Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Spored mene pomegju drugoto ovoj telefon e zver poradi toa shto:
1. Ima Xenon Blic - ako ne znaete shto e proverete vo Wikipedia
2. Ima Led Blic za video snimanje (kolku cesto go gledate ova? a?)
3. Ima autofocus - Wikipedia isto
4. Ima operativen sistem Symbian - Wikipedia odi pak
5. Ima se drugo kako Wi-Fi, GPS itn itn - imas se objasnato vo Wikipedia
Ovoj telefon e spoj na Sony digitalen fotoaparat, Smarthone, i I-Phone. Dokolku toa vas ne ve impresionira vi posakuvam se najdobro vo zivotot :helou:

А бе знаеш како е тоа.Чоек ум има,пари нема....пари има,ум нема! Е па такада дури има овци ќе има и бербери.Ќе тупни некој 7-800 еура за ова шо кошта реални 250 :smir:И? Ова е све освен телефон, ама све со 0.00000000001% функционалност. Пеки за вифито, сега се наоѓа ептен али веќе секој телефон има вифи.
И шо цена ќе има чудово? 6-700 евра? Имаш ѓаол ипол работи да си купиш и да ти зафаќаат малце простор.
Еве ти пример
iPhone ќе те кошта колку? 300-400 евра? Имаш телефон, вифи, бутур, iPod, тачскрин итн итн.....
Остануваат уште 200-300 евра за? Апарат
Еве ти минијатурен апарат
![]()
200$ a имаш 10 мегапиксели т.е. резолуција на слика од 3648 x 2736 на 200dpi. Имаш CCD сензор со големина 6.16 x 4.62 mm, има и променливо ISO, има 4х оптички зум, има и TTL autofocus и тоа на 9 точки, има дури и мануелен фокус на 5 степени, минималната дистанца на аутофокусот е ЕДЕН сантиметар, блицот вади џам слика на 5 метра одалечен објект, имаш можност за снимање видео со резолуција 640х480 на 30 фрејма и тежи само 150 грама.
И да, една мемориска за апаратов од 8 гига е негде одприлика 1500/1600 денари

Ништо не гледам посебно во телефонов.АМА БАШ НИШТО.Се е веч виџено.И шо дека има 12.1Мрх? Ај ќе направиме споредба со дигиталец со 8 не мора со 12 и ќе видиме кој ќе извај слика а кој налик слика :smir:

Абе он сака All in one.И? Ова е све освен телефон, ама све со 0.00000000001% функционалност. Пеки за вифито, сега се наоѓа ептен али веќе секој телефон има вифи.
И шо цена ќе има чудово? 6-700 евра? Имаш ѓаол ипол работи да си купиш и да ти зафаќаат малце простор.
Еве ти пример
iPhone ќе те кошта колку? 300-400 евра? Имаш телефон, вифи, бутур, iPod, тачскрин итн итн.....
Остануваат уште 200-300 евра за? Апарат
Еве ти минијатурен апарат
![]()
200$ a имаш 10 мегапиксели т.е. резолуција на слика од 3648 x 2736 на 200dpi. Имаш CCD сензор со големина 6.16 x 4.62 mm, има и променливо ISO, има 4х оптички зум, има и TTL autofocus и тоа на 9 точки, има дури и мануелен фокус на 5 степени, минималната дистанца на аутофокусот е ЕДЕН сантиметар, блицот вади џам слика на 5 метра одалечен објект, имаш можност за снимање видео со резолуција 640х480 на 30 фрејма и тежи само 150 грама.
И да, една мемориска за апаратов од 8 гига е негде одприлика 1500/1600 денари

телефонов е закон ама што ке биде многу скап

Telefonot uste ne iskocil vie iznakazavte deka slikite ke mu se za nikade deka ke go kupuvaat maloumni so mn pari deka ima 0000000.01% funkcionalnost...boze kakov narod ej
nekoi duri isplaniraa da kupat iPhone da im ostane i za aparat a moze i nesto ke ima i za nafta
Ne znam sto gi tera luge na vakvi muabeti. Nosam 2 telefona so mene i plus aparat ke nosam u zaden dzep...nemora da znaci ako imas vakov telefon deka se palis na nego kako na zenska ili go zemas za da se falis, sakas da go imas od merak.:nesum:...ако е ајфон репер за добар телефон...![]()

Izgleda za kratko vreme ke go menuvam iPhonotTelefonot uste ne iskocil vie iznakazavte deka slikite ke mu se za nikade deka ke go kupuvaat maloumni so mn pari deka ima 0000000.01% funkcionalnost...boze kakov narod ej
nekoi duri isplaniraa da kupat iPhone da im ostane i za aparat a moze i nesto ke ima i za nafta
Ne znam sto gi tera luge na vakvi muabeti. Nosam 2 telefona so mene i plus aparat ke nosam u zaden dzep...nemora da znaci ako imas vakov telefon deka se palis na nego kako na zenska ili go zemas za da se falis, sakas da go imas od merak.:nesum:

Izgleda za kratko vreme ke go menuvam iPhonotTelefonot uste ne iskocil vie iznakazavte deka slikite ke mu se za nikade deka ke go kupuvaat maloumni so mn pari deka ima 0000000.01% funkcionalnost...boze kakov narod ej
Ne znam sto gi tera luge na vakvi muabeti. Nosam 2 telefona so mene i plus aparat ke nosam u zaden dzep...nemora da znaci ako imas vakov telefon deka se palis na nego kako na zenska ili go zemas za da se falis, sakas da go imas od merak.:nesum: