Сообраќајни прекршоци и казни

Да дополнам за 50кубика само решаваш тестови и тоа е тоа, лесно.

Да, само тестови, со тоа што се одговараат 23/30 прашања (не е како тестот за Б категорија каде се одговараат сите 30 прашања).

значи сега и М категоријата ја има на возачката дозвола или неа ја даваат на посебна потврда ? И казните исто ги направиле , 400е за немање М... да си ебиш векут,

Ајде аирлија...падна и првата кај мене.... прва ама .... 400е :) таков е животот јбг! :facepalm:

Здраво... Вчера ми пишаа казна зошто не ми работеле штоп светлата, 120 евра, а ако платам за 7 дена 60 евра. Е сега ме интересира дали може да се запишат како поени во возачката книшката, или уште подобро дали може да се жалам негде дека не сум знаел дека не ми работат штоповите позади??? :)

trebalo vednaš da prašaš dali može so poeni..
.. hm, čudno mi e 120 eur za štopovi, pa so ovoj kvalitet na sijalici i dupki na ulicite može često da crkavaat...

Значи кој невиден малер сум јас. За две пива у чаршија да си попиеш казна. И тоа првиот пат 0,56 покажа, вториот 0,60 и ми ја пиша таа од 0,56, и се заинатив му викам дај уште еднаш да дувам и покажа 0,45, што е испод граница. И неќеше да ја скине као дечко у нагорна линија ти одеше алкохолот. А ова последното му викам, епа што да ти правам јас си имаш суд расправај се таму. И ми рече да не ја плаќам и да го викнам ко сведок на суд. Ако не ме пуштат бар да намалат, 250 евра за курац ќе ми отидат, јес да ако ја платам за 8 дена упола можам да платам, ама на крај памет не ми е да плаќам нека идат со извршители што сакаат нека прават. Ај стварно да бев пијан..:facepalm:

Значи кој невиден малер сум јас. За две пива у чаршија да си попиеш казна. И тоа првиот пат 0,56 покажа, вториот 0,60 и ми ја пиша таа од 0,56, и се заинатив му викам дај уште еднаш да дувам и покажа 0,45, што е испод граница. И неќеше да ја скине као дечко у нагорна линија ти одеше алкохолот. А ова последното му викам, епа што да ти правам јас си имаш суд расправај се таму. И ми рече да не ја плаќам и да го викнам ко сведок на суд. Ако не ме пуштат бар да намалат, 250 евра за курац ќе ми отидат, јес да ако ја платам за 8 дена упола можам да платам, ама на крај памет не ми е да плаќам нека идат со извршители што сакаат нека прават. Ај стварно да бев пијан..:facepalm:

За две кригли мислиш? Колкку време пред да дуваш ги имаше испиено?

За две кригли мислиш? Колкку време пред да дуваш ги имаше испиено?
Само што испив и си тргнавме, не кригли. А не ми кажа и дека сум имал право 15 минути да почекам пред да дувам. На последното се покажа 0,45.

Само што испив и си тргнавме, не кригли. А не ми кажа и дека сум имал право 15 минути да почекам пред да дувам. На последното се покажа 0,45.

Не ја плаќај, ќе те повикаат од Комисија за прекршоци во МВР, да им дадеш писмена изјава, и во таа писмена изјава ќе го повикаш полицаецот да посведочи.
Ако не помине тоа, па не те ослободат ќе си пишеш тужба до Управен суд (втор степен во оваа постапка).
Извршители дома за ова не ти доаѓаат, туку казните ги наплаќа УЈП на барање од МВР.

Да се пофалам дека и јас го сркнав денес. Прва па 300 евриќи. Какви педери се еј. Пред некое време ги сменија сите улици во Дебар Маало и само чекаат грешка. Само што завртев по грешка ме застанаа, на тие еднонасочните. И тој па уште ми вика од горе ми рекоа тука да стојам......ц ц...........али тоа е доаѓа Нова година, избори, јасни се работите.......

Здраво ај да прашам само што ме стопираа денес као демек на црвено сум поминал ама жуто беше. Ми побараа документи им реков дека се брзам за малиот во болница и ми запишаа податоци на празно ливче и ми рекоа дека таму имало камери и од суд ке ми дојде покана. А уствари таму нема камери 2 пати бев да видам. Е сега дали им е тоа за заплашување или стварно ке ми дојде казна? А никаков документ не потпишав, ниту ми дадоа... што мислите?

Дечки пред 3-4 месеци ме сопре полиција, а јас бев со веспа 50cc но немам возачка дозвола. Џандариве пишаа на некој лист нешто но не ми дадоа да потпишам. Тогаш дојде еден пријател полицаец и се договорија со него некако и си заминаа. Денеска гледам дека ми дошло покана за на суд иако јас немам ништо потпишано. Некој со искуство? Што да правам?

Дечки пред 3-4 месеци ме сопре полиција, а јас бев со веспа 50cc но немам возачка дозвола. Џандариве пишаа на некој лист нешто но не ми дадоа да потпишам. Тогаш дојде еден пријател полицаец и се договорија со него некако и си заминаа. Денеска гледам дека ми дошло покана за на суд иако јас немам ништо потпишано. Некој со искуство? Што да правам?
Чим се немаш потпишано,не би требало да е казна.
Тури му курот на тоа,некоја формалност е.:)

Абе на тоа листот што стигна пишува "Барање за поведување на прекршочна постапка"

На друго помало ливче пишува "Покана за обвинет"

Ми пишаа денес казна за паркирање на место каде што не смеело...поточно спроти ТЦ Бисер во Аеродром кај Златна Копачка кладилницата...застанав 4 жмигавци и отидов да земам билтен од кладилница...Пред мене имаше околу 10тина таксисти и 3-4 обични коли...се враќам и гледам само мојата и крајслер пред мене...Ми пишаа 200 евра и башка ми вика ај бе ти имаш пари од кладилница искачаш (тука ми пукна филмот)...имам случајно слика во мобилен како пред мене има 10тина коли и зашто само на мене казна? Ќе упали ова за на суд или да не се надевам и да ја плаќам за 7 дена? Пишете ако знаете некое слично искуство...П.С. се потпишав на казната

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom