Sony Ericsson Idou

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
se

abe so tropate mobilniov e toop se ima wifi, golem 16milin tach ekran, 12mp kam, gps, i tako dale nema so nema ja bi rekol mu fali samo tv drugoto si e se najnaj

abe so tropate mobilniov e toop se ima wifi, golem 16milin tach ekran, 12mp kam, gps, i tako dale nema so nema ja bi rekol mu fali samo tv drugoto si e se najnaj

ке има и тв тоа не му се секирај сигурно ке донесат кинески копии со тв:pos2:

sega e preimenuvan e se vika
Sony Ericsson Satio

inace ova e najnajnaj mobil

• General: GSM 850/900/1800/1900 MHz, UMTS 900/2100 MHz, GPRS/EDGE class 10, HSDPA 7.2 Mbps, HSUPA 3.6 Mbps
  • Form factor: Touchscreen bar
  • Dimensions: 112 x 55 x 13.3 mm
  • Display: 3.5" 16M-color TFT resistive touchscreen, 640 x 360 pixels
  • Memory: 100MB integrated memory, hot-swappable microSD card slot (up to 16GB), 256 MB RAM
  • Camera: 12 megapixel autofocus camera with xenon flash and video LED flash, geotagging, face and smile detection, Smile Shot, Smart contrast and VGA video recording at 30 fps
  • Connectivity: Wi-Fi, Bluetooth 2.0 with A2DP, USB v2.0, GPS receiver with A-GPS
  • Misc: Accelerometer for screen auto rotate, FM radio with RDS
  • Battery: 1000 mAh battery
Најпосле името под кое ќе се продава Idou не е мистерија - Sony Ericsson Satio ќе биде официјалното име на овој телефон со 12 мегапикселна камера ...
... кој ќе биде целосно раководен на допир.
sony-ericsson-satio_5.jpg

Една од најинтересните работи кај Sony Ericsson Satio, е тоа што тој ќе работи на најновиот Symbian S60 5th edition оперативен систем - истиот ОС како кај Nokia 5800 XpressMusic и Samsung Omnia HD.

Друга работа која е интересна е можноста самите со допир на дисплејот да одредите каде ќе се фокусира камерата, потоа контрола преку гестикулации итн.

Sony Ericsson Satio ќе биде достапен во црна, сребрена, и Bordeaux боја, ќе ни понуди исто така и 8GB microSD картичка вклучена во пакувањето.

Американската верзија ќе има tri-band UMTS/HSPA поддршка (850/1900/2100 MHz) - и се очекува да се појави во четвртиот квартал на 2009 година.

За жал, сеуште нема информација околу достапноста на интернационалната верзија.

картичка?! фак , зарем не им текнува да го следат примерот на нокиа?!

[MkD]Scout;2619409 напиша:
картичка?! фак , зарем не им текнува да го следат примерот на нокиа?!
kako mislis karticka fak so ne e vo red so nea ??????????????????????

Јас ја отворив оваа тема и стварно мислам дека е ѕвер телефонот, али ипак верувам дека ке биде многу скап. А за да доживеат револуција телефоните на Нокиа и Соки Ериксон (па јеби га и Самсунг), да те натера навистина да одиш и да го купиш (како што беше револуцијата со К800 и Н73) треба да вградат ТВ приемник во новите модели.

Незнам што чекаат додуша. Изгледа не е толку лесно како што звучи а? Има такви телефони ама изгледа се проблематични или.... Незнам шо е работата.

телефонот ќе биде 550-600 евра. Дали некој ги виде клиповите или само зборите онака од инат? Дали видовте колку е брз? Како само шалташе низ менито? А Н97 е споро говно во споредба со ова. Има и слика од него на gsmarena.com за споредба со омниа. Погледнете па кажете дали 4000х3000 резолуција е слаба. Финтата е да носиш еден уред што ќе ти замени се, а не да се накитиш како елка со лаптоп во рака, мп3 плеер со штипка закачен за гради и дигитален апарат кој се тегне по врат. Овој има се. Ај купи ги наведените работи за 600 евра? Ако можеш тогаш е во ред. Почекајте до наредна пролет и ќе видите како ќе се продава за 400 евра. Сони ериксон секогаш паѓаат брзо во спореба со другите мобилни. Е кога јас или кој било член ќе имаме ваков мобилен во рака, тогаш и мојов пост ќе биде валиден, а и вашите ругања на невидено.

само да се исправам во врска со цената зошто сега барав по нетот и најдов очекувана цена. 820 долари или во евра 580 по сегашен курс. ама колку е точно незнам, но таа цена ја имаше по неколку страни.

телефонот ќе биде 550-600 евра. Дали некој ги виде клиповите или само зборите онака од инат? Дали видовте колку е брз? Како само шалташе низ менито? А Н97 е споро говно во споредба со ова. Има и слика од него на gsmarena.com за споредба со омниа. Погледнете па кажете дали 4000х3000 резолуција е слаба. Финтата е да носиш еден уред што ќе ти замени се, а не да се накитиш како елка со лаптоп во рака, мп3 плеер со штипка закачен за гради и дигитален апарат кој се тегне по врат. Овој има се. Ај купи ги наведените работи за 600 евра? Ако можеш тогаш е во ред. Почекајте до наредна пролет и ќе видите како ќе се продава за 400 евра. Сони ериксон секогаш паѓаат брзо во спореба со другите мобилни. Е кога јас или кој било член ќе имаме ваков мобилен во рака, тогаш и мојов пост ќе биде валиден, а и вашите ругања на невидено.

само да се исправам во врска со цената зошто сега барав по нетот и најдов очекувана цена. 820 долари или во евра 580 по сегашен курс. ама колку е точно незнам, но таа цена ја имаше по неколку страни.
tokmu taka ova e masina!

Coming soon. Exp. release 2009, September
naskoro

Многу добар телефон...сакам да го имам овој, ама знам дека ќе биде многу скап. Така да... :еауеауа:

konecno pusten vo prodazba cena okolu 500-550evra

Back
На врв Bottom