Сончање топлес - да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Boa
  • Време на започнување Време на започнување

Сончање топлес?

• Да, нема ништо срамно во тоа

Гласови: 31 51,7%
  • Не, цицките назад во „фиока“ (ќе објаснам зошто)

Гласови: 10 16,7%
  • Што знам, можеби во странство - во Македонија сигурно НЕ

Гласови: 19 31,7%

• Вкупно гласачи
    60
Не се работи за срам не срам. Имам чуено дека не е здраво да се печат градите, особено нежна кожа никогаш не излжена на сонце. Може само малку колку да се израмни кожата.

^ Сепак мислам дека тоа "печење" зависи од тоа како реагира кожата на сонце, кое време од денот се сончаш и колку време.
On topic, сум се сончалатоплес и би се сончала пак ( нормално не во МКД ). Секако причината е за да фатам боја и на тој дел од телото, а не заради препичавање на плажа.

^ Сепак мислам дека тоа "печење" зависи од тоа како реагира кожата на сонце, кое време од денот се сончаш и колку време.
On topic, сум се сончалатоплес и би се сончала пак ( нормално не во МКД ). Секако причината е за да фатам боја и на тој дел од телото, а не заради препичавање на плажа.

А добро не горите на сиските? :P

Зашто не сватите дека нашиве ги пунат тоа грудниците со чорапи и 300 чуда па затоа не се соблакаат топлес..ќе им испопаѓа све надвор.
Кај Швеѓанките дал господ и нема потреба да се срами да покаже што има али нашиве која е искомпексирана што до 8-мо ја викале даска, која па има преголеми па исто срам од другарките да се соблече пошто на нив нели мали им се па ќе и се наљутат дека се фали..и тоа тие муката наша Македонска.Све обратно.

Незнам како инат не ги фати едно лето сите топлес да се бапнат па да видиме што ќе биде..:)

Зошто да не, јас секогаш кога одам на плажа сум топлес и не се срамам воопшто.

Да. Топлес си е топлес, незнам која будала измислила прслуци и горен дел од бикини. Единствено баби е лошо да се сончаат топлес зашто малите деца може да имаат доживотни трауми од тоа.

Не се работи за срам не срам. Имам чуено дека не е здраво да се печат градите, особено нежна кожа никогаш не излжена на сонце. Може само малку колку да се израмни кожата.

И јас мислам така...:)

сакам да се сончам топлес оти мразам да ми се познават линии од прслуци...
Е саа едно е со сакам јас а друго дали е изводливо:):)
Во МК никојпат не би се сончала топлес
ГР ак нема ного наши и фамилијарни со деца
Во Турција повеќето околу мене се бањаа облечени од глава до пети,ако бев топлес ќе имаше скандал
а во БГ уживанции у боја ,нит македонци нит були ..рај:)

Не сакам никакво сончање, посебно не топлес. Сонцето секоја година е се поштетно и поштетно и навистина не ми е дојдено да следам модни трендови и да бидам исончана, фина сум и таква каква што сум, не ми треба сончање. Единствена боја што ја фаќам (ако фатам воопшто) е таа што ќе ја фатам во времето додека сум во вода и пливам. А и тогаш не фаќам, пошто не практикувам долго да сум во вода.

Утре треба да дојам деца, не само тоа, изложување на такво сонце може да предизвика и други не дај Боже сериозни работи, така да апсолутно против.

Зошто да не, јас секогаш кога одам на плажа сум топлес и не се срамам воопшто.

Јас и по дома сум топлес преку лето, за на плажа таман работа. :D

И шо фајде од топлесот? Ќе и ги видиме цицките ќе не дразни а ништо неможе да и правиме на сред плажа околу нас врие луѓе, глупости. :cautious:
Ќе го пикаш во песокот, исто како да си опнал.

Не, цицките назад во „фиока“. Јас за ова гласав. Мене воопшто не ми е пријатно да бидам топлес. Никад и деколте не носам. Едноставно ич несакам некој да ми се буља у гради. Плус и мали гради имам даска нема шо да покажам и така.

За другите ич не ми е гајле како се сончаат, ако нив им е пријатно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom