СОУ Јане Сандански Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Chapstick
  • Време на започнување Време на започнување
За социологија не се жалам,Борка е добра професорка..
Македонски ми е Билјана,супер жена :)
А бизнис ми е Михајловиќ ..

Билјана е закон, класна ми беше, како другарка ни беше на сите, ного си ја сакааме ;)
Михајловиќ добра жена е :) и статистика ќе ти е у 3та :) Борка не ми беше баш омилена, Даница е подобра, а ако сакаш да научеш Ѓорги најарен- за соцоологија праам муабет. У трета ти се добри Блажо и Лазо и Менка, ке научеш од них.
Другите се така - така...
Со среќа до 4та :)

Билјана е закон, класна ми беше, како другарка ни беше на сите, ного си ја сакааме ;)
Михајловиќ добра жена е :) и статистика ќе ти е у 3та :) Борка не ми беше баш омилена, Даница е подобра, а ако сакаш да научеш Ѓорги најарен- за соцоологија праам муабет. У трета ти се добри Блажо и Лазо и Менка, ке научеш од них.
Другите се така - така...
Со среќа до 4та :)

Билјана и на нас ни е другарка, Михајловиќ не испитува и не гледе у тебе за да кажаш нешто..
Борка ми е СУПЕР професорка,незнам зашо сите се жалат ... Лекциите социологија се ного лесни,од тебе можаш да си говораш за една 3ка ..
Стално си учам социологија и не ми е проб :)
А се надевам у трета нема да ми се погоде БЛАЖО НАФТА,до лани го мајааме со костене ( У иста мала живееме )
А и така е малце малумен тај :D

Добро, наброј ми 5 ученици од каубосјкото кој се запишале електро и се на добар пат да завшат.

Уф, низок удар осеќам. Ја јас, дипломиран, просек 9.6.

А од тие кои се запишааме од генерацијата, само еден се откажа.

Билјана и на нас ни е другарка, Михајловиќ не испитува и не гледе у тебе за да кажаш нешто..
Борка ми е СУПЕР професорка,незнам зашо сите се жалат ... Лекциите социологија се ного лесни,од тебе можаш да си говораш за една 3ка ..
Стално си учам социологија и не ми е проб :)
А се надевам у трета нема да ми се погоде БЛАЖО НАФТА,до лани го мајааме со костене ( У иста мала живееме )
А и така е малце малумен тај :D

Мора да ти биде у четврата, нема бегане од него. А и не е толку малумен де :) Поарно и у 3та да ти дојде деловно, ќе се навикнете на него и после лесно ќе е :)

Според мене во Никола Карев е подобро, бидејки таму учам и сметам дека е подобро од другите школи во Струмица.
Сега школото Нкола Карев сите го знат како Каубојско од порано, но не Каубојско како порано, има настанато големи промени во однос на дисциплината, односот на професорите спрема учениците, и многу слични работ кој се во добра полза за сите :)

Ке га уче цела тема за 2ка, ако пред тва е имал повеке единици :)))))))))) А у гимназијата редовно се одговара за 4-5 лекции за 5ка

Немора да значи, и јас сум имал 2ка по некој предмет па коо сум сакал да одговарам за 3 или 4 се ми давале по 7-8 лекции да учам...Жив пример Васелинка, од неа повтарах прва година, имаах 2ка, се скарах со нее еден ден и после требаше у Јуни последнио час да одговарам а пред тава ми даде 2 теми да научам, и на крајнио час на сите ги испитуваше и им стави добри оценки, а на мене ми вика ти ќе одговараш у Август...Прво ми вика тава ќе научаш, а после ми вика на полагане у Август...

Требаше да си легнам, ама штом ги прочитав коментирате, решив пак да се логирам. Ох бре деца.
Toлку фамозната Веселинка од каубојското шо ного децата им пишала кецове, не ги пуштала и слично... Не е жената крива.......
Да не можаш за двојка да научаш, мислам треба да си ептен глуп
Треба да научеш по 3 лекции од 3 теми. Fair enough. Не верувам дека има некој шо не може да го постигне тоа, ако имал реални петки од основното. За жал, кај мене у клас, изгледа ги немале, па затоа пола беа на поправен од Коцев (од Веселинка не оти класна ни беше првата година).
Нема што да си у дилема меѓу Никола Карев и Гимназијата, не го викат за џабе Никола Карев - каубојското.. Сега у последните години со воведувањето на информатика и шо ти знам шо малку се подобри, ама не можат ни у никој случај да се рангират на исто место со учениците кои завршиле у гимназијата, барем за работите кои ти требат за факлутет, точно е не се учи електротехника електроника и некои слични предмети, ама на факлутетот ќе ти биде 3 пати полесно ако знаеш да решаш равенка со две непознати ( да, 50% од учениците во Никола Карев би имале проблем со тоа, можеби не тие што се запишани информатика ама не е гарантирано :) ), ако знаеш да ги решиш задачите што ќе ги учите физика, нема да имаш проблем да најдеш отпорот во некој отпорник или што било, значи одделно не се учат предмети електротехника и електроника, ама има доволно оставено простор у физиката за нив како подготовка за тоа што треба да го учиш на факлутет..
Останало името каубојско, исто како шо останало и на Гимназијата. Ако споредуваш дисциплина меѓу двете школи, Карев е класа пред Сандански.

Па добро точно е дека сите не продолжуват на факултет, некои право се запослуват на таа струка шо си га училе, електро, машинско, информатика...Ного се малце тие шо продолжуват на факултет, а и на крај краева немат потреба, Никола Карев е повеќе занаетчиско школо...Така да доволно ти е и средно образование од тава шо сакаш да го работаш, сите неможат и немат услови да одат на факултет.
Никој не се запослува, ости ти тие амерички филмови. И не е занаетчиско. Занаетчиски се тригодишните струки, не тие шо носат префикс техничари. Ако останеш само техничар, без да продолжеш на факултет, наебал си друже.
А ти ми реплицираше на постот во кој реков дека Гимнаизјата е подобра подготовка за факлутет барем 3 пати, затоа ми беше чудно : ))

Точно е дека излезените ученици од каубојското имаат предност пред оние кои што само што завршиле гиманзија, а нема да се запишат факлутет, ама после факлутетот е сосема друго :)
Шо е другото? Некој од гимназија ќе знае повеќе електротехника, електроника, програмирање, од некој шо го учел тоа три години. Еј, три години е предноста. Колку малку и да учел, и да сфаќал (сигурно не сфаќал малку, оти немало ни да иде на факултет ако е така), пак има предност.

Мора да ти биде у четврата, нема бегане од него. А и не е толку малумен де :) Поарно и у 3та да ти дојде деловно, ќе се навикнете на него и после лесно ќе е :)

Јебига,нека е само у 4та тогај веке и нема да се замарам толко :)

Добро шо дигате галама без веза, дека сакате там учејте, ти озбилен ли си да кажаш оти знаете повеќе од учениците шо учат у гимназијата? Лани на матурата математика од 130 пријавени 50 положиле?

****Уф, низок удар осеќам. Ја јас, дипломиран, просек 9.6.

А од тие кои се запишааме од генерацијата, само еден се откажа.****

Секоја чест на тебе и на исклучоците како тебе.. Ама повеќето што учат у каубојското се запишуват колку да не седат дома, пример тие дрвно и што ти знам какви и се смерови има... Ако одиш на школо да научиш, може секаде да учаш, индивидуално си е..

Ако одиш на школо да научиш, може секаде да учаш, индивидуално си е..
Е тука те чекав. Значи ако идеш на електро, повеќе ти одговара да идеш електро-техничка (електроничар, компјутерска техника), отколку општа, и да ја тупиш 4 години со предмети за кои има големи шанси оти никогаш нема да ти требаат.

Ако лагаш да одаш у каубојското, оште саа почни да планираш какви цигаре ќе пушаш у прва година (ако не пушаш де).
Ако тее дилемата меѓу каубојското и гимназијата, одма га бири гимназијата, у прва и втора ќе си оош општа гимназија, у трета ќе си избераш математичко А ак га сакаш информатиката..
Ептен е важно со кој учаш, как ќе влијаа околиинта на тебе, а у гимназијата мислам оти има најцивилизиран народ.
Толко од мене :)

Е тука те чекав. Значи ако идеш на електро, повеќе ти одговара да идеш електро-техничка (електроничар, компјутерска техника), отколку општа, и да ја тупиш 4 години со предмети за кои има големи шанси оти никогаш нема да ти требаат.

Не баш. Ного зависи кој смер на електро сакаш да одаш.

Мој совет е природно-математички А. Барем од мојто искуство =)

Останало името каубојско, исто како шо останало и на Гимназијата. Ако споредуваш дисциплина меѓу двете школи, Карев е класа пред Сандански
Шо ми расправаш :) Си учил у Гимназијата за да кажеш? Си бил барем на 1-2-3 часа за да имаш колко-толко слика? Шо виде, шо осети?

Значи сакам таму да одам средно , па да прашам каква е дисциплината, какви се професорите и се по ред.Ајде кој уче таму нека се огласе :)

Коо бираш дека и шо ќе продолжеш треба да си напрааш една листа, фактори кои ќе го условуват твојо средношколски живот. Твојта желба, твојте можности, средина (соученици), опкружување (19ка, центар, глобал), желба за учене, твојта лична дисциплина...
Твоја желба е да учеш информатика, нели има таков смер у каубојското, ако одеш там ќе учеш поконкретно за тва ти шо го сакаш, и после за на факс. ќе бидеш понапред од тие шо училе општа гимназија (математичко А) ама таа предност ќе се изгубе ного скоро, оти на факултет пак ќе почнеш од поосновни работи и ного брзо ќе ги стигнеш тие од информатиката од каубојското (ако ти си завршила математичко А у гимназијата). Ти си момичка, верувам со голема дисциплина, за тебе е гимназијата. Гимназијата е подисциплинирана, покултурна, поцивилизирана за разлика од каубојското. Точно оти реномето на гимназијата нее тва шо е било, ама каубојското оште полуда куќа и секојпат ќе биде у дисциплината под гимназијата. Зашо? Се е заради смеровите. Кој оде економско? 90% од учениците у економското се синове/ќерки на сопственици на приватни фирми, директоре, судии, книговодители... да не кажам богаташи, а со самото тва и деца од културни семејства. Ама со тва оде и една негативност, нели богаташи, па има и ного лигави деца, врски и според мене тва е една причина зашо кредибилитето на гимназијата е паднен. И у гимназиските паралелки има слични деца... Мисли и на соучениците околу тебе, дали тие околу тебе ќе седат на часови и ќе учат или дали ќе испаруват и нема да имат ни по 2 тетратки у ташната. Мисли и на надворешното опкружување, центар, 19ка, екстрим, глобал... / џоана, ѓупци, оџи...
Јас коо стигнах у СР на дено на запишувантто, буквално тогај се одлучих у коо школо ќе се запишам, а коо стигнах у гим. там се одлучих дали општа или економско, и никојпат нема да ми биде мака за тва! Дека и да одеш, убаво ќе ти биде, ќе се навикнеш. Па и за тва тие шо учат у каубојското кажуват оно е подобро а тие шо учат у гимназијата кажуват она е подобра. Ама според мене коо ќе собереш се на се гимназијата е ного пред каубојското! Мој совет, запиши се општа гимназија, учи си 2год. после (ако не ти се промене акло) ќе си одеш математичко А и најубаво ќе ти биде. Поздрав :)

За сите што го фалат Никола Карев нека отворат нова тема СОУ НИКОЛА КАРЕВ а не овде да се пишува.Ајде гит OUT или напрајте тема Јане vs Карев.

Да кажам збор, два за Гимназијата Јане Сандански.Бев ученик таму и да знаете дека има атмосвера и за учење и за шали.
Што е најважно за разлика од другите средни училишта нај цивилизиран народ има, а не преку прозор да рипат и да пушат цигар, и сл.
(го видов тоа со мој очи).Професорите во гимназијата секој за себе си е своја приказна.За испрашување редовно си испрашува па и за тоа како што е спомнато погоре од некои форумџии стават 5ка и на две лекции.За полагане не остават освен да си ептен со 10 единици.А не остават оти мегу дваесет деца со петтки сигурно ке го пуштат и тој со 1 :).

Оклолина- се ти е оклоу тебе, центар, кафич, глобал, ......

П.С Да учите бидејќи ке ви треба тоа за на факултет освен тие што се економско. (од лично скуство ви велам) за да нема после :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom