Сончање топлес - да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Boa
  • Време на започнување Време на започнување

Сончање топлес?

• Да, нема ништо срамно во тоа

Гласови: 31 51,7%
  • Не, цицките назад во „фиока“ (ќе објаснам зошто)

Гласови: 10 16,7%
  • Што знам, можеби во странство - во Македонија сигурно НЕ

Гласови: 19 31,7%

• Вкупно гласачи
    60
Прегледај го приврзокот 61559

:pos::pos::pos:
Да, вака ќе биде :)

Ја нема да зјапам, ама знам дека ќе има такви што ќе зјапаат и ќе се собираат во групи помлади машки и ќе поминуваат покрај тебе и ќе се смеат и ти ќе ги слушаш и ќе ти биде незгодно.

Стварта е што во таа ситуација, да речеме плажа во Охрид, ти стварно ги прекршуваш социјалните норми за тоа што е претерана разголеност.
А зашто се возбудуваат луѓето? Тука е во прашање релативноста на работите. Во филм од Боливуд, машкиот лик паѓа во трансој ако женската му покаже глужд, во друго место и време на плажите се излагало со едноделни костими што покривале 50+% од телото, зборам пред бикинито. Уосталом, зашто е ок да ве гледам во бикини на плажа, а страм ви е да ве видиме по гаѓи и прслук?
Затоа јас реков во Македонија тоа не го правам, а не зборам на памет бидејќи се сончам топлес во други земји, и ти кажувам, ова ти што го збориш не се случува.
Друго стварно не знам што би додала, далеку од тоа дека ќе пропагирам како да се сончате, ваша работа си е тоа :)

Океј тогаш ја оставам темава на раат и чекам некој да ми одговори на ова:
Поентава на муабетов ми е: зашто ги правите сељаци тие што покажувале интерес за вашето голо тело.
Ова ме потсетува на муабетот со зјапањето во деколтеа. Ако не сакаш да те зјапаат, не ги вади на мегдан.

Океј тогаш ја оставам темава на раат и чекам некој да ми одговори на ова:
ај како машко јас да прбам да ти одговорам. едно е да зјапаш, а друго е да видиш, помислиш (“леле што се убави“) и задржиш за себе.
исто ко за “интересот“. едно е да си заинтересиран и привлечеш внимание на убав начин, а друго е да замараш, ѕвониш на тел цело време и сл работи
тоа се големи разлики во однесувањето.
ај сега ти оговори ми на прашањето што јас го поставив ;) дали моралните норми се природни или наметнати?

ај сега ти оговори ми на прашањето што јас го поставив ;) дали моралните норми се природни или наметнати?
И двете, општеството самото ги ствара и самото ги наметнува.

ај како машко јас да прбам да ти одговорам. едно е да зјапаш, а друго е да видиш, помислиш (“леле што се убави“) и задржиш за себе.
исто ко за “интересот“. едно е да си заинтересиран и привлечеш внимание на убав начин, а друго е да замараш, ѕвониш на тел цело време и сл работи
Чекај јас го знам ова :vozbud: наметнати

Значи да не се претерува. ОК.
Ако се согласиш дека од ситуација до ситауција постои граница на пристојно облекување, дали не е претерано или непристојно соблекување топлес на плажа? Зар не ги става сите вклучени во незгодна положба?

Значи да не се претерува. ОК.
Ако се согласиш дека од ситуација до ситауција постои граница на пристојно облекување, дали не е претерано или непристојно соблекување топлес на плажа? Зар не ги става сите вклучени во незгодна положба?
мене ама ИЧ не ме става во незгодна позиција. можда од причина што цел живот сум бил на плажи каде имало топлес, па не го перципирам тоа како нешто сексуално. како и да е, не ме става во незгодна позиција
Чекај јас го знам ова :vozbud: наметнати
браво, седи 5-ка ;)
ај после ќе објаснам зошто го поставив прашањето, сега морам да ручам :cool:

мене ама ИЧ не ме става во незгодна позиција. можда од причина што цел живот сум бил на плажи каде имало топлес, па не го перципирам тоа како нешто сексуално. како и да е, не ме става во незгодна позиција
Верувам ќе се согласиш дека си исклучок во таа твоја перцепција. Или можеби мислиш дека сите така треба да гледаме на работите. Женските гради, занемаруваќи милиони години еволуција, преку ноќ, треба да престанат да бидат сексуално привлечни?
Па ај педери да станеме сите. Тие ќе се сунчаат топлес, ние ќе ги мачкаме со крема, нема да ни се дига нормално, кога ќе помине некој згоден, набилдан, сите колективно ќе се вртиме кон него.

Без трошка срам продолжуваш да си го покажуваш очајот. Секоја чест! :icon_mrgr:
Зш бе очај? o_O Затоа шо неможам на раат да си пијам пиво да си грицкам чипс и да си се бањам и уживам во морето без некој да ме боцка со тоа цицките...
--- надополнето: 5 април 2013 во 16:37 ---

браво, седи 5-ка ;)
ај после ќе објаснам зошто го поставив прашањето, сега морам да ручам :cool:
Ајде ручкај па објасни ни...али јас сум строго против цицки на плажа :cautious:

Не знам зошто цицки на плажа не ме дразнат толку , често пати сум размислувал на оваа тема додека сум бленел во нереално квалитетни дојки.
Дали дека е плажа и дека сите се голи се губи моментот или не знам што е али повеќе можам да повампирам на просечно деколте на улица него на голи цицкишта на плажа.

Пред 3 години у Охрид 3 србинки се сончаа топлес. да да брзо се расчу дека се србинки :D На плажата Славија веднаш под тениското игралиште беа лоцирани, колку само мн гужва имаше бетер од она време кога имало недостаток на леб па кога се чекало у редици, море какви редици све на куп и мушко и женско. сите беа да навидат и оценат.
наредниот ден типките се сончаа топлес на педаљинка, така испружени со шешири врз лицата :cool:
и знам дека веќе претпоставивте дека сите педаљинки беа околу нив, па некои беа и смешни и се правеа на тошо ко демек гледаат у сасвим нешто трето и скришно ѕиркаа.
у еден момент едната трга шеширот и погледна наоколу па мислам дека дамла ја удри :D
третиот ден ...
третиор ден нив веќе ги немаше и секад ке се прашувам зашто :cautious::LOL:

кој сака нека суди за ова али нека земе у обзир дека за повеќето нас е необично и несекојдневно па од таму произлегува таа заинтересираност и гужва околу девојките.
самата психа така си работи
--- надополнето: 5 април 2013 во 18:01 ---
Не знам зошто цицки на плажа не ме дразнат толку , често пати сум размислувал на оваа тема додека сум бленел во нереално квалитетни дојки.
Дали дека е плажа и дека сите се голи се губи моментот или не знам што е али повеќе можам да повампирам на просечно деколте на улица него на голи цицкишта на плажа.
деколтето остава простор на фантазија а коа глеаш голи цицки на плажа се ти е на изволте што би се рекло.
затоа реков психата игра голема улога. и да е најгадна некоја ако си напраиш добар филм не да се попалиш има да изгориш :cool:

Верувам ќе се согласиш дека си исклучок во таа твоја перцепција. Или можеби мислиш дека сите така треба да гледаме на работите. Женските гради, занемаруваќи милиони години еволуција, преку ноќ, треба да престанат да бидат сексуално привлечни?
Па ај педери да станеме сите. Тие ќе се сунчаат топлес, ние ќе ги мачкаме со крема, нема да ни се дига нормално, кога ќе помине некој згоден, набилдан, сите колективно ќе се вртиме кон него.
ова болдираново ти е од инат нели? :) кога веќе спомна “еволуција“ тука веќе се отвара простор за пообемна дискусија. ај до ред. прво, во таа еволуција се поставило дека цицките се полов орган! :confused: ама не се полов орган, то ти е исто ко машките цицки. полови органи се органите за репродукција. е сега тоа што ние во таа еволуција сме направиле милион и една адаптација на тие морални норми, .... така да сега е времето на топлес нормите :) порано било вулгарно глуждовите на нозете да се гледаат од фустанот. сега миничи до пичка се носат.
облеката се измислила за да се згрее и заштити човекот. се останато е морална норма која цело време се менува. и тоа деколте кое го спомна е норма која е наметната, а служи да се проработи фантазијата како изгледаат цицките затоа што сме ги ставиле на пиедестал како да се полов орган и треба да не возбудува секоја можна цицка на светов. а не само цицката може да го возбуди машкото. еве некој се пали и на убаво дотерана девојак, некој на парфемот, некој на штикли, ...... ама тоа не е забрането. забрането би требало да биде топлес? се додека ги перципираме сите девојки ко сексусален објект, до тогаш и ќе се буниме дека ова или она е морално/неморално. едноставно НИЕ (сите луѓе, и машки и женски) треба да сфатиме дека кога е нормално за машките да шетаат топлес и тоа по дома а не само на плажа, зошто тогаш да не смеат девојките да се олабават и прошетаат бар по плажа?
П.С. ако под еволуција го сместиме моментот до кога жената морала да биде покриена од глава до пети, тогаш од тој момент па до сега е ДЕеволуција, пошто се враќаме кон почетокот (биле голи, а сега идеме кон тоа да бидеме голи) :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom