Соло или во врска?

• Креатор на темата Креатор на темата Ред хот!
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера прекинав четиригодишна врска, сега сум збунет, емоциите ми варираат горе долу, на моменти сум депресивен очаен тажен, на момент сум позитивен полн со енергија и се чувствувам слободно, тоа постојано ми се случува, варира од час до час од минутка до минутка, сега сум соло, веке четири години не сум осетил како е да си сам, така да незнам како да одговорам на темава....
добро би ми дошло да поразговарам со некој кој преживеал ваков период....

Или можеби требаше постов да го поставам во темата за љубовни проблеми..

Koга сме во врска се чуствуваме посреќни,исполнети како да сме ја надополниле втората половина од себе :) барем кај мене :back:

По малце и од двете...Поточно, слободна врска...
Кога си слободен мислиш дека ке полеташ, дека можеш да го допреш небото, ко божем нешто ти било забранувано додека си бил во врска.
Но кога има партнер до вас, кога има на кого да се пожалите, со кого да споделите радост, на кого да се потпрете, кога чувствувате внимание, се осеќате заштитено...Ах. прекрасно.
Има убавина и во двете, но сепак мислам да си соло, а да имаш некој со кого се гледаш, онака, не јавно и со кој ке можеш да ги почувствуваш благодетите на "врската".

во врска.. некако не знам да фунционирам соло....
бев у врска 2 ипол години, сеа сум 1 година у друга врска....
не сум ни имала време за да бидам соло....

Златно соло!
Повеќе време за себе,друштво, немаш обврски кон никого, безброј флертови, адреналин, секс без обврска, пиење до бесвест,незаборавни одмори...фудбал менаџер по цели денови, нечиста соба,спиење до кога ти текнало и се така....безделничење !
Подобро здравје!
Сега зависи кој како си ја доживеал долгата врска! =) хо хо хо

Соло дефинитивно, барем во овој период од животот слободен, без обврски кон никого, повеќе време за себе.

Фурам соло и е прејако.. Се гушам во врска.. Али никогаш не вели никогаш.. Засега ми е супер. Мразам да се врзувам за некого, а да бидам со некоја за на крај да заебам хммм не благодарам..

Вие што викате дека Соло е подобро, е да знаете оти си немате "ВРСКА" :D

Зависи во кој период од живот и од тип на карактер на самиот човек, за мене во врска е подобро.
Функционирам според принципи кои ги имам во животот и соло и во врска, во врска е подобро затоа што покрај себе имаш личност која се грижи за тебе, личност која сочувстува со тебе и со нејзе ги споделуваш сите мигови, но немора да значи дека тоа така мора да биде.

Вие што викате дека Соло е подобро, е да знаете оти си немате "ВРСКА" :D

Не дека е подобро, ама има некои моменти и периоди во животот кога едноставно подобро да си соло отколку многу малку време да посветуваш на друга единка, која не би сакал да ја правиш несреќна по никоја цена.

Не дека е подобро, ама има некои моменти и периоди во животот кога едноставно подобро да си соло отколку многу малку време да посветуваш на друга единка, која не би сакал да ја правиш несреќна по никоја цена.

Да, да...но соло за долго = осаменост и можно е да се навикнеш па се исто да ти биде после.

Слобода,независност Free Wheelie.Бев во 3 и пол години врска и најдобро беше што раскинавме за двајцата.Премногу инвстирав но не жалам.Важно покажав вистинска љубов таква како што требаше да биде да ги сакаш нејзините добри и лоши страни.Да уживаш во нејзиното друштво и муабет.А сега уживам во слободата и во состаноци со девојки.А следната што ќе дојде треба да јаде леб за да ја ставам во мојот живот.Ми беше прва долга врска и за ништо не жалам.Многу научив и си ги разбрав грешките,за да следната не се летам толку многу на криви дрини.Ќе бидам маж ако она е добра со мене и јас ќе бидам,ако е кучка јас ќе бидам слон што ќе ја гази и нема да и дава внимание.Тоа што највеќе ми фалеше се пријателите,зашто мислиш дека имаш се а немаш ништо.Така да лекцијата си ја научив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom