Соседи, комшии и меѓусебниот однос

• Креатор на темата Креатор на темата GraFusion
  • Време на започнување Време на започнување
Истите се кај мене. За мене зборуваат свашта а внуките не си ги виделе... :tapp:

Секогаш е така.Не си ги гледаат нивните работи туку тугите,кај одиш,што биде со... и разни ситници.
Имам проблем со една стара баба,секое утро доага кај нас во 7 часот и почнува да оговара:Таа жена вака и така,она вака и онака,остај тоа,тоа не е ништо.Доага кај нас и прашува кој умрел,добро бе човече не сум некролог па да знам.На татко ми му скурчи од тоа и еднаш и рече:Јас мислам ти си умрела:pos:

О, немам проблеми. Освен фактот што човек кој се враќа во 5 сабајле од искачање преку викенд не може да се наспие од уанаби пејачот и љубителот на Сител тв веднаш до мојата соба. -.-

Соседите коишто живеат над мене се катастрофа. Секој ден тропаат и викаат по дома. И секој ден на мојата тераса наоѓам трошки, затоа што жената намерно тресе врз терасата. Сака се да знае и многу озборува. Прозорот од кујната им е постојано отворен(дури и во зима) и таа жената гледа кој доаѓа во влезот, а кој излегува.

Немам скоро никакви проблеми, затоа што се воглавно постари луѓе. Ме нервира само кога се испоседнати во двор и набљудуваат се што се случува. Само еднаш во живот сум влегол во конфликт. Си чував едно кутре, и знаеше некогаш да им спие по дворови :) И еден ден, го однесоа некаде без мое знаење. Затоа за одмазда им наебаа колите нивни :)
Нема да заборавам каква беше нивната фаца, кога ги видоа колите, и особено кога кутрето се врати дома:tv:

Немам проблеми но многу блиски мои пријатели имаат би рекол страшни проблеми посебно што живеат во куќи и се поизложени на контакти отколку тие што живеат во зграда. Има луѓе што не заслужуваат да ги погледнеш.

живеам во куќа, а тоа значи нема ништо полошо од тоа комшиката (стара баба) која вика дека ништо не гледа, ако ме види случајно се некој другар ме познава од 1 км. и уште една лоша работа се петарди под прозор , јас сфакам и деца и се ама под прозор па тоа родителите осет да немаат за ништо:uvo:

eden komsija se izderava sekoj den slusal glasovi vo galvata epten e skrenat mada ne e toj kriv familija ima treba da baraat nacin da mu pomognat.Drugite komsii se ok od vtori vlez

Shto znam..Ne se zamaram.So nekoi voopshto ne ni razgovaram,pretezno samo dobar den i tolku.Sve se stari lugje okolu mene

Проблем ми е само кога ќе почнат да бушат уште у 7 часот по сабајле :nerv:

Нема проблем. Ги сфаќам, стари луѓе - мрчат, оговараат, се им смета, телевизор пуштаат до даска, небаре им е тивко. Знаете вообичаена работа. И да најважно, очекуваат да ги поздравиш. Ако не ги поздравиш одма на репорт кај родителите: Абе овој син ти, не ме поздравува.
Па испоштувајте ме еднаш мајку му.

п.с. А да, ми го загадуваат и лифтот по сабајле...

Aх, колку топки ни искинаа дури бевме мали. Ќе им вратам. На деца, на внуци.. ќе им вратам!! :tv:

Скинати топки кога бев мала.
Веселење до касно... исто така кога бев мала... Неможев да спијам од нив -.-
Вечито (намерно) скршената улична сијалица меѓу мојата и куќата на комшиите...

треба да останам цела нок да пишувам али ај да си почнам:

на цел комшилук не му смета ништо освен са моје леве стране една мисирка... а се почна вака:
летоска 12 сатот си пуштив музиче дома ( собата ми е накај улицата) и на +40 отворен прозор, а тие со доградените скали уште дома што ми немаат влезено... нејсе... си пуштив јас музиче и си пеам.. лето пичка ли му матер, малку да се опуштам... си завршив со тоа и си излагам надвор, а таа ме чека и пазите муабетов: ти сама живиш овде??? имаат едно лудо куче на кое му имаат ставено ланец кој никад не му го ваѓаат и кое има збесови во ниедно време да се качува кај нас на гаража и при тоа со ланецот лупа мислиш судниот ден, срце напати ме има удирано коа в сон немало да ми текне што е и ссе неам бунено али коа ме праша дал сум живеела сама му го истакнав проблемов и при тоа додадов дека ако уште еднаш кучето се качи кај нас на гаража дома ќе му стигне само ланецот по пошта.. и мискава ме погледа бледо и си се затна
дојде татко ми од работа и брзо, брзо да му каже, е не само да му каже туку ид а излаже као јас сум пуштала музика во 7 сатот сабајле као кај мене идел дечко ми, сме седеле сами и незнам таму што.. татко ми му кажал дека е луда пош јас во 7 си легнувам а не станувам за да пуштам музика и од тогаш си трае

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom