СОУ Јане Сандански Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Chapstick
  • Време на започнување Време на започнување

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Локација
Таму кај што нема Господ Бог
Значи сакам таму да одам средно , па да прашам каква е дисциплината, какви се професорите и се по ред.Ајде кој уче таму нека се огласе :)

jas ucam tamu..sega ne znam sto sakas da odis dali opsta gimnazija ili ekonomsko.. ina4e tamu e dosta strogo i bara dosta ucenje profesotri ima od site i strogi i dobri a ima i dva tri profesori so koi ne mozes da izlezes na kraj :( probaj si srekata ako ti se uci ke uspees :)

jas ucam tamu..sega ne znam sto sakas da odis dali opsta gimnazija ili ekonomsko.. ina4e tamu e dosta strogo i bara dosta ucenje profesotri ima od site i strogi i dobri a ima i dva tri profesori so koi ne mozes da izlezes na kraj :( probaj si srekata ako ti se uci ke uspees :)

Ми се учи.Инаку мислам дека ке одам природно математичка(само не знам дали А или Б) тоа најверојатно.А не знам за економското....некој да даде поконкретно што се се изучува таму?Мислам дека се деле нешто на бизнис-математика и бизнис-јазична ама не сум баш сигурна.Да прашам од искусни овде различни мислења.Не велат за џабе не прашувај гаталец, прашај паталец.

Не е битно што и да се запишеш, има многу деца кои учеа математички смер, а се запишаа на економски факлутет. Запиши си се гимназија, до трета година ќе си видиш што ти оди најмногу и дали сакаш да продолжиш математичко-јазично-општо. Математичко - а ( ова ти е како припрема за факлутетите електро-машински-пмф и слични работи поврзани со математика-информатика ) е многу лесно доколку ти оди математиката, со 15 минути учење на ден може да поминеш со сите 5ки. Математичко б ( ова ти е за доктори, медицински сестри, аптекари ) има малку повеќе учење биологија и хемија, и професорка која што ќе ти предава биолгоија некои ја '' мразат '' поради тоа што е построга кон некои ученици, ама ако си учиш и си седиш мирна на часот нема да имаш проблеми : )

Не е битно што и да се запишеш, има многу деца кои учеа математички смер, а се запишаа на економски факлутет. Запиши си се гимназија, до трета година ќе си видиш што ти оди најмногу и дали сакаш да продолжиш математичко-јазично-општо. Математичко - а ( ова ти е како припрема за факлутетите електро-машински-пмф и слични работи поврзани со математика-информатика ) е многу лесно доколку ти оди математиката, со 15 минути учење на ден може да поминеш со сите 5ки. Математичко б ( ова ти е за доктори, медицински сестри, аптекари ) има малку повеќе учење биологија и хемија, и професорка која што ќе ти предава биолгоија некои ја '' мразат '' поради тоа што е построга кон некои ученици, ама ако си учиш и си седиш мирна на часот нема да имаш проблеми : )

Па според ова што го кажа ке одам на математичко А.Хемијата не ми е најјака страна(имам 5 ама не ја сакам многу како предмет) повеке сум за математика и информатика

Има време до трета година, можеби ти ќе го смениш ставот кој некој предмет, можеби другарките ќе сакат нешто друго па и ти ќе продолжиш со нив, којзнае, не се замарај уште за тоа:)

Јас навремето учев таму.
Главоболка бев, никој класен не сакаше да го зеде класот во кој бев јас и баграта.

Ех времиња...

Иначе добро е. Има дисциплина, професори квалитетни и неквалитетни.
Најдобар избор од средните во Струмица.

П.С.
Општа Хуманистичка (Комунизам и Ренесанса навремето) е најдобар смер.

Има време до трета година, можеби ти ќе го смениш ставот кој некој предмет, можеби другарките ќе сакат нешто друго па и ти ќе продолжиш со нив, којзнае, не се замарај уште за тоа:)
Не сум тип од луѓе кои се змаараат кад ке учат нивните другари/другарки оти утре другиден може и здраво да не си викаме(да ни се разминат патиштата народско кажано).Си гледам за себе, и уште од 5то -6то ме влече математика и информатика....

Шо бе има дисциплина,професори квалитетни ... Дај не се заебавајте, Гимназијата е станана најнеквалитетно школо... Кој од кој се тии професорто,сите искомплексирани.
Иначе јас сум Економско прва година.

Ти си искомплексиран мали : )

Професорите те мразат така ли : ))

Не е да ме мразат професорите, има 2-3 професора шо не се замарат за ништо,има неколку добри и 2-3 МАЛУМНИ :)
Од нашта стаја имаше отсутни за Гимназијада,коо дојде на час момичката тај и на неколко др забоде по еден 1 у дневнико,оти не знајале новата лекција..
Таа му вика на Гимназијада бех не га слуше, задерал се - Вии ке карате Ѓурговден јас тука ке се мачам,е шо бива јас ако одам да карам саир у мојто село .....
Со него неможаш да се разбераш, треба да му научаш СЕ од збор до збор, ако згрешаш 1 реченица право ТАКА ЛИ ПИШУВА ВО СКРИПТАТА,ако не пишува ке ти даде една 2ка и чао седи на местото :/

Гимназијата од дамна го изгуби кредибилитетот, и се повеќе го губе..... Оти стана фамилијарна фирма

А дали дисциплината у каубојското е подобра ?Споредба да направам?
Значи треба некој од Карев да ти одговоре (не од каубојското) па ти да си одредеш.
Информатика ќе одеш ако си у Карев, нели? У прва си ги имаш Коцев, Веселинка. Најдобрите професори шо ќе ти предават некојпат во животот. Колку се само професионалци, немаш појма. Ости ти другите шо кажуваат оти се психопати, оти лечат комплекси. Не е точно. Тие шо ќе ти кажат дека се психопати, се деца кои не почуствувале товар во животот, па им доаѓа тешко.
Од втора натаму ќе ти предаваат само 3-4 професори по стручни предмети. Е тука има искомплексирани особи шо пишуват оценки на политичка основа, на колку ќе бидеш плачипичка на часовите и да им се умилкуваш.
Од општообразовните предмети, скоро сите си ја извршуват работат професионално, исклучок е професорот по Македонски (тој мене шо ми предава, не другите). Човекот е физички ретардиран (не се зафркавам) и лечи фрустрации преку учениците. То е то. Ти одлучи си.

Гимназијата од дамна го изгуби кредибилитетот, и се повеќе го губе.....
Точно е тава горе..... Гимназијата е ного лесна , не чити тава шо го викат горе тешко било строго било .....
Шо 70% се искомплесирани професори тава да ,ама има и фини баја :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom