Ако идвате во Софиja и сте без кола или не сакате да возите, наjевтино е да си купите дневна карта - 4 лева (2 eвра). Таа можете да ja купите от тамо каде продават вестници, влезниците на метрото или во центровите за градска мобилност. Имате опциja да ja купите и електронски овде, като да ja платите со картица или да ви бидат клавани на сметката за наредниот период. Многу битно нешто е ако ja купите електронски ,ке мора да имате и интернет, заштото се генерира секи пат QR код при проверка.
Уеб сајт за закупуване и използване на превозни документи за п'туване с обштественија градски транспорт.
sofia.mpass.bg
Ако сте со кола ,мора да знаете, дека во Софиja има плава и зелена зона - плавата зона е от понеделник до сабота, докато зелената е от понеделник до петок. Плакja се со SMS или на човек директно. Во плава не можете да седите повеке от 2 саати, во зелена не повеке от 4 саати.
Во повекето молови има безплатен паркинг за првите 1-2 саати, после тоа се плакja по 2 лева на саат.
Единствен наполно безплатен паркинг на мол е този на Ринг Мол.
Во Софиja е популарно во момента да се прави брнч сабота и недела, но и не само. Вакво место можам да ви препорачам - Фабрика Д'га и наредните ,които ке избраjaм .
Космос / Cosmos, Sofia. 46 932 meeldimist · 1855 inimest räägivad sellest · 10 187 inimest on siin käinud. COSMOS is a Fine Dining restaurant in the city center that explores the vast universe of...
Друг интересен е ресторант Ракиja Ракета Бар - тоа е ресторант, коj ке ви врати во Бугариja во социализама. Се како интериор е от социализама и храната исто.
Софиja има над 20 театри, ке ми е трудно да ви опишам сите. Поне тези што са во центарот са лесни и почти секи ден има што да се гледа. Цените не са високи около 15 лева за возрастен.
Народниja театар
Ако сакате да се качите на планината има неколко жичари - зимата можете да карате и ски. Една от жичарите е овде,а горната станица е на хижа Алеко, каде можете да jaдете или пиете по нешто и да видите Софиja от високо.
Места има многу, прашане е што сакате да видите и каков тип култура преферирате. Дали ви бендисва повеке хипстарски стил или нешто покласично или нешто по традиционално...
Здраво, ќе може ли да ми кажете некои продавници во Софија што ги нема во Македонија (како Decathlon, H&M, нешто за работи за дома), а вреди да се свртат да се ѕирнат при посета на Софија?
Здраво, ќе може ли да ми кажете некои продавници во Софија што ги нема во Македонија (како Decathlon, H&M, нешто за работи за дома), а вреди да се свртат да се ѕирнат при посета на Софија?
Ако сте со кола ,мора да знаете, дека во Софиja има плава и зелена зона - плавата зона е от понеделник до сабота, докато зелената е от понеделник до петок. Плакja се со SMS или на човек директно. Во плава не можете да седите повеке от 2 саати, во зелена не повеке от 4 саати.
Дали може да се остави колата во плава зона и на човекот да му се плати за 5-6 саати однапред? Или нема таква опција? Муабетот ми е, доколку сакам да ја оставам колата некаде на повеќе време и да прошетам низ градот, каде би било најзгодно?
Дали може да се остави колата во плава зона и на човекот да му се плати за 5-6 саати однапред? Или нема таква опција? Муабетот ми е, доколку сакам да ја оставам колата некаде на повеќе време и да прошетам низ градот, каде би било најзгодно?
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.