо ауспухот е одма под седиште. иначе за релација скопје охрид и обратно мајка си дал моторов само цената е проблематична 1600 евра во сезноава сега

Утре одам да разгледам убаво една HONDA VF 750 F која онака, визуелно кога ја видов ми ја фати око. Стварно е `86 година, но има поминато се на се 40-тина ијадарки, знам со сигурност дека не е враќана километражата зашто човекот ми е познат. Има на нејзе Dunlop гуми кои се речиси нови, сеуште светат и боцките од страна им стојат, но има испразнет акомулатор. Утре одам со акомулатор, ја палам, ја брчам, ја малтретирам и следам како се однесува и ако ми го дига, правам финален пазар. Не очекувам дека ќе ја платам поскапо од 1500 евра иако човеков ми спомна 1700. Посакајте ми среќа ;)(y)

Ајде, па пиши што ќе направиш :) Во принцип не сум мераклија на мотоцикли, но кога веќе мора, постарите ми прават повеќе мерак.

Дали на скутер Баотиан треба да му се тури синтетичко моторно масло или обично?

Утре одам да разгледам убаво една HONDA VF 750 F која онака, визуелно кога ја видов ми ја фати око. Стварно е `86 година, но има поминато се на се 40-тина ијадарки, знам со сигурност дека не е враќана километражата зашто човекот ми е познат. Има на нејзе Dunlop гуми кои се речиси нови, сеуште светат и боцките од страна им стојат, но има испразнет акомулатор. Утре одам со акомулатор, ја палам, ја брчам, ја малтретирам и следам како се однесува и ако ми го дига, правам финален пазар. Не очекувам дека ќе ја платам поскапо од 1500 евра иако човеков ми спомна 1700. Посакајте ми среќа ;)(y)
И? И? и? Шо бидна?

Mozam li da stavam plastiki od Mito 125cc od 2004 na Mito od 1994 godina ili pak na Aprilija RS 125 od 1995 od Aprilija 2007 ?
Ve molam odgovorete :cuc: .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom