Сонови, толкување на сонови

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
sto son ke sonuvav pred 2 dena nemozev da zaspijam posle od strav.sonuvam kako profesorot po matematika mirce me brka so noz,a ja begam i se dream kao ulava:tato taaatooooo!!!pooomooogniiiii miiiii....i posle se se rusi pred mene i ovoj profesorov kako so e debel mi se smee taka idiotski i go zema dnevnikot i mi vika:ha ha ha sega na polaganje eve ti go 1..
lele koga stanav neznaev kaj mi e glavata.posle sonov cela nedela begav od matematika :pop:

Ja ne vervuvam deka sekoj son ima svoe znacenje i ne se zadlabocuvam mnogu.Kako sto rekovte predhodno se ni e nekade vo potsvesta.
Sonuvam cesto i toa mnogu,sekakvi sonovi (bujna fantazija iam:)
Ama dva sona do sea me imaat mnogu preplaseno i neznam da si gi protolkuvam.Prviot e od pred 3-4 godini:
Sonuvam kako setam nekade i pred mene se pojavuvaat tri zeni vo crno,najvpecatliva mi bese zenata u sredina.Bese cela u crno i zamotana so nekakov crn shal okolu glavata.Cudno mi bese sto nisto ne pravea,nemaa nikakov izraz na liceto i ne se dvizea.Kolku i da sakav da gi izbegnam u son oni sekogas se pojavuvaa pred mene i mi zastanuvaa na pat.Sea vaka sto vi opisuvam mozebi ne vi izgleda tolku strasno amaveruvajte toa bese mojot prv koshmar,stanav i placev cela nok ko da gi osekav do mene.:(

Vtoriot son go soniv pred 2 nedeli i isto taka mi e cuden:
Sonuvam kako odam na pazar i baram ikona od Bogorodica so deTE demek da kupam za tatko mi.Na celiot pazar se prodavaa ikoni a nemase nitu edna takva.Site ikoni sto mi gi nudea bea matni so cudni sliki koi voopsto ne licea na ikoni.:pop:

Kako sto primetivte i dvata sona se so verski karakter.za prviot se rasprasav i mi kazaa deka taa zenata e sv.Petka i deka ne bilo nisto strasno.(Inaku sonuvav u petok sprema sabota)

Vtoriot son go soniv na 04.12 sprema 05 i togas bilo sv.Bogorodica precista.
bas i zatoa me plasat ovie sonovi,ja sum vernik a ovde kaj sto sum momentalno neam pravoslavna crkva i vrska neam sto da pravam.
Bi ve zamolila ako nekoj znae sto znacat ovie sonovi dajte mi sovet,ili barem uteshete me:icon_lol:

pozdravce golemo na site!:cuc:

wtf.. :icon_eek:

Вечерта четвртокот накај петокот сонував сон (што ретко ми се случува), и делумно го запамтив (уште поретка појава кај мене).
Дејствието беше нешто као.. сум отишол во основно да си ги видам наставничките, нешто што се случува 1-2 пати годишно.
Е.. ама во сонов беше само наставничката по физика - Аида, која ептен ја почитував.. ептен добра жена беше. И сценава нешто беше сум отишол да ја видам, како е, што прави итн итн.
Се будам сабајлето, и си викам.. да идам, да не идам.. и не отидов.

Истиот ден сестра ми се враќа од школо, ми вика "Аида ни ги даде прашањата од тестот (што никогаш се нема случено), и рече нешто ќе не напуштела, требала да оди негде."

Ден: Сабота. Дознавам дека наставничката умрела. :(

wtf.. :icon_eek:

привидение можда ти се сторило, или пак коинциденција :)

Мал соновник

Бакнеж- ако е искрен-среќа, ако не е- предавство
Бебе-среќа во домот
Бес-разочарување
Болка-успех
Венчавка-добри вести
Вода бистра- животна сила; матна- невоља
Гол човек- скандал, озборување, клетва
Животни-напредок
Заби- здрави-среќа; болни- недостиг на енергија
Золошка градина- патување
Кавга-љубов
Качување- пари доаѓаат кон тебе
Куче-претворање, дволичност
Љубомора-скриена среќа
Мирис-тешкотии
Мост-совладана пречка
Музика-среќа
Неверство-трајна љубов
Незнајник-состанок
Остров-вистинска љубов
Оцет-љубомора
Патување-неочекувана награда
Подарок-опасност
Пријатели-среќен период
Проѕевање-здодевност
Смрт-добро здравје
Шапка-разочарување

Дабиче, а сонување секс, и не само со една (иако и тоа се случува) што значи?

Сличното се случува и со мајка ми!Ми кажа дека пред една недела сонувала како умрел татко и, а он е починат од пред 20 години и после неколку дена на мајка ми и умре тетка и!Има нешто во соновите!:raz: :raz: :raz:

ThA-BiTcH напиша:
Оцет-љубомора
оцет? :pos:

побогу, кој сонува оцет?! многу чудна супстанца за сонување... тежок ден треба да имам за да сонувам оцет :raz:

мене во последно време ми стивнаа соништата.. можеби не беа кошмари но ме мачеа. вчера или завчера прв пат по извесно време убаво сонував

ако ти падне заб во сон мислам дека е смрт во фамилија :icon_mad:

Вчера сонував дека летам.Тоа едно од најубавите чувства што сум ги имал во животов.Се случи спонтано.Одев по тротоар и се сопнав на ивицата.Наместо да паднам на земја јас паднав низ еден прозор.Паѓав некое време,а потоа увидов дека всуШност повеЃе не паѓам туку лебдам во воздух.После некое време сфатив дека ја имам контролата и почнав да се движам горе доле низ воздушниот простор.Не ми е важно што овој сон изгледа некако празно,туку чувството кое го имав во сонов.бев многу слободен и среќен како да го имам целиот универзум на дофат.Знам дека застанав на еден орев и накрај се струполив долу повеќе од еуфоричност отколку од замор.

Деновиве пак почнав да имам симболични соништа некои...Стојам јас пред огромен океан, вода, бистра, коралите се глеат. Почнува да грми, трешти, бура, и небото почнува да се меша со водата. Облаци, вода и грмотевици фрчат на сите страни а јас се осеќам ко да доживеувам психички оргазам. Од центарот на сето тоа, искача една цура, у бело, со доооолга бела коса, среќна пресреќна ми кажува нешто на јазик што прв пат го слушам, ама сепак ја разбирам и јас сум среќен. После тоа цурата посегнува кон небото и исчезнува.

Одма после тоа, нешо ко амфитеатар, многу калуѓерки, и они среќни, се смеат, и од кон еден човек облечен скормно, кошула и панталони, ама ептен убав, со излиено лице. Го зимаат него онака сречни и продолжуват нанекаде. Имаше една цура со него, со плава кадрава коса. Нејзе не и обраќаа внимание и остана сама и се расплача.

Има некој идеа што значи тоа?

пред некој ден сонував како баба ми умира.Сум плачел ненормално у сон, само глупо е што чувството од сонот те прати и одкога ке се разбудиш

Гижо напиша:
пред некој ден сонував како баба ми умира.Сум плачел ненормално у сон, само глупо е што чувството од сонот те прати и одкога ке се разбудиш

пу како на мене не ми се деси некој ваков сон , има да се згазам од смеење :):):) , а ти си плачел :lud:

Abe nekolku dena go sanjam forumov kako odgovaram na postovi i takvi stvari se mrdnav.:pop:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom