сони ериксон w950i

• Креатор на темата Креатор на темата Стеф:]
  • Време на започнување Време на започнување

Стеф:]

стифлер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.938
Поени од реакции
3
в950и е 3г телефон,wallckman е,има меморија од 4 гига.
големината му е 106 x 54 x 15 mm
а екранот 4.1 x 2.1 x 0.6 инчи,
  • 262,144 color touchscreen
  • 240x320 pixel
има мрежи од
  • GSM 900
  • GSM 1800
  • GSM 1900
  • UMTS 2100
во зборење издржува батеријата до 7часа 30 мин,а во мирување 350 часа
b131171.jpg

sony-ericsson-w950i-walkman-5_450x360.jpg

цената е 510$

нема камера :( а е 450 и кусур евра. добра копија на М600 како и да е има вифи гпс или уште некоја + алатка што ја немаат обичните сони ериксони? или ценава е затоа што уште не е излезен во продажба?

телефонот треба да излезе во четвртата четвртина на 2007 иначе разликата е што овој телефон е валкмен а м600 не е мислада дека имаше уште некои подобри опции од другите телефони.и што има сопствена меморија од 4 гига и фаќа до 1000 песни и ги подржува сите фајлови

од каде тоа дека фаќа до 1000 песни? :toe:

п.с. смали сликите.

4 гига се нешо више од 4000 мега. Ако просек е 4 мега песма. Ете ти.

Треба да искочи и w960i со 8Гб меморија.. и 3мп камера.. така да... ништо од ова :)

Dimitarc напиша:
4 гига се нешо више од 4000 мега. Ако просек е 4 мега песма. Ете ти.
4 гига се 3840 мегабајти. п.с. дај земете читајте книги - песна не песма.
п.п.с. ја усравте темава ама не ми чини нетов нешто или серверот. од пон ке имам многу работа.

Necrophilia напиша:
4 гига се 3840 мегабајти. п.с. дај земете читајте книги - песна не песма.
п.п.с. ја усравте темава ама не ми чини нетов нешто или серверот. од пон ке имам многу работа.
Зашо е усрана темата?Ја не гледам дека има офтопици,ако некој згрешил буква не значи и дека ја уништува темата...Дивиот запад е одамна завршен господине Некро...еве ти офтопик сеа од мене ама не мисли дека само ти знаеш за мобилните и ко!
Од тебе да му е мизерија на човек да напише еден пост одма„седи ништо незнаеш или иди читај:nenene:Тука сме да учиме ако нешто незнаеме,и ако згрешиме да се поправиме!

МФГ

Он топик: закон телефонче:hoho:

како прво нема ништо инфо за телефонот, само големин и кога ке излезе, како второ почнавме да коментираме за неговата меморија и врз тоа бацилиус умеша сосема трет телефон. Ок, јас не сум во право. Но како и да е од вторник/среда на форумов ке има посебен подфорум за reviews на мобилни телефони. Каде ке се коментира стрикно само за тој модел што е зададена темата. :)

лилеее одма да ме напагате!

Некро не се нервирај, постот што е напишан над мојот прв пост спомна дека првично наведениот телефон ќе добие наследник, и тоа во многу скоро време, јас само го надополнив за да се види кој ќе биде наследникот, освен тоа двата телефони W950i многу слични W960i само што вториов има некои практични приспособувања кои биле кај претходникот непрактични, инаку ако погледнеш подобро од твој гледен аспект , значи не дизајнот туку внатре е скоро истиот телефон со само дуплирана флеш меморија и ставена му е камера.
Да точно е дека тие 4 гига ги кажуваат како заокрушени 3840 мега но просечната песна која ја слуша regular joe е во просек од 3,5 до 4 мега, така да заокружено од око да има место за 1000 песни, бидејќи нема потреба да се користи меморија за слики бидејќи нема камера, нормлано не го коментирам просторот за игри и за софтверот.
И не се нервирај за зборот песма не значи дека така поради неписменост или грешка при пишување, туку едноставно може да е фазон, сленг, еве јас со другарите понекогаш така наместо песна намерно кажуваме песма.

Малку офтопик, ама мораф
1MB=1024KB според бинарен систем.
4000KB~3,8MB (~ во равенкава е искористен како знак за приближно)

ОН топик: Зошто имам чувство дека 950 нема никогаш да го видиме у продавница, со оглад не спецификацииве и со оглед на спецификациите на 960. Мој личен став, сепак 960 е многу поубаф и со повеќе џиџи-миџи од 950.

Ај ако сакате кажете ми нешто повеќе за телефонов сега,колку пари иде што како има на него.Дали е погоден дали не?Сакам да го купувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom