СОУ Јане Сандански Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Chapstick
  • Време на започнување Време на започнување
Па јас сакам да одам у Карев информатика, ама мојте запнале у Јане да ме пишат.Демек построго било, и у карев многу машки имало(а малку женски).А може од карев да си продолжеш и програмирање, а не роботика да си електротехничар(да поправаш компјутери и сл.).Оти на мама и за тава и е, женско сум а да сум била електротехничар хммм.....и плус у јане подруга била средината шо ти знам шо.

Значи треба некој од Карев да ти одговоре (не од каубојското) па ти да си одредеш.
Информатика ќе одеш ако си у Карев, нели? У прва си ги имаш Коцев, Веселинка. Најдобрите професори шо ќе ти предават некојпат во животот. Колку се само професионалци, немаш појма. Ости ти другите шо кажуваат оти се психопати, оти лечат комплекси. .

Toлку фамозната Веселинка од каубојското шо ного децата им пишала кецове, не ги пуштала и слично... Не е жената крива.......
Да не можаш за двојка да научаш, мислам треба да си ептен глуп

Ми се учи.Инаку мислам дека ке одам природно математичка(само не знам дали А или Б) тоа најверојатно.А не знам за економското....некој да даде поконкретно што се се изучува таму?Мислам дека се деле нешто на бизнис-математика и бизнис-јазична ама не сум баш сигурна.Да прашам од искусни овде различни мислења.Не велат за џабе не прашувај гаталец, прашај паталец.
Е јас знам, сега сум трета година и учебници имаме само по Македонски и Англиски ама јас и тие ги немам,па ако сакаш да учиш од скрипти и секој ден да фотокопираш економското е за тебе :) :)
Иначе само у 3та година бираш 2 изборни предмети (Математика,Право,Економија,Англиски и незнам шо друго беше)

Гимназијата од дамна го изгуби кредибилитетот, и се повеќе го губе..... Оти стана фамилијарна фирма

Го изгуби квалитето ради џубрина како нас а тава шо е фамилијарна фирма е бонус.

П.С.
Има ли нов ѕиден часовник, не сум бил од случката?

--- надополнето ---

Шо бе има дисциплина,професори квалитетни ... Дај не се заебавајте, Гимназијата е станана најнеквалитетно школо... Кој од кој се тии професорто,сите искомплексирани.
Иначе јас сум Економско прва година.

Имаш време до трета ќе видаш квалитетни професори посебно по бизнис, социологија и македонски (ако предаваат на твојата генерација).
Ќе го згрееш столчето, малку повеќе.

Го изгуби квалитето ради џубрина како нас а тава шо е фамилијарна фирма е бонус.

П.С.

Значи на џубрина како нас треба некој да им дозволе да се џубрина, а они се тие шо дозволуват некој нешто да праве.....

Имаше право ка зимааме дипломите, еден кружен

П.С.

--- надополнето ---

Имаш време до трета ќе видаш квалитетни професори посебно по бизнис, социологија и македонски (ако предаваат на твојата генерација).
Ќе го згрееш столчето, малку повеќе.

За социологија не се жалам,Борка е добра професорка..
Македонски ми е Билјана,супер жена :)
А бизнис ми е Михајловиќ ..

Нема што да си у дилема меѓу Никола Карев и Гимназијата, не го викат за џабе Никола Карев - каубојското.. Сега у последните години со воведувањето на информатика и шо ти знам шо малку се подобри, ама не можат ни у никој случај да се рангират на исто место со учениците кои завршиле у гимназијата, барем за работите кои ти требат за факлутет, точно е не се учи електротехника електроника и некои слични предмети, ама на факлутетот ќе ти биде 3 пати полесно ако знаеш да решаш равенка со две непознати ( да, 50% од учениците во Никола Карев би имале проблем со тоа, можеби не тие што се запишани информатика ама не е гарантирано :) ), ако знаеш да ги решиш задачите што ќе ги учите физика, нема да имаш проблем да најдеш отпорот во некој отпорник или што било, значи одделно не се учат предмети електротехника и електроника, ама има доволно оставено простор у физиката за нив како подготовка за тоа што треба да го учиш на факлутет..

Нема што да си у дилема меѓу Никола Карев и Гимназијата, не го викат за џабе Никола Карев - каубојското.. Сега у последните години со воведувањето на информатика и шо ти знам шо малку се подобри, ама не можат ни у никој случај да се рангират на исто место со учениците кои завршиле у гимназијата, барем за работите кои ти требат за факлутет, точно е не се учи електротехника електроника и некои слични предмети, ама на факлутетот ќе ти биде 3 пати полесно ако знаеш да решаш равенка со две непознати ( да, 50% од учениците во Никола Карев би имале проблем со тоа, можеби не тие што се запишани информатика ама не е гарантирано :) ), ако знаеш да ги решиш задачите што ќе ги учите физика, нема да имаш проблем да најдеш отпорот во некој отпорник или што било, значи одделно не се учат предмети електротехника и електроника, ама има доволно оставено простор у физиката за нив како подготовка за тоа што треба да го учиш на факлутет..

Во што сакаш да се обложиме дека Никола Карев ( каубојското ) е сега милион пати построго школо од гимназијата? И дека се учат многу потешки работи отколку во гимназијата...На гимназијата името и е големо само, тама учат 4-5 лекции за 5ка, а у каубојското учаш цела тема од некој предмет за 2ка...Епа види га само таа разлика и ќе ти стане јасно.

Добро, наброј ми 5 ученици од каубосјкото кој се запишале електро и се на добар пат да завшат.

Добро, наброј ми 5 ученици од каубосјкото кој се запишале електро и се на добар пат да завшат.

Љубица, Ненад, Мартин, Аце, Васил...Не се сите иста генерација, ама се тие шо јас ги знам...Сите се на електро факултет у Скопје или се веќе завршиле...А има и некои од таа година ( мојта генерација ) што продолжуват на електро факултет или информатика.

5%? Или помалку?

5%? Или помалку?

Па добро точно е дека сите не продолжуват на факултет, некои право се запослуват на таа струка шо си га училе, електро, машинско, информатика...Ного се малце тие шо продолжуват на факултет, а и на крај краева немат потреба, Никола Карев е повеќе занаетчиско школо...Така да доволно ти е и средно образование од тава шо сакаш да го работаш, сите неможат и немат услови да одат на факултет.

А ти ми реплицираше на постот во кој реков дека Гимнаизјата е подобра подготовка за факлутет барем 3 пати, затоа ми беше чудно : ))

Точно е дека излезените ученици од каубојското имаат предност пред оние кои што само што завршиле гиманзија, а нема да се запишат факлутет, ама после факлутетот е сосема друго :)

Во што сакаш да се обложиме дека Никола Карев ( каубојското ) е сега милион пати построго школо од гимназијата? И дека се учат многу потешки работи отколку во гимназијата...На гимназијата името и е големо само, тама учат 4-5 лекции за 5ка, а у каубојското учаш цела тема од некој предмет за 2ка...Епа види га само таа разлика и ќе ти стане јасно.

Ке га уче цела тема за 2ка, ако пред тва е имал повеке единици :)))))))))) А у гимназијата редовно се одговара за 4-5 лекции за 5ка

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom