Солзите .. емотивна уцена - дали?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
114
Солзите.. емотивна уцена - дали?

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Мажите „не можат” да поднесат женски кои се лигават, липаат и рикаат ко дечиња пред нив. А жените ја имаат таа способност да си испуштаат солзи за многу работи без претходно да размислат за реакцијата на партнерот. Нели?:wink:

Колку пати сте испуштиле солзи за да го добиете она што го сакате?
Дали плачете само кога ќе ве нападнат емоциите?
Дали ве нервира, ако ве колку ве нервира кога партнерот ќе заплаче пред вас? Како реагирате? Ве прави ли тоа тажни или едноставно се осеќате глупо?
Дали солзите имаат некакво влијание на вас, или имуни сте на нив?
Дали солзите се еден вид отворање душа преку очи!?

[/FONT]
[/FONT][/FONT]

Ме нервира кога некој цмиздри за да ме фати на емотивност бидејќи сум емотивен.

Плачам кога сум накурчена 100% и тоа не пред луге туку сама онака да ми олесни и да не се истурам на некего ни крив ни должен...инаку не ги користам солзите за да добијам нешто од партнерот туку имам друга техника во врска со таа работа...
Неможам да гледам машко во солзи...незнам целата се растреперувам...и можам и јас да заплачам , но истрајувам до покасно кога веке нема да биде предмене...:kafe:

Мистичен напиша:
Ме нервира кога некој цмиздри за да ме фати на емотивност бидејќи сум емотивен.
Значи сепак се емотивна уцена..

Дали кога вас ќе ве “нападнат“ емоциите и кога ви доаѓа да заплачете го правите/би го направиле тоа пред парнерката или скриено пуштате/ќе пуштите по некоја солза? Или воопшто не плачете? Зошто?

The`bItCh напиша:
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Колку пати сте испуштиле солзи за да го добиете она што го сакате?[/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Дали плачете само кога ќе ве нападнат емоциите?
[/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Не би се расплакала само за да добијам нешто, малку е глуп начин за добивање. Сум била во ситуација да ги стиснам забите и да не заплачам пред некого, иако ми било тешко до солзи. А исто така и сум се расплакала, но ако сум била бесна, без никаква намера да се сожали партнерот на мене или да попушти пред моите солзи.
The`bItCh напиша:
Дали ве нервира, ако ве колку ве нервира кога партнерот ќе заплаче пред вас? Како реагирате? Ве прави ли тоа тажни или едноставно се осеќате глупо?
Еднаш ми се случи да се расплаче еден пред мене. Во моментот навистина ми беше глупаво, не знаев што да правам, не знаев што да му речам. Не беше при раскинување, поинаква ситуација беше. Што можев да му направам? Го гушнав и ми се стегна срцето од жал што го гледам расплакан. Навистина бев збунета.
The`bItCh напиша:
Дали солзите имаат некакво влијание на вас, или имуни сте на нив?
Не можам да бидам ладна ако некој се расплаче пред мене, па колку и да ме изнервирал претходно. Емотивноста секогаш преовладува кај мене и тоа ми е мана.
The`bItCh напиша:
Дали солзите се еден вид отворање душа преку очи!?
The`bItCh напиша:
The`bItCh напиша:
Солзите се знак на емотивност. Можеби се еден вид отворање на душата.

И јас паѓам на солзи, од проста причина што сум многу емотивец...а да почнам да плачам...па тешко

Солзите се солзи, производ на емоциите - добри или лоши.

Лоша работа е тоа што некои ги користат токму солзите за да манипулираат со емоциите на другите. Воопшто не ми се допаѓа кога некој/а игра на тој начин. Валкана игра.

Плачка сум, но само коаг сум сама, и пред другарки кога ми е премногу тешко. Не можам никогаш да заплачам пред друг, најмалку пред партнерот. Секогаш се воздржувам од солзи во било каква ситуациа, а многу лесно можам да се расплачам дури и најмала ситница може да ме расплаче (ј*бига емотивец) .
Никогаш не сум користела солзи за да добијам нешто (не ги рачунам солзите како дете што ги пролевав за да ми купат кукла или слично :je: ).
Не сум се нашла во ситуација партнерот да заплаче пред мене така да не знам како би изреагирала .. али бидејќи знам да сум доста емотивна ништо чудно да заплачам и јас со него :icon_lol:
Не сум имуна на солзи, кога гледам некој како плаче и мене ми навираат солзи на очи, секогаш се соживувам со другите и едвај се контролирам да не им се придружам во плачењето.

Солзите се емотивна уцена ако не се искрени, а тоа би го препознале бидејќи си ги познаваме партнерите, нели?:)
Е сега ...
За да добијам што сакам не сум плачела никогаш, но кога ме напаѓаат емоции да, плачам (плачка сум си јас:icon_lol: ).
Се случило да ми плачат (хм грдо ми звучи некако), ми било многу непријатно, секогаш сум се расплакувала и јас и сум била тажна, во никој случај не сум се нанервирала од тоа.
Имаат големо влијание солзите на мене, ни кога се од партнер ни од другар/ка неможам да сум имуна на нив.
Како што кажав, доколку не се лажни секако се отварање душа преку очи:(

И јас сум многу голема плачка. Можам да се расплачам само ако видам како некој плаче.. еднаш заплакав кога гледав како си изјавуваат љубов две заљубени птички ( срамој живи бе:icon_redf:icon_mrgr ).

Никогаш не би заплакала пред партнерот.. не можам ќе се чувствувам глупаво. Не би ги ”злоупотребила” солзите за да добијам нешто. Треба да плачеме кога за тоа имаме причина: не е здраво да се воздржуваме и поради тоа што плачењето ни овозможува да се соочиме со сопствените чувства, а со тоа и подобро да ги разбереме и размислиме за нив.

Но, не смееме да дозволиме да се препуштиме на сожалувањето, да го користиме плачењето како оружје за обвинување на другите, предизвикување чувства на вина, особено непостојни, пренесување болка на други личности, казнување, уценување, просто прикажување на сопствените страдања.

Ми се десило партнерот за време на раскинувањето да заплаче и да ме моли да не му раскинувам. Искрено, кога видов дека плаче се здрвив:ija:, се почувствував глупаво и осеќав грижа на совест што сум довела некој до таква состојба. Не паднав на плачењето, се свртев и го оставив зад мене да плаче... тие солзи беа емотивна уцена.:icon_mad:

Солзите имаат големо влијание на мене, ама само кога гледам дека искрено се испуштени без некои задни намери. Плачењето е потреба, а солзите се природен начин на олеснување ( ако не се лажни ) и отворање душа преку очи.:cry:

Никад не сум можела да глумам плачење за да добијам нешто, едноставно многу ми е неприродно и неискрено. Значи плачам само коа сум емотивна за нешто, и тогаш не сакам никој да ме гледа.
А не ми било никад потажно од моментите кога партнерот се расплакувал за нешто, пошто машките па ич не знаат да глумат плачење и кај нив плачењето е ретко ама секогаш искрено, и у такви моменти станувам дупло поемотивна.

Iskreni da sme koe zensko nemat placeno za da dobie toa sto saka ? Ne zboram za partner , zboram opsto vo zivotot ?
Na faks ke bef ne spremna ke pustev edna solza dve odma ke me oslobodea od vezbi . Isto i doma ako pustef solza i naprcev muce malce tatko mi se topeshe i odma dobiv to so sakav.
Deneska placam na nepravdi i na drami kako na primer na The NoteBook .:)
Pred partner imam placeno od taa prosta pricina so ne sum mozela da se vozdrzam a ne deka nesto sum sakala od nego .Mrazam uceni to go budi gavolot vo mene taka da ni jas ne ucenvam .

Ми се десило дома да плачам за да добијам нешто. На пример у состојба сум да исплачам едно цело езеро, за моите да ме пуштат на одмор некаде со друштво или за да ми купат нешто што очајно го посакувам:kez::kez:
Не ми се десило до сега дечко да ми плаче, од проста причина што не дошло до таму за тој да ми плаче на мене и да ме моли да не го оставам:ija:
Ми се десило да се утепам од плачење кога видов една другарка со која не се дружиме веќе 3 години а бевме најдобри другарки...кога се видовме, мислам дека направивме река од солзи...
Освен на моите дома, на никој друг не би му плачела за да добијам нешто.

рагаца, не се сите ко тебе..
Да плачам само заради тоа што одам не спремна на школо? И што ќе зборуваат за мене знаеш? “Се добива со плачење и со лижење“.
Лоша слика било тоа за тебе во очите на другите..

The`bItCh напиша:
рагаца, не се сите ко тебе..
Да плачам само заради тоа што одам не спремна на школо? И што ќе зборуваат за мене знаеш? “Се добива со плачење и со лижење“.
Лоша слика било тоа за тебе во очите на другите..

Аха.
А значи и ти би го направила истото, само те спречува тоа што знаеш дека ќе зборат другите за тебе така?:lud:
Нека зборат што сакаат, битно ти направи си да ти биде убаво и како што сакаш...кој ги е*е другите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom